به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه سلیمی در جلسه ای که با حضور بانوان فعال در شوراهای اجتماعی محلات منطقه ۷ و شهردار منطقه ۷ مشهد صبح امروز (سهشنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳) در ساختمان شورای اسلامی شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در جامعه امروز شناسایی و معرفی الگو به دختران نوجوان و جوان است؛ ضمن اینکه ازدواج و اشتغال معلولان، زنان و دختران آسیبدیده اجتماعی موضوع بسیار مهمی است که انتظار میرود بانوان فعال و دغدغهمند به آن ورود کنند.
سلیمی بر اهمیت ساختارسازی و تشکیل شبکه بانوان فعال محلات در حوزههای مختلف تأکید کرد و گفت: این موضوع باعث همافزایی و توانمندشدن بانوان میشود. در محلات ما زنان توانمند و فعالی هستند که اقدامات مؤثری انجام میدهند؛ اما از تواناییهای یکدیگر اطلاع ندارند. به همین سبب این جلسات را با زنان فعال هر منطقه با محوریت شوراهای اجتماعی محلات برگزار میکنیم تا زمینه این آشنایی و همافزایی فراهم شود.
وی بر اهمیت غربالگریهای سرطانهای زنانه و آمار فزاینده این بیماریها تأکید کرد و گفت: بانوان از طریق ارتباط با مراکز بهداشت، زمینه این غربالگریها را برای بانوان محلات هر منطقه فراهم سازند.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد در ادامه، به اقدامات شورای ششم در حوزه بانوان و خانواده اشاره کرد و گفت: برای اولین بار در کشور، کمیسیون بانوان را در شورای شهر ایجاد و تلاش کردیم با تشکلسازی، زنان را توانمند سازیم. این موضوع برای اولین بار در کشور رخ داد؛ حتی شورای شهر تهران چنینکمیسیونی ندارد و در مجلس نیز کمیسیون ویژه بانوان نداریم. تنها یک فراکسیون است که به لحاظ جایگاه قانونی خیلی نمیتواند تأثیرگذار باشد.
سلیمی ادامه داد: از طریق تشکیل کمیسیون بانوان و خانواده، ردیف بودجه اختصاصی برای بانوان در مدیریت شهری ایجاد کردیم. سال اول، ۸۰ میلیارد بودجه برای بانوان گرفتیم که چهاربرابر تهران بود و امروز این عدد به ۷۰۰ میلیارد رسیده است. با شناسایی مشکلات بانوان و خانواده مشخص شد که کجا باید بودجه را صرف کنیم.
وی با اشاره به یکی دیگر مشکلات حوزه زنان و بانوان، عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات در حوزه بانوان ساختار بود که متأسفانه ساختارها ضعیف بودند؛ بنابراین در اولین گام، بندی به آییننامه شوراهای اجتماعی محلات اضافه کردیم و بر این اساس در هر شورای اجتماعی محله باید یک زن حضور داشته باشد. در حال حاضر از دو هزار عضو شوراهای اجتماعی محلات، ۸۰۰ نفر زنان هستند. این موضوع باعث میشود در برنامهریزی برای بودجهای که در اختیار شوراهای اجتماعی قرار میگیرد، رفع مسائل زنان هم در نظر گرفته شود.
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: یکی دیگر از اقداماتی که برای تقویت ساختارهای زنان در شهر انجام دادیم، رایزنی با مرکز امور مساجد جهت اضافهشدن یک زن به هیئتامنای مساجد بود.
سلیمی خاطرنشان کرد: نگاهی که در گذشته به مسائل بانوان وجود داشت، صرفاً فرهنگی بود. ما این نگاه را تغییر دادیم و برای اولین بار در کشور، گفتمان جدیدی با عنوان «تعالی زیستپذیری شهر برای حوزه زن و خانواده» مطرح کردیم و این موضوع را در زمینههای زیرساختهای شهری مانند حملونقل، عمران و شهرسازی مورد توجه قرار دادیم و توجه مدیران و تصمیمگیران را به این موضوع جلب کردیم. ازجمله اقداماتی که برای این گفتمان انجام دادیم، توسعه بوستانها و سایتهای بانوان بود که در این دوره، از ۵۰ هکتار به ۸۲ هکتار رسیده است تا جایی امن و بهدور از مزاحمت برای ورزش دختران و زنان وجود داشته باشد؛ چراکه معتقدیم مادر سالم و بانشاط نسل بهتری را پرورش خواهد داد.
وی به ساخت کافهبازی برای دختران اشاره کرد و گفت: دختران شهر ما محیط و پاتوق امنی برای دورهمیها و کنارهمبودن ندارند و این موضوع، دغدغه خانوادهها شده است که امیدواریم با ایجاد کافهبازی در بوستانهای بانوان، این دغدغه برطرف شود.
در ادامه، شهردار منطقه ۷ مشهد مقدس اظهار کرد: این منطقه به لحاظ وسعت، دومین منطقه کلانشهر مشهد است. چهار پروژه عمرانی در منطقه ۷ ویژه بانوان داریم که شامل بازپیرایی بوستان ریحانه، احداث مرکز فرهنگی چندمنظوره ریحانه، احداث سالن ورزشی بانوان شهرک طرق و احداث پارک بانوان طرق است.
مجید وحدتیپور افزود: برگزاری جشنواره ریحان شهر، شهربانو، مراسم آیینی و مذهبی، جشن دختران، همایش مادر و دختر، جشنواره زلال جاری، نمایشهای آیینی، بازارچه بانوان و کارآفرینی و همایش دوچرخهسواری بانوان از جمله فعالیتهای انجامشده فرهنگیاجتماعی در بوستان ریحانه است.
وی در خصوص مطالبههای شهرداری منطقه ۷ مشهد، اظهار کرد: منطقه به تخصیص اعتبار مستقل برای فعالیتهای فرهنگی، تجهیز و تکمیل امکانات سالن ورزشی و تجهیز پارک ریحانه به دوچرخههای اشتراکی برای گروه سنی زیر ۱۴ سال، نیاز دارد.
شهردار منطقه ۷ مشهد از فعالیت دوام ثامن و آموزش بحران و آتشنشانی برای ۵۰۰ نفر از بانوان منطقه خبر داد و گفت: دو مرکز رویش کارآفرینی در طرق و رباط طرق توانستند با آموزشهای مهارتی و توانمندسازی بانوان ۵۴ نفر را طی دو سال اخیر به اشتغال و کارآفرینی برسانند.