تلف شدن ۶ گوسفند به دلیل برخورد با قطار سرخس-مشهد + فیلم کشف ۷ کیلوگرم هروئین و دستگیری متهم توسط پلیس راه‌آهن دستگیری ۶ نفر از عاملان شهادت محمد بایر در نهاوند (۲۵ تیر ۱۴۰۴) آیا سؤالات آزمون سمپاد لو رفته است؟ | پیگیری شکایات والدین توسط وزارت آموزش و پرورش معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: در دنیای مدرن امروز شهرداران معماران آینده‌نگر شهر هستند بخشش قاتل پای چوبه دار به احترام امام حسین(ع) معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: با حل مشکل روستا‌ها می‌توانستیم مانع حاشیه‌نشینی در مشهد شویم پایش آنلاین پارک سرخه حصار با ۴۴ دوربین نظارتی دبیر ستاد حقوق بشر: با رویکردی فعال حقوق قربانیان ایرانی را در مجامع بین‌المللی و داخلی پیگیری می‌کنیم خوردن میوه و سبزیجات چه تاثیری در بهتر خوابیدن دارد؟ نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار خواهد شد کووید ۱۹، شایع‌ترین ویروس بیماری‌های تنفسی در خرداد ۱۴۰۴ ارائه بیش از ۱۸ هزار خدمت سلامت به اتباع افغانستانی در مرز دوغارون تایباد استاندار ایلام خبر داد: تردد سالانه ۸ میلیون زائر از مرز مهران «احیای شورای‌عالی تأمین اجتماعی» راهی برای بهبود وضعیت کارگران و بازنشستگان مبلغ شهریه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ تعیین شد پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ و ارتقای خدمات درمانی، دو مطالبه مهم بازنشستگان تأمین اجتماعی هشدار تعزیرات حکومتی خراسان رضوی: خرید، فروش و حمل آرد خارج از فرایند‌های تعریف‌شده، جرم و مشمول قانون قاچاق است نکات مهم برای رزرو بلیت هواپیما به نجف در ایام اربعین ۱۴۰۴ – فلای سپهران روایت میلاد حاتمی از حمله اسرائیل به زندان اوین + فایل صوتی «روز تأمین اجتماعی» و راهکار‌های مؤثر برای رفع مشکل ناترازی هزینه و درآمد قتل در شهرستان فیروزه خراسان رضوی؛ دستگیری قاتل فراری در پارک لاله تهران آغاز پروژه مرمت بخشی از گنبد سلطانیه (۲۵ تیر ۱۴۰۴) انهدام باند جابه‌جایی موادمخدر در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) ۲۰ کانال متخلف کنکور به مقامات قضایی ارجاع شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا جمعه طرح جدید آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری | تولید اسباب‌بازی برای آموزش تاب‌آوری در شرایط بحران رئیس سازمان استعدادهای درخشان: والدین نگران تخلفات احتمالی آزمون تیزهوشان نباشند، پیگیری می‌کنیم باز هم حفر چاه‌های جدید در دشت مشهد برای عبور از بحران آبی
سرخط خبرها

خطر مهاجرت در کمین پرستاران

  • کد خبر: ۳۳۵۲۱۵
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۱
خطر مهاجرت در کمین پرستاران
فاطمه بحرینی، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد با انتقاد از نظام پرداخت فعلی، خواستار اصلاح فوری این سیستم شد و گفت: ادامه این روند باعث دلسردی و خروج نیرو‌های متخصص از حرفه پرستاری یا حتی از کشور خواهد شد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ توجه به مقام و منزلت پرستاری و حفظ این سرمایه انسانی در جامعه‌ای که طبق نظر کارشناسان در دهه‌های آینده به سمت سالمندی پیش می‌رود، ضرورتی انکارناپذیر است و تنها به روز پرستار خلاصه نمی‌شود. مشکلات ریز و درشت پرستاران در حالی به قوت خود باقی است که به گفته رئیس سازمان نظام پرستاری کشور، معضل کمبود پرستار به مرحله‌ای خطرناک رسیده است و با وجود آموزش سالانه حدود ۱۲هزار پرستار در چهار سال گذشته، کمتر از ۱۰هزار نفر جذب و استخدام شده‌اند.

در همین راستا رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرا، با تأکید بر اهمیت نگهداشت نیروی پرستاری گفت: با افزایش جمعیت سالمندان و نیاز روزافزون به خدمات درمانی، باید برای نگهداشت پرستاران انگیزه ایجاد کنیم. در شرایط اقتصادی موجود و با تورم بالا، افزایش ۱۰ تا ۲۰درصدی حقوق، پاسخگوی نیاز‌ها نیست.

در حال حاضر، شاهد اختلاف فاحش دریافتی پرستاران با دیگر کارکنان هستیم. فاطمه بحرینی با اشاره به بهبودنیافتن استاندارد‌های پرستاری گفت: متأسفانه گام مؤثری برای ارتقای استاندارد‌ها برداشته نشده و در حال حاضر، کاهش ساعت اضافه‌کار و استفاده گسترده از نیرو‌های شرکتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به چشم می‌خورد. در عین حال، استخدام جدیدی نیز انجام نشده و روند خروج پرستاران از سیستم همچنان ادامه دارد.

