صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

به گزارش شهرآرانیوز؛ هنوز کرونا را به انتها نرسانده‌ایم، خبر‌هایی درباره بیماری‌های کشنده دیگر با منشأ کشور چین دوباره در رسانه‌ها مطرح می‌شود و در جدیدترین خبر، پای طاعون خیارکی به رسانه‌ها باز شده است. پس از پیداشدن فردی مشکوک به طاعون خیارکی در منطقه مغولستان داخلی چین، مراکز بهداشتی این ناحیه به حالت آماده‌باش درآمدند.
 
طاعون خیارکی همان مرضی است که همه‌گیری جهانی مرگ سیاه را به وجود آورد. این بیماری را باکتری‌ها ایجاد می‌کنند و از طریق نیش کک یا حیوانات آلوده به انسان منتقل می‌شود از مرگبارترین عفونت‌های باکتریال در تاریخ بشر است و در دوران شیوع مرگ سیاه در قرون وسطی بیش از ۵۰ میلیون نفر را در اروپا از پا درآورد.
 
مقامات بهداشتی شهر Bayannur چین که فردی مشکوک به این بیماری در کشورشان پیدا شده است، از مردم درخواست کرده‌اند تا برای کاهش خطر انتقال انسان‌به‌انسان تب خیارکی، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و از شکار یا خوردن حیواناتی که باعث این عفونت می‌شوند خودداری کنند.
 
مقامات این شهر همچنین به مردم هشدار داده‌اند که هرگونه مرگ یا بیماری در موش‌خرما‌های کوهی را به آن‌ها گزارش دهند. این جانور در برخی بخش‌های چین و کشور همسایه آن یعنی مغولستان به‌عنوان غذا مصرف می‌شود و خوردن آن تاکنون بار‌ها باعث شیوع طاعون در این منطقه شده است.
 
طبق اعلام مورخان، موش‌خرمای کوهی عامل اصلی شیوع همه‌گیری جهانی طاعون پنومونی در سال۱۹۱۱ بود که حدود ۶۳هزار نفر در شمال شرقی چین را به کام مرگ کشاند. در آن زمان این جانور به‌علت پوست زیبایش شکار می‌شد که از آن در ساخت محصول‌های مختلف مانند کیف و لباس استفاده می‌شد. در ادامه پوست این حیوان‌های مریض از همین طریق به خارج از مرز‌های چین صادر شد تا طاعون پنومونی به آن‌سوی مرز‌های سرزمین اژد‌های سرخ کشیده شود.
گفتنی است هفته پیش ۲ نمونه قطعی از طاعون خیارکی در مغولستان پیدا شد، ۲ برادری که هر ۲ گوشت موش‌خرمای کوهی خورده بودند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.