به گزارش شهرآرانیوز؛ مهسا ساداتی با اشاره به اینکه وابستگی کودک به والدین یا همان اضطراب جدایی از جمله مواردی است که در برخی از کودکان دیده میشود، اظهار کرد: ممکن است اضطراب جدایی به صورت جدا شدن خودش را نشان ندهد و کودک از والد جدا شود، اما از نظر روانی به والد بسیار وابسته باشد.
او با بیان اینکه خیلی از مادرها ممکن است به سختی باردار شده باشند، سالهای زیادی بچهدار نشده یا با استفاده از روشهای دیگری به سختی باردار شدند، متذکر می شود: این والدین، چون فرزند خود را با سختی زیادی به دنیا آوردند، بیش از حد نگران او هستند.
این روانشناس تاکید کرد: این گروه از والدین نمیتوانند اضطراب خودشان را نسبت به کودک خود مدیریت کنند. به زبانی نمیتوانند بگذارند روند رشد کودک به درستی طی شود. مثلا یک بچه چهار ساله که در نمودار رشد، قد و وزن طبیعی دارد و میتواند قاشق دستاش بگیرد و غذا بخورد. والد به دلیل وابستگی خیلی زیادی که به کودکاش دارد اجازه جدا شدن کودک و اجازه مستقل شدن به او را نمیدهد.
به گفته ساداتی، اختلافات والدین و دعواهایی که کودک در خانه بین پدر و مادر میبینند، میتواند وابستگی کودک را نسبت به یکی از والدین بیشتر کند، چون در این تنشها کودک دچار اضطراب میشود.
او ادامه داد: والدینی که خود دچار اضطراب شدید هستند، اجازه استقلال را به فرزندشان نمیدهند. ترس از دست دادن کودک را دارند و بیش از حدی که باید، حمایت کرده و به او خدمات میدهند. این رفتارها برای کودک وابستگی متقابل نسبت به والدین ایجاد میکند.
منبع: ایسنا