به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا قلندر شریف امشب (سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳) با حضور در برنامه تلویزیونی اشاره که بطور زنده از شبکه استانی خراسان رضوی پخش شد، به تشریح مهمترین اقدامات شهرداری مشهد در حوزه هایی مانند پارکینگ، پروژههای عمرانی و نهضت آسفالت پرداخت.
شهردار مشهد پیش از هر چیز ابتدا گفت: خواهش دارم در این شبهای سرد اگر افراد بی خانمان را دیدند با شماره ۱۳۷ تماس بگیرند تا با احترام به گرمخانهها منتقل شوند.
محمدرضا قلندر شریف با اشاره به پروژههای در دست اجرا مدیریت شهری گفت: نزدیک به ۱۱۰۰ پروژه خرد و کلان فعال داریم که در حال انجام است. پروژه قطار شهری مشهد بزرگترین پروژه در سطح ملی است که در خط ۲، ۳ و ۴ فعال است. پروژههای حوزه حمل و نقل نیز زیاد است. ما اتصال بلوار امام خمینی(ره) به بلوار نماز و همچنین تکمیل میدان انقلاب و ایجاد راه دسترسی مجزا برای پایانه مسافربری یکی دیگر از کلان پروژه های ما است که تا پایان سال بلوار امام خمینی به بلوار نماز متصل میشود. سطح سوم تقاطع غیرهمسطح شهید فهمیده، سطح سوم میدان خیام و دور برگردان ابوطالب از دیگر کلان پروژههای عمرانی است.
وی ضمن بیان اینکه پارک بزرگ ۷۷ هکتاری در محله شهید رجایی فاز ۱ که ۲۰ هکتار است تا انتهای آذر ماه به بهرهبرداری میرسد، گفت: پارک بانوان و مجموعه ورزشی این پارک نیز در حال انجام است.این پارک یکی از پارکهایی است که ظرف یک سال و نیم پنجاه درصدش به بهره برداری میرسد.همچنین پنج پارک بانوان داریم که در همین دوره مدیریت شهری به بهره برداری خواهد رسید. اولین دورهای از مدیریت شهری است که در همه حوزههای مختلف شهری کلان پروژه داریم. خرید ۴۰۰ اتوبوس را در این دوره داریم. در حوزه بازیافت و تولید بیوگاز پروژه داریم، در حوزه شهرسازی پروژه پیشخوان زیارت را داریم.
شهردار مشهد با اشاره به یکی از موضوعات خیلی مهم که باعث نارضایتی مردم میشد، گفت: ۲۰ سال بود که آسفالت معابر روکش نشده بود و خیلی از معابر هم بعد از اینکه طرح جامع بازنگری شد به شهر الحاق شد و در نتیجه معابر خاکی زیادی داشتیم. سال گذشته حدود ۹۰۰ هزار متر مربع آسفالت انجام دادیم.
قلندر شریف ضمن بیان اینکه در نهضت آسفالت ۵۰ درصد از پروژه در مناطق کم برخوردار و ۵۰ درصد در سایر نقاط شهر است، گفت: در بازه یکساله با ریسک بالا هدف گذاری کردیم که ۴ میلیون متر مربع آسفالت کنیم. بزرگراههای شهر حدود ۱۰ تا ۱۵ سال بود روکش نشده بود. در این پروژه هدف گذاری کردیم که در خیابانهای اصلی تا معابر حاشیه شهر پوشش داده شوند.
وی ضمن اشاره به اینکه در ابتدای فروردین ماه سال جاری ۴ هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار بودیم و از اول فروردین تاکنون بیش از ۳ هزار میلیارد تومان دیگر به آن اضافه شده است، گفت: همچنین از ابتدای سال تاکنون ۵ هزار و ١٠٠ میلیارد تومان به پیمانکاران پرداخت شده و فقط حدود ٢ هزار و ٣٠٠ میلیارد دیگر از مطالبات پیمانکاران باقی مانده است.
