صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بررسی شرایط حقوقی ابطال اقرارنامه محضری

  • کد خبر: ۳۰۸۱۵۲
  • ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
یک دکترای حقوق بین‌الملل درباره شرایط حقوقی ابطال اقرارنامه محضری، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حمیدرضا آقابابائیان با اشاره به اینکه گسترش نابسامانی‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به مرور زمان بر زندگی خانوادگی سایه افکنده و به هر دلیل گاهاً مرد‌ها تلاش دارند با کشاندن زنان به محضر و گرفتن اقرارنامه به نظر خود از شر پرداخت مهریه خلاص شوند، اظهار داشت: به کرات دیده شده که زن در معیت همسر خود به دفترخانه ثبت اسناد رسمی مراجعه و با تنظیم اقرارنامه رسمی، ذمه همسر را از پرداخت مهریه مبری می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت امکان، شرایط قانونی دعوای اعلام بطلان اقرارنامه در دادگاه عمومی چگونه است؟ به بیان ساده اگر این راه رفته اشتباه باشد، از طریق ابطال اقرارنامه محضری در دادگاه قابل برگشت است؟ افزود: ابطال اقرارنامه محضری یکی از مباحث دقیق و ظریف حقوقی است که مستلزم بررسی دقیق قضائی است.

این دکترای حقوق بین‌الملل عمومی بیان کرد: اقرارنامه غیرمالی محضری به عنوان یک سند رسمی که به تأیید و امضای مراجع قانونی رسیده، معمولاً شامل اقرار به وقایع و شرایطی غیر از مسائل مالی است، در صورتی قابل ابطال هستند که اثبات شود اقرار تحت فشار، تهدید یا اجبار صورت گرفته است یا متعهد به تعهدات خود عمل نکرده است.

آقابابائیان درباره تعریف اقرارنامه، گفت: به حکایت مواد مختلف قوانین مدنی وکیفری، اقرار یکی از مهم‌ترین ادله اثبات دعوا بوده و هست و ارزش اهمیت آن در اثبات دعوی در نظام حقوقی ایران تا جایی است که از آن به‌عنوان "سید دلایل "یا "ملکه ادله "یاد می‌شود.

وی اظهار کرد: بر مبنای ماده ۱۲۵۹ قانون مدنی اقرار عبارت است از: «اقرار عبارت از اخبار به حقی است برای غیر بر ضرر خود». بر اساس این تعریف قانونی؛ اقرارنامه سندی است که به صورت رسمی یا غیررسمی تنظیم و به موجب آن، فردی اقرار به امری به ضرر خود و به نفع دیگری می‌کند و به این ترتیب اعلام می‌کند که محتوای درون اقرارنامه صحیح است.

این دکترای حقوق بین‌الملل عمومی افزود: برابر تعریف فوق اقرار به وصول مهریه این است که زن خبر از این بدهد که مهریه‌اش را دریافت کرده و این ضرر به خودش و به سود دیگر یعنی شوهر است، زیرا دیگر نمی‌تواند مهریه‌اش را مطالبه کند و حق او از مطالبه و دریافت مهریه از بین می‌رود.

منبع: مهر

برچسب ها: مهریه طلاق حقوق
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.