به گزارش شهرآرانیوز، یعقوب رستمی در دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر تأمین اجتماعی خراسان رضوی که صبح امروز (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: کار در فضای تأمین اجتماعی، سختیها و حساسیتهای خاص خود را دارد. از یکسو این نظام اقتصادی یک سیستم درآمد-هزینه است و به همین دلیل، چرخه هزینهکرد سنگینی که امروزه وجود دارد، باعث میشود تا مسئولیت تأمین سرمایه موردنیاز، بسیار سخت و حساس باشد. با این حال و از سوی دیگر، هزینهکرد مجموعه تأمین اجتماعی سبد معیشت صدها هزار نفر از اقشار مختلف این مردم را پوشش میدهد و بر همین اساس، این یک چرخه مؤثر و ضروری برای حفظ بقای نظام اقتصادی کشور است.
وی افزود: باوجود اینکه حدود نیمی از بنگاههای اقتصادی خراسان رضوی نیمهفعال هستند، اما همان ۵۰ درصد فعال، بیش از ۹۴ هزار بنگاه اقتصادی را تشکیل میدهند که ظرفیت بسیار بزرگی است. به نظر من، هماکنون بهترین زمان است تا فرصتهای سرمایهگذاری تقویت شود و ارتباط تولیدکنندگان خرد با بنگاههای بزرگ اقتصادی، شاهکلید عبور از بحران فعلی است.
رستمی خاطرنشان کرد: ما این الگو را در بسیاری از استانهای کشور اجرا کردهایم که مثلاً تولیدکنندگان خرد کیف و کفش با فروشگاههای زنجیرهای «کفش ملی» مرتبط شدند و هم بازار این فروشگاهها گسترش پیدا کرد و هم معیشت این کارآفرینان خرد تضمین شد. اجرای این الگو در خراسان رضوی میتواند ضریب تأثیر بسیار چشمگیر داشته باشد؛ زیرا این استان از اساس، یک خطه صنعتی با بازاری بزرگ است که میتواند نمونه موفق دیگری در جریان اجرای این الگو باشد.
وی ادامه داد: امروزه گردش مالی بازار سوغات مشهد حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است که متأسفانه نیمی از این مقدار یعنی افزون بر ۲۰ همت مربوط به اجناس چینی است که در بازار مشهد به فروش میرسد. چرا باید اینطور باشد؟ عزیزان کارآفرین ما میتوانند بر این حوزه متمرکز شوند و همین سوغاتیهای وارداتی را خودشان تولید کنند. بنده اعلام میکنم اگر صنعتگران خراسان رضوی دورهم جمع شوند، یک تعاونی تشکیل دهند، سرمایه بیاورند و خط تولید اقلام سبد سوغات راه بیندازند، من تضمین میکنم که تسهیلات کارآفرینی لازم و کافی از طرف بانک رفاه تأمین خواهد شد.
در ادامه این مراسم، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز بیان اینکه هر یک میلیارد دلار واردات بیرویه بهصورت تقریبی معادل با ازدسترفتن ۱۰۰ هزار فرصت شغلی است، اظهار کرد: خراسان رضوی ۸ درصد جمعیت کشور را در بر گرفته است، درحالیکه فقط ۴.۹ درصد از تولید ناخالص ملی در خراسان رضوی انجام میشود. همین تفاوت در جمعیت و نرخ تولید است که شرایطی را رقم زده تا از نظر درآمد سرانه، مردم خراسان رضوی رتبه ۲۱ کشور را در اختیار داشته باشند و این یعنی به صورت میانگین، هر فرد در این استان معادل ۶۰ درصد میانگین ملی کسب درآمد میکند.
فیروز ابراهیمی افزود: مشکل امروز کشور ما این است که در قالب روکشهای قشنگ و زیبا، درحال گرفتارشدن با ابربحرانهایی است که اگر امروز مدیریت نشوند، در آینده برایمان مشکلساز خواهند بود. یک نمونه همین واژه «ناترازی» بوده که قرار است روکش زیبایی برای مفاهیم قحطی، سوءمدیریت و سوءمصرف باشد. برای لمس بهتر این تناقض، بد نیست بدانید که امروزه ظرفیت تولید برق در نیروگاههای خراسان رضوی به بیش از ۶ هزار مگاوات میرسد که با درنظرگرفتن ۵ هزار مگاوات مصرف کل، درواقع هزار مگاوات هم اضافه تولید داریم، اما درحالحاضر نیروگاههای ما با یکسوم ظرفیت خود درحال تولید برق هستند فقط به این دلیل که سوخت ندارند.
رئیس خانه صمت استان تصریح کرد: تولید، چشمانتظار حمایت است. ۱۰ سال قبل، در شیکترین و زیباترین خیابانهای این شهر نمیتوانستید پوشاک پیدا کنید، مگر اینکه با نامهای تجاری خارجی و محصول وارداتی بودند، اما اکنون اکثر محصولاتی که در خیابانهای مناطق برخوردار عرضه میشود، حاصل تولید داخل است. این سند ادعای حرف ماست که هرجا حمایتی در کار بوده، تولید اثرگذاری خود را ثابت کرده است.