صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آشنایی با اشتباهات رایج در شستن برنج

  • کد خبر: ۳۶۴۰۶۸
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۲
لابد با خودتان می‌گویید شستن برنج که روش خاص ندارد، ولی اشتباه می‌کنید. چون به اندازه دستور‌های پخت انواع پلو، نحوه شستن و خیساندن برنج هم وجود دارد.

الهام ظریفیان| شهرآرانیوز؛ پلو بخش جدایی ناپذیر از سفره ایرانی است و در آماده سازی آن هر کسی روش خودش را دارد؛ از شستن برنج گرفتن تا دم کردنش. لابد با خودتان می‌گویید شستن برنج که روش خاص ندارد، ولی اشتباه می‌کنید. چون به اندازه دستور‌های پخت انواع پلو، نحوه شستن و خیساندن برنج هم وجود دارد. برای مثال یکی شستن را تا وقتی آب کاملا شفاف شود ادامه می‌دهد و دیگری فقط دوبار آب می‌کشد و تمام. در هر حال بد نیست بدانید همین مرحله ساده شست وشو، اگر درست انجام نشود و با اشتباه همراه باشد، می‌تواند اصلی‌ترین بخش بشقاب غذایتان را نامطبوع و حتی ناسالم کند؛ بنابراین بهتر است چند اشتباه رایج در این زمینه را در ادامه بشناسید.

شست وشوی افراطی

اولین اشتباه، وسواس بیش از حد است. خیلی‌ها برنج را آن قدر می‌شویند تا آبش کاملا زلال شود؛ اما این کار باعث می‌شود لایه‌ای از مواد مغذی طبیعی و نشاسته مفید روی دانه‌ها از بین برود. این نشاسته همان چیزی است که بعدا در زمان پخت، به برنج قوام و لطافت می‌دهد.

از آن گذشته، وقتی برنج بیش از حد شسته شود، بعد از پخت، دانه‌ها بیش از اندازه خشک و شکننده می‌شوند و ته چین یا کته آن طعم دلخواه و لطافت همیشگی را نخواهد داشت.

روش درست: دو تا سه بار شست وشو کافی است، فقط تا وقتی آب روی برنج از حالت گل آلود اولیه خارج شود، نه بیشتر.

شست وشوی ناقص

در مقابل دسته اول، بعضی‌ها عجله دارند و تنها یک آب روی برنج می‌ریزند و سراغ مرحله بعد می‌روند. در این حالت، آلودگی‌ها و گردوغبار انبار‌های برنج، سموم کشاورزی یا حتی دانه‌های خرده ریز پوسته دار همچنان باقی می‌مانند. نتیجه را‌ می‌توانید حدس بزنید، بوی نامطبوع هنگام پخت یا طعم گسی که حتی با روغن و زعفران هم پوشانده نمی‌شود.

روش درست: حداقل دو بار برنج را با آب خنک بشویید و با دست، آرام دانه‌ها را زیر آب بچرخانید تا ناخالصی‌ها جدا شوند.

استفاده از آب داغ

بعضی‌ها برای سرعت دادن به کار، آب گرم روی برنج می‌ریزند تا زودتر تمیز شود، اما آب گرم باعث می‌شود نشاسته سطحی زودتر آزاد و به صورت لایه‌ای چسبناک روی دانه‌ها بماند. همین موضوع سبب می‌شود در زمان پخت، برنج شفته و به هم چسبیده شود.

روش درست: از آب سرد یا ولرم برای شستن برنج استفاده کنید تا ساختار طبیعی دانه حفظ شود.

خیساندن بیش از اندازه

خیساندن برنج برای پخت پلو ضروری است، اما خیلی‌ها برنج را از شب قبل می‌خیسانند و صبح می‌پزند. این کار باعث از بین رفتن بخش زیادی از ویتامین‌های گروه B در برنج می‌شود و دانه‌ها بیش از حد نرم می‌شوند و در پخت وا می‌روند.

روش درست: برای برنج ایرانی، یک تا دو ساعت خیساندن در آب خنک با مقدار کمی نمک کافی است. اگر از برنج‌های خارجی استفاده می‌کنید، نیم ساعت خیساندن کاملا مناسب است.

استفاده از ظروف و آب نامناسب

گاهی بوی ناخوشایند برنج از خود آب یا ظرف می‌آید. استفاده از ظرف پلاستیکی که بوی مانده دارد یا آب شهری با کلر زیاد، طعم برنج را خراب می‌کند.

روش درست:

اگر آب شهری بوی کلر می‌دهد، اجازه دهید چند دقیقه بماند تا کلر خارج شود، یا از آب تصفیه شده استفاده کنید. ظرف شست وشو باید تمیز، بدون چربی و بدون بو باشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.