مهدی ابراهیمی در حاشیه دومین جلسه شورای راهبردی قرارگاه اجتماعی مشهد و در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: تشکیل قرارگاه اجتماعی در مشهد یکی از مصوبات شورای اسلامی شهر بود که براساس سیاستهای اجرایی شورا، فرمان تشکیل آن سال گذشته به شهرداری ابلاغ شد.
وی افزود: این قرارگاه مسئولیت دارد تا به آن دسته از آسیبهایی بپردازد که به شکل جاری قابل رسیدگی نیستند و نشستی هم که با حضور محمدرضا قلندرشریف شهردار مشهد مقدس، حسین شفیعی معاون قضایی رئیسکل دادگستری استان، مهدی برجی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر برگزار شد، در واقع دومین جلسه از این سازوکار اجرایی بود.
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد ادامه داد: در جلسه اول، کلان آسیبهای اجتماعی مشهد با حضور اعضا معارفه و دو موضوع مهم تصویب شد؛ اولاً اینکه دو عضو جدید مشتمل بر یکی از محققان دانشگاهی در حوزه آسیبهای اجتماعی و یکی از فعالان مردمی در این حوزه در جلسات حضور داشته باشند. مصوبه دوم نیز آن بود که شورای راهبردی قرارگاه بهصورت ماهیانه تشکیل جلسه بدهد و بهشکل متمرکز، در هر جلسه به دو مورد از آسیبهای اجتماعی شهر رسیدگی کند.
دبیر قرارگاه اجتماعی مشهد با اشاره به جزئیات جلسه صبح امروز خاطرنشان کرد: نخستین دستورکار این نشست، رسیدگی به معضل سالمندان بالای ۶۵ سالی بود که متکدی و معتاد هستند. براساس قانون، این افراد نباید در مراکز ساماندهی ماده ۱۶ نگهداری شوند و با توجه به افزایش سن در جامعه، پیشبینیها بر این است که شمار این افراد در آینده افزایش پیدا کند و این موضوع به یکی از معضلات جدی شهر در بحث آسیبهای اجتماعی تبدیل شود.
ابراهیمی اضافه کرد: براساس نخستین مصوبه شورای راهبردی قرارگاه اجتماعی مشهد، مقرر شد که تا جلسه آینده، آمار و اطلاعات دقیقی از جزئیات این موضوع بههمراه تعداد این افراد و مهمترین چالشهایشان جمعآوری و احصا شود تا موافقتنامههای اجرایی برای ساماندهی آنها و رسیدگی به مشکلاتشان در دستورکار مجموعه مدیریت شهری، بهزیستی و دادگستری قرار بگیرد.
وی در تشریح دومین دستورکار این نشست نیز گفت: شورا در دومین دستورکار خود به بررسی شبکه مشکلات مرتبط با کودکان بازمانده از تحصیل پرداخت. بهطور کلی، امروزه بیش از ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در استان وجود دارند که ۶۰ درصد از این شمار در مشهد هستند. تعریف بازمانده از تحصیل نیز ناظر بر کودکانی است که بهدلایل مالی، فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی قادر به حضور در مدرسه و ادامه تحصیل نیستند.
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد بیان کرد: شورا در دومین مصوبه خود نیز مقرر کرد تا جلسه آینده، آمار و اطلاعات دقیقی از جزئیات این موضوع بههمراه تعداد این کودکان، مهمترین دلایل بازماندن از تحصیل و راهکارهای بازگشت آنها به مدرسه جمعآوری کند تا موافقتنامههای اجرایی برای ساماندهی آنها و رسیدگی به مشکلاتشان در دستورکار مجموعه مدیریت شهری، بهزیستی و دادگستری قرار بگیرد. بر این اساس، نشست سوم شورا متمرکز بر سالمندان معتاد و متکدی بالای ۶۵ سال و کودکان بازمانده از تحصیل خواهد بود و در این دو حوزه، چارهجویی خواهد شد.