به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا مهری با بیان اینکه بر اساس منابع طب سنتی، مزاج فصل پاییز سرد و خشک است، اظهار کرد: این فصل موافق سن کودکی و افراد دارای مزاج گرم وتر است، اما برای سالمندان و افراد با مزاج سرد و خشک چندان مناسب نیست.
وی با اشاره به افزایش بروز بیماریها در پاییز نسبت به سایر فصول گفت: در این فصل احتمال بروز بیماریهایی همچون درد کمر، افسردگی، سکته مغزی، مشکلات ادراری، درد مفاصل، سیاتیک، امراض ریوی و بیماریهای پوستی نظیر اگزما بیشتر میشود. به همین دلیل تدابیر پاییزی بیشتر در جهت حفظ بدن از تغییرات ناگهانی دما و پیشگیری از بیماریهای سوداوی توصیه میشود.
مدیر طب ایرانی و مکمل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اهمیت مصرف غذاهای با طبع گرم افزود: مصرف گوشت بره و مرغ، شیرینیهای طبیعی مانند حلوا و خوراکیهای تهیهشده از شکر و مغزها، در این فصل برای حفظ سلامتی مؤثر است.
او همچنین مصرف میوههای با طبیعت گرم همچون به، سیب، گلابی، انار شیرین، انگور شیرین، انجیر، مویز، هویج و زردک را توصیه کرد و گفت: کاهش مصرف مواد غذایی با طبع خشک نظیر بادمجان، عدس، غذاهای سرخکردنی، انواع برنج و گوشت گاو و فرآوردههای آن، برای پیشگیری از بروز بیماریها در پاییز ضروری است.
دکتر مهری خاطرنشان کرد: خودداری از نوشیدن آب سرد، اجتناب از خوابیدن در مکانهای سرد و پرهیز از تنشهای روحی و غمانگیز از دیگر تدابیری است که در فصل پاییز به حفظ سلامت کمک میکند.