کشف ۱۴۲ کیسه آرد خارج از شبکه یارانه‌ای در خراسان رضوی (۱۹ دی ۱۴۰۳) موبایل‌های سامسونگ را چند بخریم؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) ساعت خرید عرضه اولیه «ومپنا» اعلام شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۹ دی ۱۴۰۳) | تیگو، ۳ میلیارد و ۴۵ میلیون تومان بورس در پشت سد ۳ میلیونی | رشد ۲۲.۵ هزار واحدی شاخص کل (۱۹ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۹ دی ۱۴۰۳) | کوییک، شاهین و تارا ارزان شدند گردهمایی آموزشی مدیران فرودگاه‌های کشور در فرودگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد (۱۹ دی ۱۴۰۳) افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۱۹ دی ۱۴۰۳) آخرین قیمت دلار توافقی نیما، امروز (چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳) | دلار اسکناس از ۶۸ هزار تومان عبور کرد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۹ دی ۱۴۰۳) | دلار باز هم ۸۰ هزار تومانی شد احداث و تعمیر ۲ هزار و ۶۸۵ مورد مسکن مددجویان در خراسان رضوی در ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ قیمت ۶ محصول ایران خودرو کاهش یافت (۱۹ دی ۱۴۰۳) + جدول جزئیات بیشتر از موضوعات بن کارگری و حق‌مسکن کارگران در جلسه شورای عالی کار خبر جدید رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص اجرای طرح ساماندهی نیرو‌های شرکتی (۱۹ دی ۱۴۰۳) دوشنبه آینده منتظر عرضه اولیه جدید باشید (۲۴ دی ۱۴۰۳) | میزان نقدینگی عرضه اولیه «نیشکر» چقدر خواهد بود؟ ارزش سهام عدالت امروز (چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳) چقدر شد؟ پیش‌بینی بازار نفت در سال ۲۰۲۵ | طلای سیاه گران می‌شود؟ فروش محصولات مدیران خودرو از امروز (چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳) آغاز می‌شود + جدول بررسی روند تغییرات بازار کار استان در ۵ سال گذشته | عقب‌گرد اشتغال در خراسان رضوی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۹ دی ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی گران شد قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳) چقدر شد؟ کدام جایگاه‌های سوخت امروز در تهران بنزین سوپر عرضه می‌کنند؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) + آدرس هشدار مهم به خریداران طلا | مراقب سودجویان باشید آیا حقوق کارگران تغییر می‌کند؟ | پیشنهاد افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی مصرف ۳۰ درصد گاز کشور در استانهای تهران و البرز فرزین خبر داد: پرداخت تسهیلات مسکن به ۸۰۰ هزار متقاضی بلاتکلیف تشکیل پرونده ۴۰ میلیارد ریالی برای یک نانوای متخلف در مشهد (۱۸ دی ماه ۱۴۰۳) بخشنامه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارزها آخرین وضعیت بازار سرمایه | رشد ۵۰ هزار واحدی بورس (۱۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اجلاس «اکو» فرصتی برای رشد اقتصادی مشهد

  • کد خبر: ۳۰۳۲۶۳
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
اجلاس «اکو» فرصتی برای رشد اقتصادی مشهد
حجم تجارت ایران با کشور‌های عضو اکو سالانه حدود ۲۰میلیارد دلار است و کشور‌های عضو با تولید ناخالص داخلی به میزان ۱.۸ تریلیون دلار، فرصتی کم‌نظیر برای توسعه زیرساخت‌های اقتصادی منطقه ایجاد کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کشور‌های عضو اکو با نیم‌میلیارد نفر جمعیت و بیش از ۸ میلیون مترمربع مساحت دارای موقعیت ژئوپلتیک و ژئواکونومیک هستند و اشراف این کشور‌ها به چند آبراهه، پنج دریای بین‌المللی و منابع سرشار نفت و گاز، باعث شده است تا کشور‌های اکو به‌عنوان پل ارتباطی و سریع‌ترین و ارزان‌ترین راه گذر حمل‌ونقلی بین شرق و غرب عالم شناخته شوند.

حجم تجارت ایران با کشور‌های عضو اکو سالانه حدود ۲۰میلیارد دلار است و کشور‌های عضو با تولید ناخالص داخلی به میزان ۱.۸ تریلیون دلار، فرصتی کم‌نظیر برای توسعه زیرساخت‌های اقتصادی منطقه ایجاد کرده‌اند. اکنون به مناسبت میزبانی مشهدالرضا (ع) از نشست وزرای سازمان اکو، برگزارکنندگان و جمعی از مسئولان شهری از جزئیات این رویداد مهم می‌گویند.