شهردار مشهد تصریح کرد: اکنون ٢ هزار و ٣٠٠ میلیارد بدهی داریم که صورت وضعیتهای جاری بوده و باید به آن توجه کنیم. در تمامی ادوار، روند کار همه پیمانکاران همین بوده و هیچگاه بدهی شهرداریها صفر نبوده است.
قلندرشریف با اشاره به اینکه همه پیمانکاران سابق در مناقصات جدید نیز شرکت میکنند و این اشتیاق آنان را جهت انجام پروژههای شهری نشان میدهد، گفت: بحث حقوق و دستمزد پاکبانان و فضای سبز که نیروی پیمانکاران هستند، باید صورت وضعیت شود که معمولا پنجم هرماه ثبت شده و طبق روال انجام میشود. در قراردادهای پیمانکاران، آنها موظف هستند دو ماه حقوق را پرداخت کنند و از شهرداری پول اخذ نکنند؛ اما باز هم در این زمینه به آنان کمک میکنیم.
وی ضمن بیان اینکه یکی از معضلات کلان شهرها بحث ترافیک است، گفت: یکی از موضوعاتی که ما در شهر روی آن کار میکنیم تامین پارکینگ است. غیر از پارکینگهای خطی که وجود داردتا الان در هسته مرکزی مشهد بیش از ۶۰۰۰ جای پارک طبقاتی تامین کردهایم. در میدان ۱۷ شهریور چهار هزار پارکینگ ایجاد شده است. مجددا هفته گذشته با حضور تولیت آستان قدس رضوی، یک پارکینگ مدرن و هوشمند در ابتدای خیابان توحید ایجاد کردیم. در ابتدای خیابان آیت الله عبادی و شهید هاشمی نژاد ۲۰۰۰ جای پارک در میدان شهدا ایجاد کردیم.
شهردار مشهد با اشاره به اینکه باید پارکینگهای عمومی را در جایی که دسترسی مردم به حمل و نقل عمومی است ایجاد کنیم، گفت: میدان شهدا جزیره خطوط قطار شهری است و مردم میتوانند خودروهایشان را در میدان شهدا پارک کنند و با خطوط قطار شهری به حرم مطهر و پایانه الهیه و سایر نقاط شهر بروند. با این حال باید سه هزار جای پارک دیگر در اطراف حرم مطهر ایجاد کنیم. این پروژه جزو مصوبات سفر استانی دولت است.
وی در پاسخ به سوالی درباره ترافیک خیابان احمدآباد، گفت: ترافیک این خیابان مشکلش بحث دیگری است و یک موضوع چالشی است. مشکل استقرار مطبهای پزشکان در منازل مسکونی است.قانونگذار هم به این تخلف کمک کرده است قانون را به نفع پزشکان تغییر دادند باید هنگام قانون گذاری به رضایت عموم توجه شود نه یک قشر خاص اما صرفاً قانون را بر اساس ارتباطات و لابی که در حوزه قانون گذاری دارند تدوین کردند.
شهردار مشهد ادامه داد: در قدیم گفته میشد هر پزشکی در منزل مسکونی که در مالکیت خودش هست و در آنجا سکونت دارد میتواند مطب ایجاد کند اما این قانون تغییر کرده است تا الان که هر منزل مسکونی میتواند مورد استفاده هر پزشکی برای مطب قرار بگیرد. ساختمان پزشکان باید به ازای هر مطب دو پارکینگ داشته باشد اما الان متاسفانه قانونگذار هم به این موضوع کمک کرده است و هر منزل مسکونی که حتی مالکیت پزشک نیست به صورت مطب درآمد است.
