صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند!

  • کد خبر: ۳۲۴۷۳۴
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴
به گفته یک فوق تخصص غدد کودکان، موسیقی‌های با محتوای ناسالم از جمله محرک‌هایی هستند که می‌توانند، احساسات و هیجانات جنسی را زودتر از موعد در کودکان بیدار کنند و به طور غیرمستقیم سیستم هورمونی کودکان را تحت تاثیر قرار داده و سبب بلوغ زودرس شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مینا مویدنیا، می‌گوید: در دنیای امروز، کودکان بیش از هر زمان دیگری در معرض محتوا‌های نامناسب، موسیقی‌های نامتعارف و تصاویر تحریک‌کننده قرار دارند. این مواجهه زودرس، علاوه بر تأثیرات روانی، می‌تواند بر سیستم هورمونی بدن آنها نیز اثرگذار باشد و زمینه‌ساز بلوغ زودرس شود. کودکانی که دسترسی بدون مرز به اطلاعات شبکه‌های مجازی، تلویزیون و ماهواره و... دارند و بیشترین وقت خود را بدون استفاده صحیح در این فضا‌ها می‌گذرانند ممکن است دچار بلوغ زودرس شوند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند زمانی که کودک و نوجوان در فضای مجازی با انبوهی از تصاویر، فیلم‌ها و موسیقی‌هایی که مناسب سن او نیستند و اغلب تم جنسی دارند، روبه رو می‌شوند، در سیستم مغزی و بدنی کودک، تحریک و ترشح غدد و هورمون‌های جنسی نمود پیدا می‌کند. با اینکه کودک هنوز به بلوغ نرسیده است ولی این محرکات، تصاویر و تخیلاتی در ذهن او ایجاد می‌کنند که فکر کردن هرباره در مورد آن موجب فعالیت بیشتر و سریع‌تر و رسش زودهنگام غدد جنسی و موجب بلوغ زودرس می‌شود.

چگونگی تاثیر محتوا‌های نامناسب بر بلوغ زودرس

این متخصص با اشاره به اینکه کودکان امروزی به فضای مجازی دسترسی بدون نظارت دارند می‌گوید: بسیاری از کودکان و نوجوانان بدون محدودیت در فضای مجازی حضور دارند و با تصاویری روبه‌رو می‌شوند که متناسب با سنشان نیست. بدن کودکان نسبت به محیط پیرامونشان حساس است. محرک‌های جنسی و احساسی قوی می‌توانند از طریق سیستم عصبی-هورمونی بر هیپوتالاموس (مرکز تنظیم هورمون‌های بدن) تأثیر بگذارند و ترشح زودهنگام هورمون‌های بلوغ را تحریک کنند.

موسیقی‌ها و ترانه‌های با محتوای نامناسب که احساسات و هیجانات جنسی را زودتر از موعد در کودکان بیدار می‌کنند، ممکن است به‌طور غیرمستقیم سیستم هورمونی را تحت تأثیر قرار دهند. همچنین محتوا‌های تحریک کننده تصویری مانند: فیلم‌ها، کلیپ‌ها و حتی تبلیغات نامناسب نیز می‌توانند منجر به تغییرات زودرس در ذهن و بدن کودک شوند.

 راهکار‌هایی برای پیشگیری

والدین و خانواده‌ها باید بدانند که محرک‌های نامناسب می‌توانند بلوغ زودرس را تسریع کنند و سلامت جسمی و روانی فرزندشان را تحت تأثیر قرار دهند. پس باید در این زمینه آگاهی‌های خود را بالا ببرند. کمک گرفتن از فیلتر‌های محتوایی و نظارت بر موسیقی، فیلم و شبکه‌های اجتماعی که کودکان به آنها دسترسی دارند، ضروری است و باید محتوا‌هایی را که فرزندان بیشتر به آنها توجه دارند زیر نظر داشته و مدیریت کنند. والدین باید سبک زندگی سالم را رعایت کرده، خواب کافی، کاهش استرس، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم می‌توانند روند طبیعی رشد کودکان را تنظیم و از بروز بلوغ زودرس پیشگیری کنند.

این متخصص خاطر نشان می‌کند، بلوغ زودرس تنها یک مسئله فیزیولوژیک نیست؛ بلکه بر اعتمادبه‌نفس، سلامت روان و رشد اجتماعی کودکان نیز اثر می‌گذارد؛ بنابراین محیطی سالم و متناسب با سن کودکان، بزرگ‌ترین هدیه‌ای است که می‌توانیم به آنها بدهیم.

منبع: خبرآنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.