ظرفیت‌های اقتصادی مشهد کم‌نظیر است

احمدرضا معصومی، رئیس‌دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در منطقه شمال شرق، به‌عنوان ناظر دستگاه دیپلماسی بر اجرای این رویداد بین‌المللی، نخستین مخاطب ما در این مصاحبه بود. وی تصریح کرد که در اجلاس وزیران عضو اکو در مشهد علاوه بر وزیران امور خارجه، سفیران و هیئت‌های نمایندگی ۱۰کشور عضو، دبیرکل و نمایندگانی از اتحادیه کشور‌های جنوب شرق آسیا (ASEAN)، دبیر کل و نماینده‌ای از گروه هشت کشور اسلامی (D۸) و نمایندگان برخی دیگر از پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی نیز حضور خواهند داشت. 

وی افزود: شورای وزیران مهم‌ترین رکن تصمیم‌گیری در اکو محسوب می‌شود و اگرچه تاکنون برگزاری اجلاسی در سطح وزرا و در این سطح در شهری به‌جز پایتخت سابقه نداشته، اما ظرفیت‌های فرهنگی مشهدالرضا (ع) دبیرخانه رویداد را بر آن داشت تا فرصت میزبانی به این شهر سپرده شود. 

به گفته رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در منطقه شمال شرق، برگزاری بیست و هشتمین اجلاس وزرای امور خارجه فرصتی برای مشهد و خراسان رضوی است تا ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی و گردشگری این استان و کلان‌شهر به کشور‌های حاضر در این نشست معرفی شود. معصومی تأکید کرد: در هر حال، رویکرد ما میزبانی همه‌جانبه از این رویداد است و بر همین اساس، در حاشیه برگزاری اجلاس وزرای امور خارجه اکو، نمایشگاه کوچکی از توانمندی‌ها و فناوری‌های دانش‌بنیان و نوپدید در استان خراسان رضوی نیز برپا خواهد شد.

مشهد، دبیرخانه دائمی دیپلماسی شهری

محمدرضا قلندرشریف شهردار مشهد نیز با ابراز خشنودی از برگزاری اجلاس وزرای عضو اکو در جهان شهر برکت و کرامت، تصریح کرد که محوریت این سازمان ارتباطات و توسعه اقتصادی در منطقه است و مشهدالرضا (ع) قرار است پس از یازده سال، به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران میزبان این نشست باشد.

وی ادامه داد: برگزاری این اجلاس در مشهد، نشان‌دهنده جایگاه ویژه این شهر است. مشهد می‌تواند دروازه توسعه و مراودات اقتصادی بین آسیای میانه و خاورمیانه با غرب و شرق آسیا باشد و به‌عنوان مرکز ثقل مراودات اقتصادی، به دروازه توسعه اقتصادی برای کشور‌های عضو تبدیل شود.

به گفته شهردار مشهد، از سال گذشته موضوع دیپلماسی شهری به محور راهبرد‌های مدیریت شهری تبدیل شده است و با موافقت وزارت امور خارجه قرار است مشهدالرضا (ع) به عنوان دبیرخانه دائمی و هاب دیپلماسی شهری در میان شهر‌های کشور باشد.
وی تأکید کرد: ما توانستیم جایگاه مشهد را در حوزه دیپلماسی شهری در سطح استانی و ملی ثابت کنیم و ارتقا دهیم. مراودات زیادی را با شهر‌های مختلف در حوزه دیپلماسی شهری داریم که این نشست فرصت بسیار خوبی است تا این مراودات را برای توسعه دیپلماسی شهری با شهر‌ها و کلان‌شهر‌های ۱۰کشوری که عضو این سازمان هستند، توسعه و ارتقا دهیم.

«در حاشیه اجلاس وزرای عضو اکو، نشست‌هایی در حوزه دیپلماسی شهری برگزار خواهد شد تا مشهدالرضا (ع) بیشتر به کشور‌های منطقه شناسانده شود.» قلندرشریف با بیان این مطلب تصریح کرد که مشهد شهری ویژه و پایتخت معنوی ایران اسلامی است، موقعیت خاص جغرافیایی و پلیتیکی دارد و درگذشته هم به‌عنوان یکی از محدوده‌های مسیر جاده ابریشم در حوزه اقتصادی فعال و تأثیرگذار بوده است.

وی افزود: شهرداری می‌تواند مراوداتی با شهر‌های کشور‌های عضو اکو داشته باشد. این یکی از نکات مهم مدنظر ماست و امیدواریم بتوانیم در موضوعات مختلف نظرات آنها را جلب کنیم و مراودات خود را برای ارتباطات بهتر با شهر‌های کلان‌شهر‌های این کشور توسعه دهیم.

قرارداد‌های خواهرخواندگی میان مشهد و برخی کلان‌شهر‌های منطقه، موضوع دیگری بود که شهردار مشهد به آنها اشاره کرد و گفت: تبادل اطلاعات، تجربیات و همچنین حوزه‌هایی ازجمله صادرات توان مهندسی در کانون توجه ما قرار دارد. باتوجه‌به پتانسیل شهر مشهد و حضور ۳۰میلیون زائر داخلی و بیش از سه میلیون زائر خارجی باید ویژه‌تر در حوزه گردشگری زیارت، گردشگری سلامت و موضوعات مرتبط با این حوزه فعال باشیم و قطعا این نشست به تحقق چنین رویکردی کمک خواهد کرد.

