در روزهای گذشته کاربران افغانستانی توئیتر با استفاده از هشتگ به طالبان باج ندهید در تلاش هستند تا ضمن یادآوری جنایتهای این گروه در افغانستان حکومت را برای بهدستآوردن صلحی بهتر با طالبان یاری کنند.
شهرآرانیوز | سید محمدرضا هاشمی، پس از آنکه زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای مذاکرات صلح با طالبان، مأمور شد تا این روند را مدیریت کند و بعد از فرازوفرودهای بسیار و انجام ۹ دوره مذاکرات فشرده با نمایندگان این گروه در قطر سرانجام در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ توافقنامه صلح با این گروه منعقد شد، امیدها برای بازگشت آرامش به افغانستان افزایش یافت.
تا زمان امضای این توافقنامه جزئیات آن در دسترس رسانهها قرار نداشت، اما با عمومیشدن مفاد این توافقنامه مشخص شد که آمریکا با طالبان توافق کرده است که آزادی ۵۰۰۰ زندانی این گروه از زندانهای افغانستان در کنار آغاز خروج نیروهای آمریکایی از این کشور ۲ پیششرط مهم برای آغاز مذاکرات صلح بین افغانی (طالبان و حکومت افغانستان) باشد.
براساس آخرین اخبار منتشر شده، آمریکا تاکنون ۵ پایگاه خود را در افغانستان تخلیه کرده و تحویل نیروهای امنیتی افغانستان داده است. دولت افغانستان هم با رهایی ۴۴۰۰ زندانی طالبان حسن نیت خود را برای آغاز این روند نشان داده، اما طالبان با تأکید بر رهایی ۶۰۰ زندانی مشخص خود، آغاز گفتگوهای صلح با حکومت افغانستان را به تعویق انداخته است.
حکومت افغانستان درباره آزادنکردن زندانیان طالبان میگوید که این ۶۰۰ نفر جزو افراد خطرناک این گروه هستند. این درحالی است که طالبان پس از امضای توافقنامه صلح با آمریکا حملات خود را در افغانستان افزایش داده است. شورای امنیت ملی افغانستان امروز شنبه با انتشار اطلاعیهای نوشته است که طالبان در یک ماه گذشته ۱۲۹ غیرنظامی را کشته است. این گروه همچنین در یک ماه گذشته ۱۴۵۶ تحرک در ۳۰ ولایت این کشور انجام داده است.
در همین حال در روزهای گذشته کاربران افغانستانی توئیتر با به راه انداختن هشتگی با عنوان #بهطالبانباجندهید از حکومت افغانستان و جامعه بینالمللی میخواهند که به طالبان اجازه ندهند تا با استفاده از زور و تفنگ دستاوردهای افغانستان نوین (افغانستان بعد از سال ۲۰۰۱) را نادیده بگیرند و با افزایش حملات و آسیبرساندن به شهروندان افغانستانی بهدنبال امتیازگیری از حکومت در جریان مذاکرات باشند.
این هشتگ در ۲ روز گذشته پرکاربردترین هشتگ در میان افغانهای فعال در توئیتر بوده است، تا آنجا که برخی کاربران ایرانی هم در حمایت از دوستان همزبان خود آن را توئیت کردهاند.