به گزارش شهرآرانیوز، سیدعباس صالحی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) در بازدید از مسجدجامع بابل و در آیین رونمایی از کتاب ارزشمند «مسجدجامع عتیق بابل»، اظهار کرد: مساجد جامع در طول تاریخ اسلام نهادهایی چندکارکردی و محور اداره جامعه اسلامی بودهاند.
وی افزود: پیامبر اسلام(ص) پس از هجرت به مدینه، جامعهسازی را از مسجد آغاز کرد و مسجد محل عبادت، آموزش، قضاوت، کمکهای اجتماعی و رسانهای برای ابلاغ حکمرانی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش مساجد در تثبیت اقتدار فرهنگی شهرها یادآورشد: در طول تاریخ، خطبهها، فرمانها و حتی دادرسیها در مساجد جامع انجاممی شد.
صالحی گفت: مساجد باعنوان رسانههای مؤثر اجتماعی و سیاسی پیونددهنده حکومت و مردم بودند.
وی همچنین با اشاره به جایگاه رفیع مسجد جامع عتیق بابل در تاریخ افزود: اینمسجد نشانهای از هویت پایدار این شهرستان است که سابقهای فراتر از دوران صفوی دارد و از حمله مغول نیز جان سالم به در برده، در دورههای مختلف تاریخی بهعنوان نماد زنده بودن روح فرهنگی و دینی منطقه بابل بازسازی و احیا شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: مسجد جامع بابل حضوری مؤثر در رخدادهای ملی، از دوران مشروطه تا انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داشت و این بنا صرفاً یک اثر تاریخی نیست، بلکه سند زندهای از دیانت، دانش، مقاومت و هنر ایران اسلامی است.
منبع: شبستان