هم‌گرایی فرهنگی، مقدمه توسعه اقتصادی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی عسکری معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت خراسان رضوی هم براساس مأموریت‌های ذاتی این معاونت بر ضرورت تعامل فرهنگی میان کشور‌های عضو اکو تأکید کرد و گفت: اگرچه بنای اصلی سازمان اکو، تعامل اقتصادی میان سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان بود، اما با افزوده‌شدن هفت کشور دیگر، امروزه فرصتی کم‌نظیر برای تعامل فرهنگی و اجتماعی میان ۱۰ ملت به‌وجود آمده است. مشهدالرضا (ع) به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، ظرفیت‌های بزرگی برای ایجاد پیوند‌های عمیق فرهنگی در بین ملت‌های منطقه دارد و باید این فرصت را غنیمت دانست.

وی بیان کرد: به نظر من دیگر نباید سازمان اکو را یک نهاد منطقه‌ای بدانیم. اکو اکنون به یک سازمان همکاری فرامنطقه‌ای تبدیل شده است و از آسیای میانه گرفته تا غرب آسیا، کشور‌های عربی و منطقه قفقاز را دربرمی‌گیرد. امروزه عراق، برخی کشور‌های عربی، ارمنستان و قبرس نیز خواهان عضویت در این سازمان هستند و شما می‌دانید از برادران و خواهران افغانستانی گرفته تا همسایگان غربی، شمالی و جنوبی، چه پیوند‌های فرهنگی عمیقی با یکدیگر دارند. باید این ارتباطات تقویت شود.

«هم‌گرایی فرهنگی را درون‌مایه اصلی هر تعامل دیپلماتیک بدانید. اگر همکاری سیاسی می‌خواهیم، اگر رشد زیرساخت‌های اقتصادی و تجاری برایمان مهم است و اگر به تفاهم‌نامه‌های امنیتی فکر می‌کنیم، درهرحال باید این توافقات بر بستر هم‌گرایی فرهنگی ملت‌ها حاصل شود.»

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت خراسان رضوی با بیان این مطلب افزود: اینجاست که معارف رضوی و فرهنگ زیارت به‌عنوان پایگاه ظرفیت‌های اثرگذاری مشهدالرضا (ع) اهمیت پیدا می‌کند. سالیانه بیش از ۳۰ میلیون نفر زائر به مشهد می‌آیند که حدود سه میلیون نفر از آنها غیرایرانی و اکثرا از همین کشور‌های عضو اکو هستند. در این شرایط، از افزایش ماندگاری زائر گرفته تا مباحث مربوط به سبد سوغات زیارت همه در سایه تعامل گسترده‌تر فرهنگی با کشور‌های عضو اکو محقق خواهد شد و اجلاس وزیران، مقدمه مهمی برای این هدف است.

مشهدالرضا (ع)، دروازه ترانزیت جهان شرق

«میزبانی اجلاسی بین‌المللی در این سطح با تعدد مهمانان خارجی در مشهد، یک موضوع کم‌سابقه است که باید آن را مغتنم شمرد.» این جمله، محور سخنان محسن داوری، فرماندار مشهد، است. وی افزود: از آنجا که ارتباط و تعامل با کشور‌های عضو اکو از اهداف برگزاری این نشست محسوب می‌شود، خراسان رضوی به‌عنوان کانون و محل تلاقی راه‌گذر‌های شمال، جنوب، شرق و غرب، برای کشور‌های عضو اکو اهمیت بسیاری دارد.

به گفته فرماندار مشهد، پیمان اکو که ایران یکی از سه عضو مؤسس آن است، اکنون با داشتن ۱۰عضو به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پیمان‌های منطقه‌ای محسوب می‌شود و در شرایطی که خراسان رضوی به‌دلیل موقعیت جغرافیایی خود در همسایگی شماری از کشور‌های عضو اکو قرار دارد، مشهدالرضا (ع) باید به جایگاه راهبردی خود به‌عنوان دروازه ترانزیت به جهان شرق دست پیدا کند.

داوری تصریح کرد: یقین داشته باشید که تعیین مشهد به عنوان میزبان این رویداد براساس ظرفیت‌سنجی دقیق وزارت امور خارجه بوده است. به عبارت دیگر، فرصت‌های ذاتی این شهر در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، اجتماعی و فرهنگی باعث شده است تا مقام عالی دولت چنین تدبیری را در دستورکار قرار دهد. با این حال، در شرایطی که می‌توان بر ظرفیت هتل‌های بزرگ مشهدالرضا (ع) برای میزبانی از جلسات و هیئت‌های دیپلماتیک تکیه کرد، اما همچنان نیازمند احداث یک مجموعه ویژه برای میزبانی از رویداد‌های بین‌المللی هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->