مسئول رسیدگی به شکایات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از رشد ۱۸۳ درصدی ارزش ریالی پروندههای برخورد با قاچاق کالا در خراسان رضوی در ۴ ماه ابتدایی امسال خبر داد.
طنین همتی| شهرآرانیوز، مهدی مقدسی با اشاره به این افزایش اظهار کرد: در حوزه قاچاق امسال افزایش ارزش ریالی پروندههای برخورد با قاچاق کالا ۱۸۳ درصد بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش پرونده داشتهایم، اما شاهد افزایش ارزش ریالی پروندهها بودیم به این معنی که ما پروندههای کیفیتر در حوزه مبارزه با قاچاق کالا تنظیم کردیم.
وی با بیان اینکه برخی افزایش قیمتها مربوط به حوزه نظارت نیست، بلکه تأثیرپذیری از سایر بخشهای بازار است، افزود: طبق آمار در ۴ ماه مردم ۳۶ هزار بار با سامانه ۱۲۴ تماس گرفتند که بخشی از آن مربوط به مراجعه حضوری و پیامکی مردم بوده است.
وی ادامه داد: کل شکایاتی که قابل پیگیری بود، ۷۶۶۶ شکایت از جنس تخلفات اقتصادی و مرتبط بود که از این تعداد ثبت تخلف تلفنی ۴۵۷۴ شکایت و ۹۸۵ شکایت آن مربوط به مراجعه مردم به ستاد خبری سازمان بوده است.
مسئول رسیدگی به شکایات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: همچنین از طریق پرتال سازمان و سامانه ۱۲۴ نیز ۸۲۶ شکایت دریافت کردیم.
به گفته وی ۱۴۱۹ پرونده تخلف قطعی شده، اما عموم شکایاتی که مراجعه شده است، قبل از اینکه تشکیل پرونده شود، به رضایت شاکی منجر شده است. این ۱۴۱۹ پرونده به ارزش ریالی ۳۹۰ میلیارد به تعزیرات حکومتی استان و شهرستانها منعکس شده است که ۱۰۴ میلیارد هم به شاکیان عودت شده است.
وی با تأکید بر اینکه این آمار تجمیعی سازمان صنعت و معدن تجارت در ۴ ماه گذشته است، اضافه کرد: ناظران افتخاری سازمان هم ۱۱۹۵ گزارش اعلام کردند.
مقدسی با بیان اینکه کل بازرسیهای ما ۱۸۷ هزار و ۴۷۵ بازرسی از بنگاههای اقتصادی صنفی و غیرصنفی بوده است، بیان کرد: ۱۱ هزار و ۸۹۳ فقره پرونده با عنوان تخلف گرانفروشی، کمفروشی، درجنکردن قیمت و صادرنکردن فاکتور بیشتر ماهیت پروندهها را تشکیل داده و بیش از ۳۶۰۰ میلیارد ریال ارزش پروندههایی بوده که به تعزیرات حکومتی ارجاع شده است.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه تقریبا ۴۰ عنوان شغلی برای آنها پرونده داشتیم، یادآور شد: بیشتر پروندههای ما مرتبط با مواد لبنی با ۵۲۸ پرونده بوده است. در مواد پروتئینی مثل مرغ ۲۶۸ پرونده، گوشت قرمز و دام زنده ۲۸۶ پرونده، برای نان که بیشترین پرونده تشکیل دادیم ۱۰۳۲ پرونده و انواع میوه ۵۸۹ پرونده، قند و شکر ۱۵۶ پرونده، برنج داخلی و خارجی ۲۸۷ پرونده، غلات و حبوبات ۲۲۵ پرونده، روغن خوراکی ۱۵۲ پرونده، مواد شوینده ۵۶۳ پرونده، لاستیک خودرو ۱۸۲ پرونده، لوازمخانگی ۲۳۵ پرونده، در بحث خودرو و تعمیرات ۷۷۱ پرونده و مشاوران املاک ۶۰۱ پرونده داشتیم که بیشتر از حق کمیسیون دریافت کردند. همچنین رستوران و فستفودها با ۲۸۴ پرونده از مهمترین پروندهها در ۴ ماه گذشته بوده است.
مقدسی درباره صنف نان که بیشترین تخلفات را به خود اختصاص داده است، ابراز کرد: در بخش نانواییهای نیمهیارانهای بیشتر پرونده داشتیم که متأسفانه بخشی از نانوایان نیمهیارانهای نان را بیشتر از قیمت مصوب فروختند و از قیمتها تبعیت نکردند. برخی از این افراد به بهانه افزودنیها قیمتها را گران کردند که ما با این افزایش قیمتها به بهانههای مختلف برخورد کردیم.
وی با تأکید بر اینکه برخورد با نانوایان متخلف از اولویتهای ماست، اعلام کرد: در بخش نان، آرد از سال گذشته هیچ افزایش قیمتی نداشته است، نانوایان مدعی هستند که تأثیر آرد در پخت نان ۴۰ درصد است و باقی آن مرتبط با هزینههای دستمزد و... است که تغییر کرده است و آنها بهدنبال تغییر نرخ هستند. ما بهعنوان واحد نظارتی مسئول تغییر نرخ نیستیم. ما موظفیم بر اساس نرخ مصوب بر قیمت نظارت کنیم و تخلفات را گزارش دهیم.