به گزارش شهرآرانیوز؛ علی انتظاری به اهمیت توجه والدین به ارتقای سواد رسانهای کودکان تاکید کرد و گفت: خطرات فضای مجازی چندین برابر فضای واقعی برای کودکان است.
وی با اشاره به اینکه امروزه جامعهپذیری کودکان بهشدت تحت تأثیر فضای مجازی قرار دارد، ادامه داد: به عبارت دیگر، کودکان به میزان زیادی در این فضا جامعهپذیر میشوند وارتباطات رو در رو با والدین و خویشاوندان برای آنها کمتر محقق میشود.
این جامعه شناس افزود: این موضوع بهویژه در شرایطی که جنبههای اجتماعی در جامعه تضعیف شده و روابط میان مردم کاهش یافته، شدت بیشتری پیدا کرده است. بهعلاوه، کاهش موقعیتهایی که افراد در آنها بهصورت رودررو با یکدیگر مواجه میشوند، مسأله را حادتر کرده و باعث افزایش حضور کودکان در فضای مجازی شده است.
انتظاری گفت:والدین باید ابتدا با فضای دیجیتال، هوشمصنوعی و تهدیدهای موجود در این فضا آشنا شوند. اگر آنها در این زمینه اطلاعات کافی نداشته باشند، برخوردهای اقتدارمآبانه با کودکان در استفاده از فضای مجازی ممکن است بیشتر به رفتارهای مقاومتی و حرص و ولع آنها منجر شود. مسأله حائز اهمیت این است که امروزه جامعهپذیری کودکان بهشدت تحت تأثیر فضای مجازی قرار دارد. به عبارت دیگر، کودکان به میزان زیادی در این فضا جامعهپذیر میشوند و ارتباطات رو در رو با والدین و خویشاوندان برای آنها کمتر محقق میشود.
وی اضافه کرد: اولیا و مسئولان مدرسه باید به این موضوع توجه و برنامهها را طوری تنظیم کنند که در جهت تقویت فضای مجازی نباشند و همه چیز را به گروههای مجازی منتقل نکنند و اجازه دهند تا کودکان در فضای واقعی حرفهای خود را بزنند. بر این اساس باید یک مقدار دز مصرف اینترنت و شبکههای اجتماعی توسط والدین و مسئولان کاهش پیدا کند و بهدنبالآن کودکان را به حضور و تجربه مناسبات واقعی ترغیب کنند. به همین دلیل نباید کودکان را ازحضور در مناسبات اجتماعی بترسانند.
منبع: جام جم