واژگونی خودرو پراید در محور قوچان- مشهد با ۷ مصدوم (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) هشدار پلیس راه درباره تغییرات شدید جوی و شرایط نامساعد جاده‌ای (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) تفاوت ویزای ۱۸۹ و ۱۹۰ استرالیا چیست؟ آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تا شب عید واریز می‌شود؟ رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: به اجرای احکام متعالی الهی و اسلامی در قالب قوانین فقهی و عرفی افتخار می‌کنیم بیمه شدگان، قطع بودن سامانه درمانی تامین اجتماعی را اطلاع بدهند ایران به رتبه چهارم میراث ناملموس جهانی دست یافت اولین کارت ملی هوشمند به زودی تولید خواهد شد درباره تعهد در روابط اجتماعی | ماندن بر سر پیمان، تا پای جان! رژیم گیاهخواری؛ انتخابی سالم یا چالش تغذیه‌ای؟ نوجوانان با این راهکار سلامت را تضمین کنند اصلاح فرایند جامعه پذیری برای پرورش شهروندی محیط زیستی در نشست کانون عالی کارگران بازنشسته با نمایندگان مجلس چه گذشت؟ انفجار مواد محترقه در تهران، ۱ قربانی و ۵ مصدوم بر جای گذاشت دستگیری عاملان کلاهبرداری چهار هزار میلیارد ریالی پیش فروش مسکن در مشهد (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) جسد جمشید شارمهد پیش از اعدام به آلمان منتقل شد پلنگ دماوند به دلیل بیماری تلف شد عرضه ماهانه ۲۰ قوطی شیرخشک به کودکان زیر ۲ سال اهدای عضو به یک بیمار زندگی دوباره بخشید  (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) تعیین تکلیف قرارداد خرید خدمات معلمان تا پایان بهمن ۱۴۰۳| تعطیلی مدارس در منطقه ۲۲ برای میتینگ سیاسی شایعه بود فرودگاه دوحه کجاست؟ آشنایی با فرودگاه حمد قطر و امکانات آن پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) | بارش باران در برخی نقاط استان از فردا پاتایا یا بانکوک؛ کدام مقصد جذاب تری است؟ جزییات جدید شهادت ۲ قاضی دیوان عالی| صادق زیبا کلام با قرار کفالت آزاد است تقویت آموزش و پرورش با مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور تعداد روز‌های آلوده تهران به ۱۳۰ رسید ثبت نام عمره رمضان از امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) آغاز شد ربیعی: ۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران، بازمانده از تحصیل هستند استرداد هزار و ۱۸۵ تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون به کشورشان از ابتدای ۱۴۰۳ پایان درگیری شاکی و دزد با ورود بموقع پلیس مشهد | ماجرای یک دزدی عجیب سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند
سرخط خبرها

سبک زندگی در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی ایرانی چگونه است؟

  • کد خبر: ۳۰۸۷۸۲
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
سبک زندگی در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی ایرانی چگونه است؟
سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: فصل زمستان برای کسانی که مزاج گرم و خشک (صفراوی) دارند احساس بهتری ایجاد می‌شود، حال آنکه افراد سرد مزاج و پیران در این فصل احساس خوشایندی ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا مهری، با اشاره به اینکه از آنجائیکه بر اساس آموزه‌های طب ایرانی، همه اجزاء عالم، اعم از انسان، حیوانات، گیاهان و حتی فصول و ... دارای شناساگر خاصی بنام «مزاج» می‌باشند، شناخت این شناساگر در طراحی تدابیر الگوی زندگی و پیشگیری از بیماری‌ها بسیار حائز اهمیت می‌باشد، خاطر نشان کرد: بر این اساس هر یک از فصول چهارگانه سال دارای یک مزاج اختصاصی است که میتواند بر سایر موجودات مانند بدن انسان تأثیرگذار باشند. دانشمندان طب ایرانی مزاج فصل بهار را گرم و تر، تابستان را گرم و خشک، پائیز را سرد و خشک و زمستان را سرد و‌تر می‌دانند.

وی افزود: نکته کاربردی این تقسیم بندی نحوه تعامل و برخورد افراد در مواجهه با هر فصل است و عدم رعایت مقتضیات هر فصل سال میتواند موجب بروز تغییرات در مزاج فرد شود که به آن «سوء مزاج» یا «بیماری مزاجی» می‌گویند.

