به گزارش شهرآرانیوز، دکتر بابک اقبالی، با اشاره به اینکه سه تا پنج درصد جمعیت کشور دارای اختلالات شنوایی متوسط تا عمیق هستند، خاطر نشان کرد: شیوع کم شنوایی نوزادان و کودکان در کشور ۱ تا ۳ در ۱۰۰۰ تولد زنده است.
وی ادامه داد: غربالگری نوزادان به منظور شناسایی نوزادان بیمار و درمان به موقع آنان از مهمترین گام در پیشگیری از عوارض این بیماری است.
دکتر اقبالی با بیان اینکه در حال حاضر غربالگری شنوایی در بیمارستانها و زایشگاههای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای واحد غربالگری شنوایی برای نوزادان در ۳ تا ۵ روزگی انجام میشود، گفت: برگزاری جلسات آموزشی برای تمامی مادران باردار بخصوص در سه ماهه اول بارداری و تأکید بر انجام غربالگری در ۳ تا ۵ روزگی و ارائه نتایج آزمایشات غربالگری توسط والدین نوزاد جهت مراقبت و پیگیریهای بعدی تأکید میشود.
رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اختلال شنوایی نوزادان عوارض کوتاه و بلند مدتی در زمینههای مختلف رشد و تکامل کودک از جمله زبان و تکلم، فعالیتهای فیزیکی، قوه درک یا شناخت و نیز مهارتهای ذهنی – اجتماعی برجای میگذارد و برسطح تحصیلات و مهارتهای شغلی افراد اثر منفی دارد، گفت: عوامل خطر ابتلا به نقص شنوایی بسیار متعدد بوده و مهمترین آن عوامل ژنتیکی و بروز جهشهای ژنی و ازدواجهای فامیلی، ابتلای مادر به بیماریهای عفونی در دوران بارداری، مصرف داروهای اتوتوکسین، صدمات وارده حین زایمان، زردی نوزادی عفونت گوش و اصوات صدمه زا و مخرب است.
دکتر اقبالی تصریح کرد: کم شنوایی میتواند باعث بروز اثرات مخرب بر توانایی برقراری ارتباط افراد با یکدیگر، تحصیل دانش، یافتن و حفظ شغل و ارتباطات اجتماعی برای فرد شود.