صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

هر چیز به اندازه خوب است، حتی ویتامین B۲

  • کد خبر: ۳۷۲۱۲۶
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۵
ویتامین B۲ یا همان «ریبوفلاوین» یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که نقش مهمی در تأمین انرژی بدن، سلامت پوست و چشم و عملکرد سیستم عصبی دارد. اما مصرف بیش‌ازحد آن می‌تواند به کبد آسیب برساند.

به گزارش شهرآرانیوز، ویتامین B۲ یا همان «ریبوفلاوین» یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که نقش مهمی در تأمین انرژی بدن، سلامت پوست و چشم و عملکرد سیستم عصبی دارد. اما مصرف بیش‌ازحد آن می‌تواند به کبد آسیب برساند.

ویتامینی مفید، اما حساس

ریبوفلاوین ویتامینی است که به ساخت سلول‌های قرمز خون و بهبود فعالیت‌های انرژی‌زای بدن کمک می‌کند. این ویتامین به نور حساس است و به‌سرعت از بین می‌رود؛ به‌طوری‌که وقتی غلات یا مواد غذایی تا سر میز می‌رسند، معمولاً مقدار اولیه ریبوفلاوین در آنها کاهش یافته است. همچنین در مجاورت جوش‌شیرین از بین می‌رود و پخت‌وپز طولانی هم موجب تخریب آن می‌شود.

مزایای ویتامین B۲

تولید انرژی: ریبوفلاوین در سوخت‌وساز کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها نقش دارد و به تولید انرژی در بدن کمک می‌کند.

افزایش گردش خون: برای تولید سلول‌های خونی و آنتی‌بادی‌ها ضروری است و باعث بهبود گردش خون و اکسیژن‌رسانی به اندام‌ها می‌شود.

رشد و تولیدمثل: به رشد دستگاه‌های باروری و سلامت پوست، مو، ناخن و بافت‌های بدن کمک می‌کند.

تنظیم فعالیت تیروئید: در عملکرد متعادل غده تیروئید نقش دارد.

پیشگیری از بیماری‌ها: در درمان یا پیشگیری از بیماری‌هایی مانند میگرن، آب مروارید، آکنه، اگزما، روماتیسم مفصلی و حساسیت‌های پوستی مؤثر است.

حفاظت از پوست: به ترمیم بافت پوستی، رفع جوش‌های چرکی و ترشح مخاط پوستی کمک می‌کند.

حمایت از سیستم عصبی: در درمان بیماری‌های عصبی مانند صرع،‌ام‌اس، بی‌حسی، اضطراب و آلزایمر به کار می‌رود.

تقویت دید چشم: موجب سلامت قرنیه و بهبود بینایی می‌شود.

افزایش جذب مواد معدنی: جذب آهن، فولیک‌اسید و ویتامین‌های B۱، B۳ و B۶ را تسهیل می‌کند.

حفاظت از مجاری گوارشی: از غشا‌های مخاطی دستگاه گوارش محافظت می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی: با افزایش پادتن‌ها (آنتی‌بادی‌ها) از بدن در برابر عفونت‌ها دفاع می‌کند.

میزان مورد نیاز روزانه

دختران نوجوان (۱۴ تا ۱۸ سال): ۱ میلی‌گرم

پسران نوجوان (۱۴ تا ۱۸ سال): ۱.۳ میلی‌گرم

زنان باردار و شیرده: ۱.۴ تا ۱.۶ میلی‌گرم

زنان بالای ۱۹ سال: ۱.۱ میلی‌گرم

مردان بالای ۱۹ سال: ۱.۳ میلی‌گرم

منابع طبیعی ویتامین B۲

گوشت قرمز، بوقلمون، مرغ، ماهی، جگر و قلوه، تخم‌مرغ، محصولات لبنی، مارچوبه، کنگر فرنگی، آووکادو، فلفل کایِن، مویز، غلات صبحانه غنی‌شده، نخود، لوبیای لیما، قارچ، آجیل‌ها، جعفری، کدوتنبل، سیب‌زمینی شیرین، مریم‌گلی، سبزی‌هایی مانند کلم بروکلی، اسفناج، برگ قاصدک، و نان تهیه‌شده از غلات سبوس‌دار یا نان غنی‌شده.

نکته مهم:

اگرچه کمبود ویتامین B۲ می‌تواند موجب خستگی، التهاب زبان و ترک لب‌ها شود، اما مصرف بیش‌ازحد آن نیز خطرناک است و ممکن است به کبد آسیب بزند؛ بنابراین تعادل در دریافت این ویتامین ضروری است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.