صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شیوع نگران کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران

  • کد خبر: ۳۲۶۴۴۴
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۲
مدیر عامل سازمان انتقال خون با اشاره به شیوع بالای بیماری تالاسمی در ایران و تحمیل هزینه قابل توجه درمان آن به بخش سلامت کشور به ویژه سازمان انتقال خون برای تأمین خون و فراورده‌های آن، اعلام کرد: این سازمان از روش ژن درمانی برای درمان بیماران تالاسمی حمایت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تالاسمی نوعی بیماری شایع در سراسر جهان است که می‌تواند کودکان، مردان و زنان را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری یک نوع اختلال خونی ژنتیکی است که از طریق ارث به فرزندان رسید و در این بیماری مغز استخوان قادر به تولید هموگلوبین طبیعی کافی در بدن نخواهد بود. هموگلوبین نیز پروتئینی در داخل گلبول‌های قرمز خون است که می‌تواند اکسیژن را حمل و به سایر اندام‌های بدن منتقل کند.

زمانی که هموگلوبین به اندازهٔ کافی در بدن تولید نشود، می‌توانیم بگوییم که فرد دچار تالاسمی شده است.

بزرگسالان و کودکانی که مبتلا به بیماری تالاسمی هستند، ممکن است کم‌خونی خفیف تا شدید را تجربه کنند.

همچنین بیماری تالاسمی نیز دارای انواع مختلف با عوارض متفاوتی در بدن است و افرادی که مبتلا به کم‌خونی شدید هستند، اغلب نیاز به تزریق خون منظم خواهند داشت که در اصطلاح به این نوع بیماری تالاسمی ماژور گفته می‌شود.

مصطفی جمالی تاکید کرد: روش جدید ژن‌درمانی امکان درمان قطعی این بیماری را فراهم کرده است ولی هزینه بسیار بالای آن و نیز ضرورت تولید اختصاصی برای هر بیمار ایجاب می‌کند که فناوری تولید این دارو در کشور بومی‌سازی شود.

وی افزود: هم اکنون یک طرح کلان ملی با مشارکت تیمی از اعضای هیأت علمی و فناوران دانشگاه‌های مختلف با محوریت مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون وابسته به این سازمان تشکیل و وارد فاز اول اجرایی شده است.

جمالی با اشاره به نقش راهبردی شتاب‌دهنده‌ها در تسهیل فرایند ورود محصولات دانش‌بنیان به بازار افزود: یک شتاب‌دهنده تخصصی ژن‌درمانی برای استقرار این تیم فناور در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دسترسی این تیم به زیرساخت‌های علمی و فناوری این دانشگاه و همچنین اکوسیستم بیمارستانی موردنیاز برای تولید این دارو، دعوت به همکاری شده است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون اظهار داشت: باتوجه‌به هزینه بسیار بالای درمان بیماران تالاسمی و نیز از دست دادن سال‌های متعدد از عمر مفید این بیماران، سرمایه‌گذاری بر روی توسعه داروی ژن‌درمانی تالاسمی به عنوان درمان قطعی بیماری، ضمن کاستن از آلام بیماران و خانواده‌های آنها، کمک مؤثری به اقتصاد نظام سلامت خواهد کرد و مطابق رهنمود حمایت از سرمایه‌گذاری برای تولید محصولات دانش‌بنیان است.

وی ابراز امیدواری کرد: با تلاش محققین کشور و در سایه عنایات حضرت ولی‌عصر (ع) انجام این پروژه ملی با موفقیت به اتمام رسیده و ظرف چند سال آینده داروی مذکور در دسترس بیماران قرار گیرد.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.