صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

لزوم بازتعریف حجاب به‌عنوان یک مسئولیت مشترک در جامعه

  • کد خبر: ۳۴۵۹۹۰
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۲
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب گفت: ما نیاز داریم حجاب را به‌عنوان یک مسئولیت مشترک بازتعریف کنیم؛ مسئولیتی که مرد و زن، خانواده و جامعه، همه در آن نقش دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طهورا نوروزی با تاکید بر اینکه حجاب، فریضه‌ای اجتماعی با پیوست هویتی است، اظهار کرد: ما نیاز داریم حجاب را به‌عنوان یک مسئولیت مشترک بازتعریف کنیم؛ مسئولیتی که مرد و زن، خانواده و جامعه، همه در آن نقش دارند. تنها در چنین شرایطی است که می‌توان از تحقق فرهنگ عفاف و حجاب در معنای واقعی آن سخن گفت.

وی ادامه داد: از آنجا که ماهیت حکم حجاب، ماهیتی اجتماعی است و نه صرفاً فردی، طبیعتاً مشمول سیاست‌گذاری و ضابطه‌مندی در چارچوب نظام اسلامی می‌شود. همان‌طور که سایر احکام فردی، در بستر اجتماعی دچار تحول در نحوه اجرا و نیازمند چارچوب‌های جمعی و حقوقی می‌شوند، حجاب نیز از این قاعده مستثنی نیست. به‌عبارتی، چون ماهیت اجتماعی حجاب قوی است، حاکمیت نمی‌تواند نسبت به آن منفعل بماند. بلکه ضروری‌ست برای تأمین سلامت عمومی، امنیت اخلاقی و تنظیم رفتار‌های اجتماعی، در این زمینه قواعد و سازوکار‌هایی در نظر گرفته شود. بنابراین، نمی‌توان حجاب را تنها یک تکلیف فردی دانست. وجوه اجتماعی آن به‌گونه‌ای‌ست که ورود حاکمیت در قالب قانون‌گذاری، هدایت‌گری فرهنگی و ضابطه‌مندی حقوقی، نه‌تنها مشروع بلکه ضروری است.

مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با بیان اینکه حجاب تنها به معنای پوشش ظاهری زن نیست. این مفهوم در فقه و روایات، شامل مجموعه‌ای از نظام رفتاری، پوششی، نگاه، و حتی غیرت‌ورزی است که بخشی از آن به مردان مربوط می‌شود، تصریح کرد: یکی از خطا‌های رایج ما این بوده که فقط پوشش زنان را به‌عنوان نماد حجاب در ذهن عموم تثبیت کرده‌ایم، در حالی که آموزه‌های دینی، تکالیف مشخصی را نیز برای مردان در این حوزه تعریف کرده‌اند.

نوروزی افزود: از جمله این موارد، کنترل نگاه، رعایت پوشش مناسب برای مردان، و مهم‌تر از همه، مسئله غیرت‌ورزی مردانه است که به‌عنوان یک صفت اخلاقی و اجتماعی ممتاز در روایات مورد تأکید جدی قرار گرفته. در روایات اسلامی، «نگاه به نامحرم» صراحتاً به‌عنوان «تیر زهرآلود شیطان» معرفی شده، و این به‌روشنی نشان می‌دهد که مرد نیز در مواجهه با مسئله عفاف و حجاب، مکلف و مسئول است.

وی بیان کرد: در آموزه‌های دینی، مادر محور اصلی انتقال فرهنگ معنویت است. به تعبیر عمیق روایات، نشر معارف اهل‌بیت نیز از مجرای وجود زنی، چون حضرت زهرا (س) تحقق یافته است. این یعنی زن و مادر در نگاه دینی، منشأ یک حرکت نرم اجتماعی و ایدئولوژیک است. اگر در عملکرد تربیتی این نهاد بنیادین خلل ایجاد شود، آثار آن در فاصله گرفتن نسل‌ها از ارزش‌هایی، چون حجاب، به‌وضوح نمایان خواهد شد.

منبع: خبرگزاری حوزه

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.