قلندر شریف ضمن بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی، نظام پزشکی، استانداری و نمایندگان مجلس باید پای کار باشند تا مشکل ترافیک منطقه احمدآباد و کوهسنگی حل شود، گفت: این محله یکی از محلات مرغوب مشهد در حوزه مسکونی بوده و به عنوان مرکز مطبهای پزشکان در شهر شناخته شده و اکنون در حوزه ترافیک و پارکینگ آن دچار چالش و مشکل شدهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر پارکینگهای منازل مسکونی به درمانگاه و آزمایشگاه تبدیل شده و این خلاف قانون بوده و مارا نیز دچار چالش و مشکل کرده است. مطب پزشک باید محل پارکینگ را نیز تامین کند، اما این اتفاق نیفتاده است. حتی سازمان نظام پزشکی در جلسات متعدد، متعهد شده تا مجوز جدید در این محدوده صادر نشود؛ اما این امر انجام نمیگیرد.
شهردار مشهد تصریح کرد: در حال حاضر مدیریت شهری با در نظر گرفتن ایستگاه «سلامت»؛ دسترسی آسان به این شهرک را فراهم کرده و ایستگاه نهایی آن دهه فجر بهرهبرداری میشود.
وی ضمن بیان اینکه آبیاری فضای سبز شهرداری مشهد در چند حوزه دارای رتبه برتر کشوری است، گفت: در حوزه خدمات شهری، مشهد تمیزترین شهر کشور بوده و دارای خوشه صنعتی بازیافت است. همچنین پروژه ساخت کارخانه بیوگاز و کارخانه بازیافت مصالح ساختمانی نیز در دستور کار است. با وجود آنکه مشهد در منطقه خشک قرار دارد؛ اما رتبه اول سرانه فضای سبز و کیفیت پارکها را از آن خود کردهایم.
قلندر شریف افزود: سال گذشته با وجود خشکسالی زیاد، با مدیریت مناسب؛ یک درخت خشک شده نداشتیم و به سمت استفاده از درختان با نیاز آبی کم حرکت کردیم. همچنین در راستای کاهش وابستگی به آب شیرین، شرب و چاه به سمت استفاده از آب خاکستری حرکت کردیم. درحال حاضر ۶۰ درصد شبکه آبیاری فضای سبز از آب شرب جدا شده و تصفیه خانههای محلی نیز ساخته شده است.
وی تصریح کرد: علاوه بر این نیز قراردادی با بخش خصوصی، آب و فاضلاب و آب منطقه منعقد کردهایم که براساس آن به مدت ۲۵ سال ۱۱.۵ میلیون متر مکعب آب فضای سبز تامین شود. عملکرد مشهد در حوزه فضای سبز به نحوی بوده که شهرداران شهرهای حاشیه دریا به مشهد آمده و آموزش دریافت میکنند.
شهردار مشهد مقدس در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری مشهد مانند برخی دیگر از شهرها تیم داری خواهد کرد یا خیر، گفت: ما در حوزه ورزش زیرساختها را تامین میکنیم بیش از ۹۰ زمین ورزشی در این دوره ایجاد کردیم، شهرداری ها در شهرهای دیگر هم تیم داری نمیکنند صنایع کمک میکنند اما تیم به نام شهرداری است.
وی در خصوص نوسازی ناوگان اتوبوسرانی هم گفت:ما در سرانه اتوبوس اول هستیم در کشور و حتی نسبت به برخی کشورهای دیگر، در حال حاضر ۱۷۵۰ اتوبوس و میدل باس داریم در حالی که تهران با آن وسعت و جمعیت حدود دو هزار اتوبوس دارد..۲۰۰ دستگاه در این دو سال خریدای کردیم و ۴۰۰ دستگاه اتوبوس هم قرار داد بستیم.در مورد ون های خریداری شده اختلاف بین وزارت کشور و ایران خودرو دیزل است.
قلندر شریف در خصوص تامین میوه شب یلدا اظهار کرد: ایستگاههای میوه سیار راه اندازی شده، علاوه بر آن بازارهای میوه و فروشگاههای شهر ما هم هست تا میوه مناسب با قیمت ارزان را به مردم عرضه کنند و آن انحصاری که برخی میخواهند برای خودشان ایجاد کنند شکسته شود و سعی میکنیم میوه را مستقیم از باغدار بخریم.