احتمال افزایش مهاجرت پرستاران یا ترک شغل آنها

وی سوء‌مدیریت را یکی از دلایل اصلی مشکلات فعلی دانست و افزود: تغییرات مدیریتی در برخی بیمارستان‌های دولتی بیشتر جنبه ظاهری داشته و در عمل، تغییر محسوسی در برخورد با پرستاران و رعایت شأن و جایگاه آنان صورت نگرفته است. در صورت ادامه این روند، شاهد افزایش مهاجرت و ترک شغل در بین پرستاران خواهیم بود.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد، ارائه‌نشدن امکانات رفاهی مناسب را نیز یکی از معضلات اصلی بیان کرد و افزود: دستورالعمل‌های رفاهی موجود یا اجرا نمی‌شود یا به‌صورت ناقص اجرا شده‌اند. به‌عنوان نمونه، عیدی پرداخت‌شده به پرستاران در بخش دولتی تنها یک میلیون تومان بوده، در حالی‌که طبق مصوبه شورای تأمین، پرداخت سه مناسبت پیش‌بینی شده بود.

وی با اشاره به جمعیت ۱۲ تا ۱۴هزار نفری پرستاران مشهد، اظهار داشت: در بیشتر بیمارستان‌های خصوصی و نیمه خصوصی، تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به‌صورت کارانه ناچیز پرداخت می‌شود؛ و حتی در مواردی که تعرفه پرداخت می‌شود، دستورالعمل‌های مرتبط با وزارت بهداشت به‌درستی رعایت نمی‌شوند که از طریق اداره رفاه و کار امور اجتماعی بایستی نظارت شود، بنابراین تنها تعرفه پرستاری در بخش‌های خصوصی تقریبا در یکی یا دو بیمارستان پرداخت منظم دارند.

هر روز یک نفر برای ترجمه مدارک مراجعه می‌کند

بحرینی درباره آمار مهاجرت پرستاران گفت: به‌طور متوسط، روزانه یک نفر برای دریافت و ترجمه مدارک به‌منظور مهاجرت به نظام پرستاری مراجعه می‌کند. البته آمار دقیق خروج پرستاران در دست نیست و دانشگاه علوم پزشکی باید در این زمینه آمار ارائه دهد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری با انتقاد از نظام پرداخت فعلی، خواستار اصلاح فوری این سیستم شد و گفت: ادامه این روند باعث دلسردی و خروج نیرو‌های متخصص از حرفه پرستاری یا حتی از کشور خواهد شد.

وی با اشاره به تفاوت چشمگیر دریافتی پرستاران با دیگر کارکنان بیمارستانی که مسئولیت کمتری در قبال جان بیماران دارند، افزود: پرستاران با تخصص بالا و فشار کاری زیاد، مسئول جان بیماران هستند، اما دریافتی آنها بسیار کمتر از برخی افراد با سطح علمی پایین‌تر و بدون مسئولیت مستقیم با بیمار است.

او همچنین شرایط ناعادلانه بازنشستگی پرستاران را مورد انتقاد قرار داد و گفت: در حالی‌که برخی مشاغل غیرمرتبط با پرستاری مستقیم با بیمار به‌عنوان شغل سخت شناخته شده‌اند و با بیست سال بازنشسته می‌شوند، درحالی‌که پرستاران بخش دولتی باید ۲۵سال کار کرده و سهم بیمه خود از سنوات ارفاقی را نیز پرداخت کنند. این در حالی است که طبق قانون، سهم بیمه در مشاغل سخت باید توسط دانشگاه پرداخت شود. بحرینی با اشاره به تأثیر منفی کسورات مالیاتی بر انگیزه شغلی پرستاران اظهار داشت: در شرایطی که پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود، نحوه محاسبه و کسر مالیات باید منصفانه‌تر باشد تا انگیزه ماندگاری در این حرفه افزایش یابد.

لزوم اصلاح تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری

وی با تأکید بر لزوم اصلاح تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، خواستار اجرای مدل سرویسی برای پرداخت شد تا هر فرد بر اساس میزان خدمت، دریافتی منصفانه‌ای داشته باشد.

وی در پایان با اشاره به پایین بودن تعرفه خدمات پرستاری در بخش‌هایی مانند درمانگاه‌ها، اورژانس۱۱۵، آندوسکوپی و اتاق عمل، خواستار بازنگری در این تعرفه‌ها شد و افزود: برای حفظ نیروی انسانی متخصص در حوزه پرستاری که حاصل سرمایه‌گذاری گسترده کشور است، باید اقدامات اساسی در زمینه یکسان‌سازی پرداخت‌ها، بهبود امکانات رفاهی، اصلاح فرمول‌های تعرفه‌ای و بازبینی سیاست‌های مالیاتی انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->