به گزارش شهرآرانیوز، سیدعباس صالحی شامگاه پنجشنبه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) در مراسم اختتامیه جشنواره بینالمللی امامرضا(ع) که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس، مدافعان حرم و شهدای خدمت به ویژه شهید آیتالله رئیسی، ایام دهه کرامت را فرصتی گرانبها برای برقراری نسبت و ارتباط قلبی با اهلبیت(ع) دانست.
وی تأکید کرد: امامرضا(ع) برای ما با جلوههای متعددی شناخته میشود. هر امامی در دوره تاریخی خاص خود، متناسب با شرایط زمان و مکان، جلوه ویژهای از امامت را آشکار میکرد و امامرضا(ع) نیز دارای جلوههای منحصربهفردی است. یکی از مهمترین این جلوهها، امامِ گفتوگوبودن ایشان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امامرضا(ع) در شرایطی قرار گرفت که مسیر گفتوگو را در فضای تاریخی خود معنایی تازه بخشید. از لحاظ تعداد و کثرت گفتوگوها، ایشان در میان ائمه معصومین (ع) جایگاهی متمایز دارد.
وی ابراز کرد: مرحوم آیتالله باقر شریف قرشی روایت کرده که در کاخ مأمون بیش از ۲۰ هزار پرسش و پاسخ با امامرضا(ع) صورت گرفته است؛ این حجم از مناظرات و گفتوگوها، ایشان را در میان امامان شیعه ممتاز میکند.
او افزود: ویژگی دیگر این گفتوگوها، تنوع طرفهای مقابل بود؛ از پیروان ادیان مختلف و مذاهب گوناگون گرفته تا مکاتب فکری و فلسفی، حتی منکران و ملحدانی که وجود خداوند را انکار میکردند. موضوعات مناظرات نیز بسیار گسترده و متنوع بود و مخاطبان امام چه در سطح خاص و چه در سطح عام، از این مجالس بهرهمند میشدند. امامرضا(ع) برای ما نماد منطق، تعقل، سخن و گفتوگو است.
صالحی تأکید کرد: اگر امروز که شعار دهه کرامت، «ایرانِ امامرضا» انتخاب شده، میخواهیم به این شعار تحقق ببخشیم، باید ایران ما ایرانی باشد که در آن ظرفیت شنیدن و تحمل یکدیگر وجود داشته باشد.
وی همچنین تأکید کرد: اگر به مناظرات امامرضا(ع) بادقت نگاه کنیم، دهها درس اخلاقی از آنها میتوان آموخت؛ مثلاً در مناظره ایشان با سلیمان مروزی، وقتی مأمون قصد داشت سخن سلیمان را قطع کند، این امامرضا(ع) بود که مأمون را نهیب زد و مانع شد و به او آموخت که اخلاق گفتوگو گوشدادن و تحمل است. یا در مناظره دیگری، وقتی که طرف مقابل کم میآورد و جمعیت حاضر شروع به خندیدن میکردند، امامرضا(ع) با تشر به آنان هشدار میداد و تأکید میکرد که این روش در مسیر گفتوگو شایسته نیست.
او در پایان گفت: ما به امامرضایی باور داریم که امام مهر است، امام عقلانیت است و امام گفتوگو است. بیش از هر زمان، ما امروز به این منطق نیازمندیم.
این مراسم باشکوه با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی، هنری و مذهبی، پژوهشگران، شاعران و هنرمندان برجسته و نامآور و با اجرای برنامههای فرهنگی و هنری همراه بود.
همچنین در این آیین، از کتاب «جزیره گمشده من» اثر مظفر سالاری، نویسنده برجسته ادبیات آیینی، رونمایی شد.