ماجرای تیراندازی در سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴) درخواست وزیر آموزش و پرورش از اعضای مجلس برای رفع مشکلات تبدیل وضعیت معلمان جریمه ۵۹۰ میلیارد ریالی یک شرکت تجاری در مشهد + جزئیات سارق، موبایل دزدی را به کلانتری خواجه ربیع مشهد فرستاد!
سرخط خبرها

بازار ۹۰۰ میلیارد تومانی واکسن HPV در ایران

  • کد خبر: ۳۰۴۲۶۹
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۲
بازار ۹۰۰ میلیارد تومانی واکسن HPV در ایران
پیرو اعلام معاون وزیر بهداشت مبنی بر بررسی ورود واکسن اچ‌پی‌وی به برنامه واکسیناسیون عمومی کشور، نگاهی به بازار واردات و تولید این واکسن در کشور داشتیم.

به گزارش شهرآرانیوز، ویروس پاپیلومای انسانی یا همان HPV یکی از بیماری‌های عفونی است که به طور عمده از طریق روابط جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

واکسن‌هایی علیه گونه‌های خطرناک این ویروس در برخی از کشور‌ها مورد استفاده گسترده قرار می‌گیرد. در کشور ما نیز چندسالی است که این واکسن توسط پزشکان برای افراد در معرض خطر ابتلا تجویز می‌شود و به همین دلیل، سالانه تعدادی واکسن ویروس پاپیلومای انسانی که به گارداسیل نیز شهرت دارد، وارد و مصرف می‌شود.

ویروس اچ پی وی چیست؟

ویروس اچ پی وی نوعی ویروس است که از راه تماس جنسی محافظت نشده وارد بدن انسان می‌شود. این ویروس گونه‌های بسیار زیادی دارد. اغلب عفونت‌های اچ پی وی طی مدت ۶ ماه تا یکسال توسط سیستم ایمنی افراد پاک می‌شوند، اما تنها چند گونه آن خطرناک هستند و می‌توانند باعث ابتلا به زگیل تناسلی و برخی سرطان‌ها از جمله سرطان دهانه رحم شوند.

تاکنون بر اساس گونه‌های مختلف این ویروس، سه واکسن علیه آن ساخته شده که شامل انواع دو ظرفیتی، چهارظرفیتی و ۹ ظرفیتی است؛ البته واکسیناسیون علیه این ویروس، افراد را به طور کامل در برابر ابتلا به زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم مقاوم نمی‌کند و بنابراین بهترین راه، انجام اقدامات پیشگیرانه و رعایت بهداشت جنسی است.

پشت پرده داغ شدن واکسیناسیون اچ‌پی‌وی در فضای مجازی

چند وقتی است که در برخی شبکه‌های اجتماعی، بحث تزریق واکسن زگیل تناسلی یا همان واکسن HPV توسط برخی کاربران فضای مجازی داغ شده است و این کاربران به یکباره و بدون هیچ پیش زمینه‌ای، بدون این که پزشک باشند یا تخصص خاصی در زمینه پزشکی داشته باشند، بر لزوم تزریق این واکسن تأکید کردند. این موضوع با واکنش برخی کاربران مجازی دیگر نیز رو‌به‌رو شد؛ بسیاری از افراد این تصور را دارند که نگارش این توییت‌ها و مطالب در فضای مجازی، نوعی جهت‌دهی اذهان عمومی برای ورود واکسن اچ پی وی به سبد واکسیناسیون عمومی است.

تا این که روز جمعه، معاون بهداشت وزارت بهداشت از احتمال ورود این واکسن به برنامه واکسیناسیون عمومی خبر داد.

با این که علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که شیوع سرطان دهانه رحم در ایران زیاد نیست و این بیماری جزو پنج سرطان شایع در کشور به شمار نمی‌رود، روز جمعه ۱۶ آذرماه اعلام کرد که بررسی‌های علمی و جمع‌آوری داده‌ها برای گنجاندن واکسن HPV در برنامه ایمن‌سازی ملی آغاز شده است.

این موضوع باعث شد تا بررسی‌ای درخصوص بازار واکسن HPV در کشور داشته باشیم.

تأمین ۵۵۰ هزار دوز واکسن اچ پی وی در سال گذشته

براساس آمارنامه دارویی سال ۱۴۰۲، طی سال گذشته نزدیک به ۵۵۰ هزار دوز واکسن HPV در کشور تأمین شده است که حدود ۷۲ درصد آن از مسیر واردات خارجی و نزدیک به ۲۸ درصد نیز از طریق تولید داخلی این واکسن، تأمین شده است.

واکسن اچ‌پی‌وی در بازار ایران در سه نوع ۲، ۴ و ۹ ظرفیتی به فروش می‌رسد. عمده واکسن اچ پی وی واردشده به کشور (۳۸۱ هزار عدد) از نوع ۴ ظرفیتی بوده است. ۱۵۸ هزار دوز واکسن دو ظرفیتی در داخل کشور تولید شده است و کمتر از ۱۰ هزار عدد نیز از نوع ۹ ظرفیتی به کشور وارد شده است.

ارزش ریالی بازار واکسن اچ پی وی معادل ۹.۱ هزار میلیارد ریال بوده است و واردات واکسن گارداسیل خارجی ۷.۶ هزار میلیارد ریال و تأمین واکسن پاپیلوگارد (تولید داخلی) ۱.۴ هزار میلیارد ریال ارزبری داشته است.

کل این بازار ۹۰۰ میلیارد تومانی تنها در اختیار دو شرکت (یک شرکت تولیدکننده و یک شرکت واردکننده) این دارو بوده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->