صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

از عوامل مهم ابتلا به سرطان معده، مصرف این خوراکی است

  • کد خبر: ۳۱۳۹۳۶
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳
یک متخصص داخلی و رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان، ژنتیک و سابقه خانوادگی را از فاکتور‌های موثر بر ابتلا به سرطان معده عنوان کرد و گفت: افرادی هم که در کنار غذا از ترشی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهدی رضوان با بیان این که این بیماری از نظر ابتلا، آمار زیادی را به خود اختصاص داده و یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان مردان است، عنوان کرد: در برخی استان‌های کشور به دلیل تفاوت در سبک غذایی و مصرف زیاد ترشی‌جات، غذا‌های دودی مانند ماهی و برنج دودی، میزان شیوع سرطان معده بیش از دو برابر استان‌های دیگر است.

به گفته این متخصص داخلی، عوامل متعددی مانند عادات غذایی، شیوه پیشگیری از بیماری‌ها، مراقبت‌های بهداشتی و دسترسی به خدمات درمانی نقش مؤثری در ابتلا به سرطان معده دارند.

رضوان با بیان این که مصرف ترشی در کنار غذا افراد را بیشتر در معرض ابتلا به سرطان معده قرار می‌دهد، عنوان کرد: صرف الکل، مواد غذایی کپک‌زده، غذا‌های فرآوری‌شده، فست فود‌ها به ویژه هات داگ، شوریجات و استعمال دخانیات از دیگر ریسک فاکتور‌های ابتلا به سرطان معده محسوب می‌شوند. البته برخی افراد بخش کپک‌زده مواد غذایی مانند مربا یا ترشی را جدا کرده و باقی آن را مصرف می‌کنند که این اقدام نادرست است و مواد غذایی کپک‌زده باید به طور کامل دور ریخته شود.

رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان تأکید کرد: به دلیل وسعت آناتومی معده، سرطان معمولاً در مراحل اولیه علائمی بروز نمی‌دهد. با این حال، علائم اولیه بیماری ممکن است شامل نفخ و درد شکمی باشد. اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، به طور کامل قابل درمان است.

رضوان با اشاره به علائم خطر این بیماری، بیان کرد: درد و نفخ شکمی که مقاوم به درمان باشد، سیری زودرس، کم‌خونی غیرمنتظره به ویژه در مردان، کاهش وزن شدید، تهوع و استفراغ مقاوم به درمان، خون در استفراغ یا مدفوع، از جمله نشانه‌هایی هستند که باید جدی گرفته شوند.

او توصیه کرد: افراد بالای ۶۰ سال هر ۱۰ سال یک بار کولونوسکوپی انجام دهند و افراد بالای ۴۵ سال در صورت بروز علائم، حتما آندوسکوپی شوند.

به گفته رضوان استرس می‌تواند با تضعیف سیستم ایمنی در ابتلا به سرطان معده مؤثر باشد، اما اصلاح سبک غذایی، عدم مصرف فست‌فود و دخانیات و دسترسی به خدمات بهداشتی مناسب می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد بهتر است برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و سرطان معده، آبمیوه‌های تازه، لیموترش و نارنج جایگزین ترشیجات شوند.

منبع: همشهری

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.