به گزارش شهرآرانیوز، علاءالدین ختایی مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور و نوسانات موجود در این بازار باعث شده که هزینههای ساخت مسکن به شکل چشمگیری افزایش یابد، گفت: ما به دنبال ساخت مسکن ارزان هستیم و در همین زمینه اقدامات بسیار زیادی در حوزه کاهش قیمت مصالح ساختمانی را در دستور کار خود قرار داده ایم و در این زمینه هم قراردادهایی را با بخشهای مختلف منعقد کردهایم.
او با اشاره به اینکه قیمت مصالح ساختمانی در مقایسه با سال گذشته بیش از ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته است افزود: در سال گذشته مسکن مهار نشد و ما نتوانستیم قیمت تمام شده ساخت مسکن را کاهش دهیم.
مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان با بیان اینکه بسیاری از مصالح ساختمانی از جمله آهن و میلگرد به شکل ساعتی افزایش قیمت پیدا میکنند، گفت: در بسیاری از فاکتورهایی که کارخانجات برای ما صادر میکنند اعتبار قیمتی آنها را یک ساعت اعلام میکنند که این نشان دهنده نوسان بازار مصالح ساختمانی است.
این مقام مسئول توضیح داد: قراردادی که با سازندگان انبوه سازان و سایر دستگاهها منعقد میشود باعث کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن میشود و در نتیجه این کاهش قیمتها باعث میشود که مسکن ارزان قیمتی به دست متقاضیان برسد.
ختائی با اشاره به اینکه بازار تهاتر ایرانیان در قالب تهاتر کارت قراردادی با وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و ستاد اجرایی فرمان امام برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی منعقد کرده است ادامه داد: در این تفاهم نامه سعی شده مصالح ساختمانی مورد نیاز برای این واحدها را تامین کنیم و در ازای آن واحد مسکونی و یا تامین مصالح ساختمانی در سایر شهرها را تهاتر کنیم.
نایب رییس انجمن سازندگان و تولیدکنندگان مسکن بیان کرد: در این زمینه بنیاد مسکن و ستاد اجرایی فرمان امام همکاریهای بسیار خوبی داشته و در بسیاری از شهرها از جمله آذربایجان شرقی، گلستان و غیره این تهاترها انجام شده، اما با توجه به بخشنامههایی که وزارت راه و شهرسازی به ادارات کل صادر کرده است هنوز در شهر تهران برای استفاده از کارت مصالح ساختمانی اقدامی صورت نگرفته است.
ختایی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از قیمت تمام شده ساخت مسکن به دستمزد و تامین مصالح ساختمانی باز میگردد تاکید کرد: ۳۰ درصد از قیمت ساخت مسکن مربوط به دستمزد، ۳۵ درصد مربوط به مصالح ساختمانی عمومی از جمله کاشی و سرامیک است و ۲۵ درصد قیمت مسکن هم مربوط به مصالح ساختمانی پایه از جمله میلگرد آهن و ۱۰ درصد هم مربوط به بخش حمل و نقل مربوط میشود.
مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان با بیان اینکه برای کنترل قیمتهای تمام شده ساخت مسکن اقدام به ایجاد تهاتر کارت کرده است گفت: ایده تهاتر را برای اولین بار ما در ایران ثبت کرده ایم که به هیچ عنوان مشابه آن در دنیا وجود ندارد و با راهاندازی این اقدام نقشی را در کاهش قیمتها ایفا میکنیم.
ختائی تاکید کرد: نرخ کارمزدهایی که در این زمینه پرداخت میشود دو و نیم درصد است و به هیچ عنوان در این بخش تحریمها و یا نوسانات اقتصادی تاثیر نخواهد گذاشت.
مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان با اشاره به اینکه قیمت تمام شده ساخت مسکن در سال گذشته دو و نیم میلیون تومان است، اما امروزه قیمت تمام شده ساخت مسکن حداقل ۵ میلیون تومان است افزود: ما از همین جا اعلام میکنیم اگر سازندگان تمایل دارند متری ۵ میلیون تومان واحدی را بسازند ما آمادگی همکاری داریم، اما باز هم بعید است سازندهای با این میزان قیمت برای ساخت مراجعه کند.
ختائی تصریح کرد: با استفاده از این تهاتر کارت ۶۰ درصد از قیمت تمام شده ساخت مسکن در بازه زمانی دو تا سه ساله میتواند کاهش ۱۰ درصدی برای سازندگان به همراه داشته باشد، اما به این شرط که در این زمینه قیمتها تغییر محسوسی نداشته باشند.
این مقام مسئول اضافه کرد: با روش تهاتر در حوزه تامین مصالح ساختمانی میتوان واحدی را ارزان ساخت و البته صحبتهایی هم برای حضور در طرحهای بازآفرینی شهری شده است، درباره نوسازی بافتهای فرسوده هم مذاکراتی انجام شده، اما قراردادی در این بخش منعقد نشده است.
مدیرعامل بازار تهاتر ایران با تاکید بر اینکه هدف ما این است که ظرفیتهای خالی را در کارخانجات فعال کنیم گفت: ما به دنبال آن هستیم که جهشی در فروش و تولید مسکن ایجاد کنیم و بتوانیم ظرفیت کارخانه در این زمینه فعال کنیم ایجاد بازار فروش باعث ایجاد جهش در تولید میشود و زمانی که فروش کارخانه جات افزایش یابد تولید هم رونق خواهد یافت.
او با بیان اینکه فراخوانی به کارخانجات صنعت ساختمان ارائه کردهایم گفت: در این فراخوان آمده اگر فروش عمده داشته باشند از طریق تهاتر آنها را خریداری و در اختیار سازندگان قرار خواهیم داد و همچنین به بانکها هم اعلام کرده ایم اگر املاک مازادی هم دارند آنها را در اختیار سازندگان فعال در صنعت ساختمان قرار دهند.
ختائی توضیح داد: از جمله مزیتهای کار تهاتر مصالح ساختمانی آن است که میتوانیم تمامی مصالح ساختمانی را با فروش اقساطی به سازندگان بدهیم که از این طریق ارزانتر و به صرفهتر برای سازندگان میشود.
مدیر عامل بازار تهاتر در پایان تاکید کرد: اگر متوسط سالیانه یک میلیون واحد مسکونی تولید شود نیاز مسکن کشور تامین میشود و استفاده از مصالح ساختمانی در این بخش نقش بسیار موثری در حوزه مصالح ساختمانی بر جای خواهد گذاشت.
منبع: باشگاه خبرنگاران