صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

درباره نخستین بانوی فیلسوف ایرانی چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۳۷۱۲۶۴
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۵
طوبی کرمانی نخستین بانوی فیلسوف ایرانی و دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان بود؛ زنی که با فلسفه می‌اندیشید، بامعرفت می‌نوشت، و بااخلاص عمل می‌کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در روزگاری که هویت زن در دو سوی افراط‌وتفریط گم شده است — از زنِ غربی که در بند نمایش و مصرف اسیر شده، تا زنِ شرقی که گاه از حضور فعال در جامعه بازداشته می‌شود — الگوی سوم زن مسلمان، همان گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی ترسیم کرده‌اند، همچون ستاره‌ای درخشان مسیر را روشن می‌سازد.

زنی که در عین عفاف، عالم بود؛ در کنار خانواده، اجتماعی بود و در متن جامعه، معنوی.

یکی از چهره‌های درخشان این الگو، دکتر طوبی کرمانی بود؛ بانویی که باایمان، علم و مجاهدت فرهنگی خود نشان داد زن مسلمان می‌تواند در قلهٔ تفکر و در متن میدان حضور داشته باشد، بی‌آنکه از اصالت دینی و هویت زنانه‌اش فاصله بگیرد.

زنی که با اخلاص عمل می کرد

او نخستین بانوی فیلسوف ایرانی و دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان بود؛ زنی که با فلسفه می‌اندیشید، بامعرفت می‌نوشت و بااخلاص عمل می‌کرد.

از کلاس‌های فلسفه در دانشگاه تهران تا محافل علمی بین‌المللی، از جلسات وحدت در مجمع تقریب مذاهب تا ارتباط با بانوان اندیشمند در سراسر جهان اسلام، همه‌جا ردپای زنی دیده می‌شد که عقلانیت و ایمان را در کنار هم معنا کرده بود.

در نگاه رهبر انقلاب، «زن تراز انقلاب اسلامی» زنی است که نه اسیر تجمل و خودنمایی است و نه از جامعه کناره می‌گیرد؛ بلکه محور خانواده و مربی نسل مؤمن و انقلابی است، درعین‌حال در میدان علم، فرهنگ و سیاست حضور مؤثر دارد.

زندگی دکتر کرمانی ترجمان زنده همین معنا بود.

نه‌تنها در مقام مادر و همسر، بلکه در قامت یک اندیشمند بین‌المللی، سفیر تفکر اسلامی و نماد عقلانیت زن مسلمان بود.

سفارت علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی در یونان، تألیف ده‌ها کتاب و مقاله، حضور در بیش از هشتاد کنگره جهانی، و تربیت شاگردان بسیار، بخشی از کارنامه درخشان اوست.

اما آنچه از دکتر کرمانی ماندگارتر است، نه فقط آثار علمی او، بلکه زیست مؤمنانه و متواضعانه‌ای است که با «حیای مریمی، بلاغت زینبی و مهربانی فاطمی» درهم‌آمیخته بود.

او در عرصه جهانی، چهره‌ای از زن ایرانی را به نمایش گذاشت که نه منفعل است و نه تندرو؛ بلکه عقلانی، مهربان، و استوار در ایمان است.

رهبر معظم انقلاب بارها فرموده‌اند:

«زن مسلمان امروز می‌تواند پرچم‌دار الگوی سوم زن باشد؛ الگویی که نه شرقی است و نه غربی، بلکه برخاسته از هویت اسلامی است.»

بی‌تردید، دکتر طوبی کرمانی یکی از مصادیق کامل این الگو بود؛ زنی که با علم خود، ایمانش را عمیق‌تر کرد و باایمان خود، علمش را بابرکت ساخت.

امروز که از او یاد می‌کنیم، در واقع از زنی سخن می‌گوییم که راهی گشود برای نسل تازه‌ای از دختران مؤمن و دانشمند ایرانی تا نشان دهند زن مسلمان می‌تواند در جهان مدرن، درخشان و تأثیرگذار باشد بی‌آنکه از فطرت و رسالت مادری و تربیتی خود جدا شود.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.