وی با بیان اینکه فصل زمستان برای کسانی که مزاج گرم و خشک (صفراوی) دارند احساس بهتری ایجاد می‌شود، حال آنکه افراد سرد مزاج و پیران در این فصل اذیت می‌شوند، گفت: افرادی که دچار سردی و افزایش رطوبت در بدن هستند بایستی در مصرف غذا‌های دارای طبع سرد احتیاط نمایند و غذا‌های گرمی بخش را در وعده‌های غذایی یا میان وعده‌های بگنجانند.

سرپرست مدیریت طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از میان مواد غذایی که بهتر است مصرف آنها را خصوصاً در شب‌های زمستان کاهش داد میتوان به میوه‌های آبدار دارای طبع سرد و‌تر مانند پرتقال، لیمو شیرین و نارنگی اشاره نمود، گفت:، اما در مقابل میوه‌هایی مانند سیب، انار شیرین، نارگیل یا انگور و یا میوه‌های خشک را میتوان مصرف نمود.

وی با اشاره به اینکه استفاده از دمنوش‌هایی مانند دارچین، زنجبیل و نعناع در این فصل مناسب است و از مصرف دوغ و آب سرد تا حد امکان خودداری شود، علاوه براین نوشیدن شیر هم درصورت گرم کردن و افزودن یک قاشق عسل مانعی ندارد، گفت: مصرف مرباجاتی مانند مربای هویج، شقاقل و گل محمدی و نیز مصرف عسل و کره در وعده صبحانه مناسب است، علاوه براین مصرف خشکبار مانند بادام درختی، بادام زمینی، گردو، مویز، کشمش و پسته در این فصل توصیه می‌شود.

دکتر مهری با بیان اینکه یکی از بهترین راهکار‌ها جهت افزایش حرارت بدن، ورزش و فعالیت بدنی است که توصیه اکید دانشمندان طب ایرانی به¬ویژه حکیم ابوعلی سینا می‌باشد. بهترین زمان ورزش در زمستان هم آخر روز می‌باشد، گفت: یکی از راه‌های مهم جلوگیری از سردی و برودت بدن، پیشگیری از مواجهه با باد و سرمای مستقیم است. به همین دلیل استفاده از لباس‌های گرم مانند کلاه، شال، هدبند، پهلوبند و … بخصوص البسه حاوی پشم، در افراد با مزاج سرد در زمستان لازم و ضروری است. 

وی با بیان اینکه تا حد امکان بایستی از روش‌هایی مانند زالودرمانی، فصد، حجامت و … که موجب از دست دادن خون بدن می‌شوند در زمستان و هوای سرد اجتناب نمود، گفت: درصورت ابتلاء به علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا و بروز علائمی همچون تب بالا، تنگی نفس یا تنفس سریع، حال عمومی بد یا ضعف داشت بلافاصله به مطب پزشکان یا درمانگاه‌های سرپایی مراجعه نماید.

دکتر مهری گفت: درصورتیکه علائم خطر در بیمار نبود، ضمن زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، شستشوی دستها، پرهیز از حضور در مناطق پر ازدحام و تهویه مناسب هوا از طریق باز کردن پنجره ها، باید نسبت به استراحت و مصرف مایعات گرم اقدام نماید و از مصرف آنتی بیوتیک خودداری نماید.

وی با بیان اینکه مصرف دمنوش‌های سرماخوردگی حاوی گل بنفشه، ختمی، عناب، سپستان و ... توصیه می‌شود، گفت: مصرف انواع سوپ سبزیجات (به ویژه با هویج، زعفران و روغن زیتون) و سبزیجات بخارپز، مصرف میوه‌هایی مانند سیب، به شیرین پخته، آب انار شیرین یا ملس (آبگیری شده با دانه و بویژه پیه سفید آن)، مرکبات شیرین، نوشیدن جرعه جرعه شربت عسل و آب لیموی تازه، مصرف یکی از دمنوش‌های بابونه، نعنا، آویشن، زوفا، چای کوهی، سرخارگل (اکیناسه)، گل محمدی، پرهیز از غذا‌های دیرهضم، فست فود، غذا‌های دارای رنگ و طعم دهنده‌های مصنوعی توصیه می‌شود. 

دکتر مهری بیان کرد: درصورتیکه علیرغم اقدامات فوق و پس از چند روز بهبودی حاصل نشد و یا در صورت ایجاد علائم خطر در فرد، در اسرع وقت به پزشک مراجعه نماید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->