به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مریم شجاع گفت: متاسفانه به علت وجود عارضه بی خوابی برای مصرف کننده قرص ریتالین، استفاده از این قرص در زمان امتحانات در بین دانش آموزان و دانشجویان رواج پیدا میکند. متخصص داروساز بیان کرد: قرص ریتالین دارویی است که برای درمان اختلال کمبود توجه، بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان استفاده میشود و برخی برای شب بیداری و درس خواندن، از این قرص استفاده میکنند در صورتی که از خطرات وعوارض مصرف آن بی اطلاع هستند.
دکتر مریم شجاع اظهار کرد: باور غلطی که وجود دارد این است که اعتیاد را تنها در مصرف مواد مخدر میدانند و عقیده دارند داروهایی که از داروخانهها تهیه میشوند، اعتیاد نمیآورند در حالی که برخی داروها خطر اعتیاد آور زیادی دارند و قرص ریتالین یکی از آنها است و افردی که مصرف قرص ریتالین را شروع میکند؛ در زمان کوتاهی به آن معتاد میشود و بدن خود را پر از سم میکند.
رئیس اداره نظارت بر دارو مواد مخدر ادامه داد: با خوردن این قرص، فرد تا ۲۴ ساعت بیدار میماند و بیشترین عوارض آن برای فرد مصرف کننده استفراغ، سرگیجه، سوء هاضمه، زردی رنگ پوست و افسردگی مزمن است که سوء مصرف و مصرف خودسرانه آن منجر به عوارضی مانند عصبی شدن و بی خوابی، حالت تهوع و استفراغ، احساس سرگیجه و سردرد، تغییرات ضربان قلب و فشار خون، خارش و جوشهای پوستی، دردهای شکمی، کاهش وزن و مشکلات معده، لرزش و پرش عضلات، بروز حالتهای روان پریشی و وابستگی به ریتالین و بروز افسردگی پس از قطع مصرف دارو را به دنبال دارد.
دکتر مریم شجاع درپایان گفت: قطعا دوران امتحانات درسی دانش آموزان و دانشجویان فضای سرشار از استرس را تجربه میکنند که خانوادهها علاوه بر نظارت بر رفتارهای فرزندان و ارائه اطلاعات لازم در خصوص مصرف خود سرانه و عوارض قرص ریتالین آنان را به خوبی در پیمودن این زمان همراهی کنند.
منبع: سلامت نیوز