صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

گسترش نمایشگاه‌های قرآنی و توانمندسازی ۴ هزار مؤسسه مردمی

  • کد خبر: ۳۳۱۶۴۶
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۸
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از راه‌اندازی دبیرخانه‌های دائمی نمایشگاه، حمایت هدفمند از مؤسسات قرآنی و تدوین شاخص‌های دریافت تسهیلات خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب‌سلیمانی،  که برای حضور در اختتامیه جشنواره بین‌المللی امام رضا علیه السلام به مشهد مقدس سفر کرده است در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، از تمرکز اولیه بر برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در تهران و همچنین در برخی استان‌ها از جمله خراسان رضوی خبر داد و با تقدیر از تلاش‌های برگزارکنندگان، به‌ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، ابراز امیدواری کرد: در سال جاری با برنامه‌ریزی دقیق‌تر و گسترده‌تری، شاهد برگزاری موفق‌تر این نمایشگاه در ایام ماه مبارک رمضان در سطح کشور باشیم.

وی از تشکیل دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن و عترت در مشهد و همچنین پیگیری ایجاد دبیرخانه دائمی در تهران بر اساس توصیه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر سیدعباس صالحی، خبر داد و افزود: این دبیرخانه‌ها وظیفه شناسایی فرصت‌ها، انسجام‌بخشی به فعالیت‌ها و بهبود برنامه‌ریزی نمایشگاه‌های قرآن را برعهده خواهند داشت و الگوی مشهد می‌تواند در دیگر استان‌ها نیز پیاده‌سازی شود.
 
وی با تأکید بر یکی از رویکرد‌های اصلی دوره جدید معاونت قرآن و عترت، یعنی توجه ویژه به نقش موسسات قرآنی مردمی، اعلام کرد: بیش از چهار هزار موسسه قرآنی در سراسر کشور فعال هستند که با وجود خدمات ارزشمند، با مشکلات و چالش‌هایی به‌ویژه در حوزه‌های مالی مواجه‌اند. 
ارباب‌سلیمانی افزود: یکی از اقدامات معاونت در این زمینه، گنجاندن محور حمایت از موسسات قرآنی در تفاهم‌نامه‌هایی است که میان معاونت و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها به امضا می‌رسد تا امکان پشتیبانی از طرح‌های خلاقانه و قابل‌توجه این موسسات فراهم شود.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: علاوه بر حمایت مالی، برنامه توانمندسازی موسسات قرآنی نیز در دستور کار قرار دارد تا موسساتی که تازه تاسیس شده‌اند یا به دلایلی دچار افت عملکرد شده‌اند، با استفاده از تجربیات موسسات موفق دیگر، به سطح مطلوبی از کارایی برسند.

وی مشکلاتی، چون مسائل مالیاتی، بیمه‌ای و حقوقی برخی موسسات را نیز مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: با همکاری دستگاه‌های ملی ذی‌ربط، می‌توان این موانع را کاهش داد تا فعالیت موسسات با سرعت و اثرگذاری بیشتری پیش برود.

در ادامه، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع شاخص‌های بهره‌مندی موسسات از حمایت‌های این وزارتخانه اشاره و اعلام کرد: به‌زودی ضوابط و معیار‌های مشخصی برای برخورداری موسسات قرآنی از تسهیلات و پشتیبانی‌های مالی و معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام خواهد شد تا روند حمایت‌ها شفاف و عادلانه شود.

ارباب‌سلیمانی بیان کرد: در طرح‌های ملی نیز تلاش خواهد شد تا از دیدگاه‌های کارشناسان قرآنی استان‌ها بهره گرفته شود و به همین منظور، نشست‌هایی با حضور کارشناسان قرآن از استان‌ها برای مشورت و تبادل نظر پیرامون برنامه‌های سال جاری برگزار خواهد شد. 
 
 

ارباب‌سلیمانی همچنین با اشاره به جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع)، بر نقش بی‌بدیل قرآن و عترت در موفقیت این جشنواره تأکید کرد و افزود: باید از ابزار‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای موجود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انتقال مفاهیم والای قرآن و فرهنگ رضوی به مخاطبان استفاده شود. 
وی خاطرنشان کرد: برای بهره‌مندی هرچه بهتر از آیات و روایات رضوی، نیازمند کار‌های پژوهشی، فکری و برنامه‌ریزی دقیق هستیم تا بتوانیم پیام‌های نورانی قرآن و اهل‌بیت (ع) را به زیباترین شکل ممکن منتقل کنیم. 
 
در پایان، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد: در سال جاری با تلاش و همراهی تمامی فعالان قرآنی کشور، شاهد شکوفایی برنامه‌های قرآنی در حوزه‌های مختلف باشیم و با انس بیشتر مردم با قرآن، سبک زندگی قرآنی در جامعه نهادینه شود؛ به‌گونه‌ای که نه‌تنها خود بهره‌مند شوند، بلکه زیبایی‌ها و شیرینی‌های معارف قرآن را نیز به دیگران انتقال دهند. 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.