صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ماما، مدافع خط مقدم سلامت مادر و نوزاد 

  • کد خبر: ۳۳۰۶۶۶
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۴
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ماما با آگاهی بخشی، مشاوره باروری و مراقبت‌های دوران بارداری مدافع خط مقدم سلامت مادر و نوزاد محسوب می‌شود. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد دهقانی، با اشاره به اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، پاسخی ملی به یکی از مهم‌ترین چالش‌های آینده کشور است، گفت: این قانون با هدف پشتیبانی از خانواده‌ها، تسهیل فرزندآوری، و ارتقای سلامت مادران و کودکان تدوین شده است و اجرای صحیح آن، نیازمند همکاری همه ارکان نظام سلامت است. 

وی با بیان اینکه در حوزه درمان، مسئولیت‌های مهمی بر عهده ما قرار گرفته است، اظهار کرد: این خدمات از توسعه خدمات ناباروری و حمایت از زوجین جوان گرفته تا ارتقاء مراقبت‌های دوران بارداری و زایمان ایمن را شامل می‌شود. 

دکتر دهقانی با اشاره به اینکه در این مسیر، ماما‌ها به عنوان مدافعان خط مقدم سلامت مادر و نوزاد، نقشی کلیدی دارند و باید مورد توجه و حمایت ویژه قرار گیرند، ابراز کرد: آینده ایران عزیزمان، به دست خانواده‌های پُرجمعیت، فرزندان سالم و مادران آگاه و حمایت‌شده رقم خواهد خورد.

 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ماما درحوزه آگاهی‌بخشی، مشاوره باروری، مراقبت‌های پیش از بارداری، دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان نقش کلیدی و تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند، اظهار کرد: حوزه درمان حمایت کاملی از برنامه‌های مرتبط با تحکیم بنیان خانواده و جوانی جمعیت خواهد داشت. 

دکتر دهقانی با اشاره به اینکه میزان مرگ و میر مادران به علت عوارض بارداری و زایمان از مهمترین شاخص‌هایی است که نشان‌دهنده وضعیت توسعه کشور‌ها است، بیان کرد: این شاخص به عنوان یکی از بارزترین نمایه‌های توسعه، تحت تأثیر عوامل مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می‌باشد و خدمات بهداشتی- درمانی فقط بخشی از عوامل مؤثر در کاهش مرگ و میر مادران را به خود اختصاص می‌دهد.

وی با بیان اینکه «نظام مراقبت مرگ مادری» با هدف پیشگیری از مرگ‌های قابل اجتناب در سیستم بهداشت و درمان، تدوین و در حال اجرا است، ابراز کرد: خوشبختانه شاخص مرگ مادر دانشگاه در سال ۱۴۰۳، نسبت به سال ۱۴۰۲، از ۲۶ به ۱۴.۳ در صد هزار تولد زنده کاهش یافته است و از نظر تعدادی نیز مرگ مادر از ۲۲ مورد به ۱۱ مورد کاهش یافته است که این دستاورد حاصل اجرای بهینه نظام مراقبت مرگ مادر و تلاش اساتید و همکاران در گروه‌های آموزشی، بهداشتی و درمانی و بالاخص بیمارستانی می‌باشد که در خط مقدم حفظ جان مادران نیازمند مراقبت ویژه به خدمت مشغولند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.