صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

درباره آنفلوانزای خوکی چه می‌دانیم؟

  • کد خبر: ۳۰۸۳۰۱
  • ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۹
به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شیوع آنفلوانزای خوکی در هفته‌های گذشته منجر به افزایش مراجعات مردم به مراکز درمانی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، طی هفته‌های گذشته، میزان مراجعات مردم مشهد به مراکز درمانی به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است. مراجعاتی که به گفته دکتر «محمد دهقانی» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مربوط به شیوع گونه ویروس آنفلوانزای N۱H۱ یا به اصطلاح آنفلوانزای خوکی است که صرفا به مشهد اختصاص ندارد و در تمام کشور، گزارش‌هایی مبنی بر شیوع این ویروس منتشر شده است.

ویروس آنفلوانزای خوکی چیست؟

گونه N۱H۱ ویروس آنفلوانزا یا به اصطلاح آنفلوانزای خوکی، گونه‌ای نسبتا جدید از ویروس آنفلوانزا با علائمی مشابه آنفلوانزای معمولی است که منشا اولیه آن خوک است و در میان انسان‌ها نیز شیوع پیدا کرده و منتقل می‌شود. گونه انسانی این ویروس نخستین بار در سال ۲۰۰۹ کشف شد و فراگیری آن در تمامی نقاط دنیا، خبرساز شد و از آن زمان، ویروس H۱N۱ به عنوان یک ویروس آنفلوانزای معمولی انسانی شناخته می‌شود.

گونه N۱H۱ مانند سایر گونه‌های این ویروس، به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. این ویروس می‌تواند بر روی سطوحی مانند دستگیره ها، روی میز‌ها و نواحی سطحی باقی بماند.

پیشگیری بهتر از درمان

بهترین روش برای مقابله با آنفلوانزای خوکی، پیشگیری از آن است. مواردی مانند تزریق سالانه واکسن آنفلوانزا، شستشوی دست با صابون یا ضد عفونی کننده، لمس نکردن بینی، دهان یا چشم، دوری از افراد آلوده، می‌تواند تاثیر زیادی در توقف زنجیره انتقال ویروس به دیگران داشته باشد. ضمن این که استراحت کافی افراد مبتلا و عدم شرکت این افراد در اجتماعات ضروری است.

از سوی دیگر، برخی از گروه‌ها در معرض خطر بیشتری نسبت به ابتلا به این بیماری هستند. کودکان زیر ۵ سال، افراد بزرگسال بالای ۶۵ سال، افرادی که به دلیل بیماری دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی مانند آسم، بیماری‌های قلبی، دیابت و بیماران عصبی عضلانی، در مواجهه با این ویروس بیشتر در معرض خطر آسیب‌های جدی هستند.

ابتلا به این بیماری در هر زمانی از سال امکان پذیر است. اما غالبا از مهر ماه شروع می‌شود و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد و در دی ماه به اوج خود می‌رسد.

شیوع آنفلوانزای خوکی

آنفلوانزای بسیار مسری است و از طریق ذرات بزاق و مخاط پخش می‌شود؛ لذا عطسه و سرفه و نیز لمس سطوح آلوده به ویروس و و سپس لمس چشم‌ها یا بینی، موجب انتشار آن می‌شود.

علائم ابتلا به این بیماری نیز عبارتند از تب و لرز، سرفه، گلو درد، آبریزش یا گرفتگی بینی، بدن درد، خستگی، اسهال، تهوع و استفراغ.

درمان آنفولانزای خوکی

بیشتر موارد آنفلوانزای خوکی برای درمان به دارو احتیاج ندارند. باید استراحت کافی داشته باشید. استراحت به سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند به خوبی با عفونت مبارزه کند.

کمبود آب بدن را با نوشیدن آب و مایعات تامین کنید و از سوپ و آب میوه استفاده کنید.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.