صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بررسی نقش هیئت‌های مذهبی در تقویت تاب‌آوری روانی خانواده‌ها در شرایط بحران

  • کد خبر: ۳۴۳۷۴۵
  • ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷
یک استاد دانشگاه، روانشناس و روان‌درمانگر با تأکید بر اینکه هیئت‌های مذهبی، نقشی بسیار مهم در کاهش فشار‌های روانی ایفا می‌کنند، گفت: این کانون‌ها با بهره‌گیری از باور‌های دینی، تاب‌آوری روانی افراد را افزایش می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ریحانه صبورنژاد درخصوص جایگاه هیئت‌ها در کاهش اضطراب اجتماعی و برنامه‌های مؤثر آنان و نیز اهمیت هیئت‌ها در شرایط اضطراب جامعه، گفت: باور‌های معنوی نقش بسیار مهمی در کاهش اضطراب دارند و تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که تقویت این باور‌ها از طریق خواندن قرآن، دعا و ذکر اهل بیت، می‌تواند اضطراب افراد را کاهش دهد. به عنوان مثال، در بیماران سرطانی این موضوع اثبات شده که معنویت نه تنها اضطراب را کاهش می‌دهد بلکه به طول عمر آنها نیز کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: ارزش‌ها و باور‌های معنوی تاب‌آوری افراد را بالا می‌برند. وقتی فرد در هیأت به صبر و تحمل حضرت زینب (س) فکر می‌کند و می‌بیند که ایشان چه سختی‌هایی را تحمل کرده‌اند، مشکلات خود را کوچک‌تر می‌بیند و این خود باعث افزایش تاب‌آوری می‌شود. روانشناسان امروز معتقدند هر انسانی نیاز دارد معنایی در زندگی خود پیدا کند تا دچار احساس پوچی نشود. ویکتور فرانکل روانشناس معروف، در کتاب انسان در جستجوی معنا بیان می‌کند که در سخت‌ترین شرایط، یافتن معنا و هدف در زندگی نیرویی بزرگ برای تحمل دردهاست.

این استاد دانشگاه بیان کرد: هیئت‌های مذهبی به عنوان کانون‌های معنوی و اجتماعی نقشی بسیار مهم در کاهش فشار‌های روانی ایفا می‌کنند. این کانون‌ها با بهره‌گیری از ارزش‌ها و باور‌های دینی، تاب‌آوری روانی افراد را افزایش داده و فضایی آرامش‌بخش و امیدآفرین برای مردم فراهم می‌آورند.

صبورنژاد گفت: هیئت‌ها فضایی هستند که افراد معنایی متصل به بی‌نهایت و واسطه‌های خدا را در آن می‌یابند. افزایش معنویت به فرد کمک می‌کند اضطراب خود را بهتر تحمل کند. تجربه‌های میدانی ما نیز نشان داده است که باور‌های معنوی و شعار‌های مقاومتی در جوامع مختلف از جمله لبنان باعث افزایش تاب‌آوری روانی می‌شوند.

وی درباره برنامه‌های موثر هیئت‌ها گفت: برگزاری موکب‌های مشاوره رایگان می‌تواند مؤثر باشد، اما این تنها بخشی از راهکار است. شرایط کنونی تلنگری برای خانواده‌هاست تا فرزندانشان را مقاوم‌تر بار بیاورند و از نازپروردگی‌های بی‌مورد دور کنند. سخنران‌ها باید نقش باور‌های دینی را در تقویت تاب‌آوری و خویشتن‌داری خانواده‌ها پررنگ کنند و به روایات دینی در این زمینه توجه ویژه داشته باشند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.