یک کارشناس اقتصادی با اشاره به ۲۹۴ برابر شدن قیمت مسکن در ۳۰ سال اخیر، گفت: عرضه مسکن در هفت سال اخیر متناسب با تقاضای بازار مسکن نبوده است، بر اساس مطالعات صورت گرفته سالانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی باید در کشور ساخته شود.
به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل نوروزی، کارشناس اقتصادی، دیشب در برنامه پایش که با موضوع «بررسی مالیات بر خانههای خالی» پخش شد، ادامه داد: بر اساس تعداد پروانههای صادر شده در ۶ سال گذشته، آمار ساخت مسکن در هر سال ۳۵۰ هزار واحد گزارش شده، که تقریبا پنج میلیون مسکن در این شش سال کمتر از نیاز ساخته شده است.
نوروزی افزود: بازار مسکن جولانگاه سوداگران است، طبق مطالعات انجام شده، از هر ۱۰ مسکن معامله شده، هفت معامله توسط سوداگران صورت گرفته است، به عنوان مثال ما در کشور افرادی داریم که در یکسال بیش از ۳۰۰ خرید و فروش مسکن داشته است.
کارشناس اقتصادی برنامه پایش گفت: معضل مسکن در سالهای قبل از انقلاب هم بوده است و بعد از انقلاب نیز حل نشد، برای کنترل تقاضای سوداگری، باید مالیاتهای تنظیم گری مثل مالیات بر خانههای خالی، مالیاد بر عایدی سرمایه، مالیات بر احتکار زمین و مالیات بر زمینهای خالی ایجاد گردد.
وی ادامه داد: موضوع مالیات بر زمینهای خالی، مسئلهای است که کمتر مورد توجه قرار گرفته، بنابراین باید در حوزه زمین سیاست گذاری مناسبی داشته باشیم و زمینهای خالی در خدمت تولید مسکن قرار گیرند، کلا زمین و مسکن در حال احتکار است، در حال حاضر دو و نیم میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد و باید با احتکار کنندگان برخورد کرد.
کارشناس مسکن با بیان اینکه عزمی برای برخورد با محتکرین نیست، گفت: در سال ۹۴ قانون اصلاح مالیاتهای مستقیم بیان میکند باید در شش ماه سامانه ملی املاک و اسکان شکل بگیرد و متناسب با آن از خانههای خالی مالیات گرفته شود، اما از سال ۹۴ تا ۹۸ هیچ اقدامی انجام نشد.
کارشناس مسکن کشور بیان کرد: در حال حاضر با حمایت وزیر راه و شهرسازی این سامانه طراحی شده، باید عزمی جدی بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی شکل بگیرد و قانون نیز باید اصلاح شود تا مالیات بر خانههای خالی آن بازدارنگی را داشته باشد.
نوروزی گفت: در قانونی که در حال حاضر در مجلس بررسی میشود روی نرخ موثر مالیات کار شده تا بتواند افراد را مجبور به عرضه خانههای خالی کنند، شیوه محاسبه مالیات نیز بر اساس ارزش ملک است، مشارکت مردم در شناسایی خانههای خالی نیز ابتکار قانون جدید است.
وی ادامه داد: همکاری بین دستگاهی نیز نکته دیگر قانون جدید است، از این طریق میتوان خانههای خالی را آنلاین شناسایی کرد.
منبع: ایسنا