هشدار جدی به شکارچیان برای خروج از منطقه کوهسرخ تردد روان در تمام محور‌های مواصلاتی کشور | محور‌های شمالی بدون محدودیت (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) زلزله ۴.۲ ریشتری، «روداب» خراسان‌رضوی را لرزاند (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳ طبیعت‌گردان گرفتار در قوچان امدادرسانی شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) جان باختن ۶ نفر براثر انفجار کپسول گاز در ترمینال شرق تهران (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وضعیت مطلوب واکسیناسیون دام در خراسان‌رضوی طی سال گذشته تنهایی خطر مرگ را دو برابر افزایش می‌دهد دستگیری متهمان سایبری کنکور که ۱۰۰ هزار «تتر» از داوطلبان دریافت کرده بودند ویدئو | اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٣٠ فروردین ١۴٠٣) | بارش باران در اوایل هفته آتی
سرخط خبرها

تست‌های مختلف ویروس کرونا چه تفاوتی دارند؟

  • کد خبر: ۳۳۶۸۹
  • ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۶
تست‌های مختلف ویروس کرونا چه تفاوتی دارند؟
با شیوع بیماری کرونا، بازار آزمایش تشخیص این بیماری هم داغ شده است، اما تست‌های مختلف این ویروس با هم چه تفاوت‌هایی دارند؟
اگر فکر می‌کنید ویروس کرونا وارد بدنتان شده است، مهمترین راه اطمینان از سلامتی، دادن تست است.
 
تست‌های مختلف ویروس کرونا چه تفاوتی دارند؟
 
انواع تست‌های کرونا

دو نوع تست مختلف وجود دارد: تست تشخیص عفونی و تست آنتی بادی

۱. تست تشخیص عفونی
وجود ویروس فعال در بدن را نشان می­دهد و باید مراحل قرنطینه یا انزوای خود از دیگران را انجام دهید. در حال حاضر تست تشخیص عفونی به دو روش انجام می ­شود: تست PCR که مواد ژنتیکی ویروس را مورد بررسی قرار می­ دهد و تست آنتی ژن که پروتئین­‌های خاص روی سطح ویروس را مشخص می ­کند.
 
تست‌های مختلف ویروس کرونا چه تفاوتی دارند؟
 
۲. تست آنتی بادی
تست سرولوژی یا آنتی بادی کرونا به دنبال پادتن ­هایی می­ گردد که توسط سیستم ایمنی در واکنش به عامل تهدیدآمیز، مانند نوع خاصی از ویروس، تولید می­ شود. آنتی بادی به دفع عفونت کمک می­ کند، چند روز یا چند هفته بعد از بروز عفونت ساخته می­ شود و تا چند هفته بعد از بهبود در بدن باقی می­ ماند. به همین دلیل، نباید از تست آنتی بادی برای تشخیص عفونت فعال ویروس کرونا استفاده کرد. محققان در حال حاضر نمی ­دانند حضور آنتی بادی به معنی مصونیت بدن در برابر ویروس کرونا در آینده است یا خیر.
 
تست‌های مختلف ویروس کرونا چه تفاوتی دارند؟
 
 
تست‌های مختلف ویروس کرونا چه تفاوتی دارند؟
 
تست یا آزمایش PCR چگونه انجام می‌شود؟
بسیاری از شرکت­ها و آزمایشگاه­ها براساس تعیین مواد ژنتیک ویروس در نمونه­‌ی حلق یا بینی بیمار آزمایش­‌هایی برای تشخیص کووید-۱۹ ایجاد کرده اند. مراحل عادی در این نوع تست تشخیص عفونی ویروس کرونا عبارتند از:

- پزشک تست کووید-۱۹ تجویز می­کند.
- پزشک از یک گوش پاک کن استریل­ شده برای گرفتن نمونه مخاط از حلق یا بینی استفاده می­ کند.
- پزشک گوش پاک کن را در ظرف استریل­ شده می­ گذارد و در آن را برای ارسال به آزمایشگاه محکم می­ کند.
- گوش کن باید طی این مرحله تحت دمای خاص نگهداری شود تا ویروس زنده بماند و تست دقیق باشد. نمونه باید ظرف ۷۲ ساعت به آزمایشگاه برسد.
- متخصص آزمایشگاه مواد شیمیایی را با گوش پاک کن مخلوط می­ کند تا مواد ژنتیکی هرگونه ویروس که ممکن است روی گوش پاک کن باشد، خارج شود.
- کارشناس آزمایشگاه به­ منظور رهبری چند چرخه ­ی کنترل­ شده­‌ی گرمایشی و سرمایشی از مواد شیمیایی ویژه، به نام پرایمر و پروب­ها، و ماشین پیشرفته استفاده می ­کند تا RNA ویروس را به DNA تبدیل کند و بعد میلیون­‌ها کپی از DNA بسازد.
- بعد از پیوند DNA با پروب­های خاص، نوع ویژه­ای از نور تولید می­ شود که توسط ماشین مشاهده می­ شود و تست نتیجه­‌ی مثبت ابتلا به SARS-CoV-۲، ویروسی که باعث بروز بیماری کووید-۱۹ می­ شود، را نشان می ­دهد.



دقت تست PCR به چه چیز‌هایی وابسته است؟
معمولا از تست تشخیص عفونی که مواد ژنتیکی خود ویروس را مشخص می ­کند برای تشخیص کووید-۱۹ یا عفونت فعال ویروس کرونا استفاده می‌شود. اما هیچ تستی همیشه ۱۰۰% دقیق نیست. موارد زیر روی میزان صحت تست تاثیر می­ گذارد:

- شاید مبتلا به ویروس باشید، اما گوش پاک کن ویروس را از حلق یا بینی جمع نکند.
- ممکن است گوش پاک کن یا نمونه ­ی مخاطی حین جمع ­آوری یا آنالیز تصادفا آلوده شود.
- ممکن است گوش پاک کن حلق یا بینی قبل از بررسی در دمای مناسب نگهداری نشود.
- ممکن است مواد شیمیایی مورد استفاده برای استخراج مواد ژنتیکی ویروس و کپی DNA ویروس درست کار نکند.
 
 
منبع:خبرگزاری صداوسیما
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->