به گزارش شهرآرانیوز، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برای کلاس اولی ها برنامه های خاصی داریم گفت: اگر وضعیت منطقه قرمز باشد کلاسی به آن معنا که تعداد زیادی دانش آموز در آن حضور داشته باشند نخواهیم داشت، اما اینکه هر دو یا سه دانش آموز همراه خانواده بیایند و معلم شان را بشناسند لازم است. برای کلاس اولی ها چنین برنامه ای داریم.
رضوان حکیم زاده در گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما درباره آخرین وضعیت بازگشایی مدارس و درباره ابهامات موجود برای بازگشایی مدارس با توجه به وضعیت سه گانه قرمز، سفید و زرد اظهار کرد: ابهامات تا حدودی طبیعی است از قبل تجربه این چنینی نداشته ایم که سال تحصیلی را در در چنین شرایطی آغاز کنیم.
وی افزود: سال گذشته دوسوم سال تحصیلی را پشت سر گذاشته بودیم که مدارس تعطیل شد اما امسال از ابتدا در چنین شرایطی به سر می بریم. سعی ما این بوده ابهامات را تبیین کنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه جریان آموزش از پانزدهم شهریور ماه آغاز می شود گفت: منظور ما این است که با توجه به شرایطی که وجود دارد و بر اساس تقسیم بندی که مناطق دارند ممکن است نوع آموزشی که ارائه می دهیم متفاوت باشد اما ما برای همه دانش آموزان آموزش را در این روز شروع می کنیم.
حکیم زاده ادامه داد: البته برای ۱۵ روز اول مدارس برنامه خاصی داریم.
وی با اشاره به مناطق سه گانه گفت: مناطق سفید عمدتا مناطق کم جمعیت هستند. در روستاها و مناطق عشایری و دوردست مدارسی داریم که عمدتا زیر ۵۰ دانش آموز دارند و اینها با رعایت پروتکل های بهداشتی آموزش ها را به صورت حضوری دریافت می کنند.با توجه به اینکه ممکن است در بسیاری از این مناطق زیرساخت های فناوری نیز وجود نداشته باشد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در مناطق زرد آموزش های ما ترکیبی خواهد بود و آموزش مجازی و حضوری توامان دنبال می شود اما در مناطق قرمز آموزش ها عمدتا بر بستر مجازی خواهد بود.
حکیم زاده با اشاره به کلاس اولی ها گفت: کلاس اولی ها شرایط ویژه ای دارند و هنوز مدرسه را تجربه نکرده اند. تصور کنید بخواهیم به کودکی شش سال تمام که تصوری از مدرسه ندارد بگوییم باید از طریق گوشی و تبلت درس و مدرسه را شروع کند. کشورهای دیگر را نیز بررسی کردیم؛ بازگشایی ها برای این گروه زودتر انجام شده و تا جای امکان حضوری بوده است.
وی افزود: ما هم برای کلاس اولی ها برنامه های خاصی داریم. سلامتی شان در اولویت است. اگر وضعیت منطقه قرمز باشد کلاسی به آن معنا که تعداد زیادی دانش آموز در آن حضور داشته باشند نخواهیم داشت، اما اینکه هر دو یا سه دانش آموز همراه خانواده بیایند و معلم شان را بشناسند لازم است. برای کلاس اولی ها چنین برنامه ای داریم. البته ورودی پایه های دیگر که به مدارس جدید می روند هم شرایط این چنینی دارند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره آموزش ترکیبی در وضعیت زرد گفت: اختیاراتی را به شورای مدارس دادیم که بتوانند با مشارکت خانواده ها درباره روال آموزش تصمیم گیری کنند. معلمان می توانند برخی فعالیت ها را در فضای مجازی و برخی را به صورت حضوری انجام دهند. مدرسه تلویزیونی نیز یکی از بسترهای مهم آموزشی ماست به ویژه برای مناطق دوردست.
حکیم زاده درباره گروه بندی دانش آموزان و تکرار دوباره محتوا از سوی معلمان در فضای مجازی و کمبود زمان برای چنین کاری گفت: راجع به گروه بندی دانش آموزان، معلمان می توانند با توجه به اختیاراتی که به شورای مدرسه داده شده است تصمیم بگیرند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه سلامت ۳۵ درصد مدارس که کمتر از ۵۰ دانش آموز دارند و قرار است آموزش حضوری داشته باشند را چگونه تضمین می کنید؟ گفت: در سال تحصیلی گذشته ما امتحانات نهایی را در پایه های نهم و دوازدهم با حضور بیش از ۶۰۰ هزار دانش آموز طی دوهفته برگزار کردیم و حتی یک مورد گزارشی از بروز مشکل نداشتیم. یک میلیون ۴۰۰ هزار کلاس اولی هم سنجش و ثبت نام شدند. ثبت نام سایر پایه های ورودی هم حضوری انجام شد و مشکل خاصی در این باره نداشتیم.
حکیم زاده افزود: بچه های ما باید یاد بگیرند که بهداشت را رعایت کرده و از خود مراقبت کنند. مدرسه یکی از همان محیط هایی است که این آموزش ها را رقم می زند. خیلی نگران محیط مدرسه نیستیم نگرانی ما از بابت خانواده هایی است که فرزندان خود را به پارک ها و فروشگاهها و حتی سفرها می برند و گویا در این محیط ها نگرانی شان کمتر است تا در مدرسه که مراقبت ها صورت می گیرد.
وی درباره عدم توانایی برخی خانواده ها برای تهیه ماسک و محلولهای ضذعفونی کننده گفت: سرانه بهداشتی در نظر گرفته شده است. اولویت ما تداوم جریان آموزش در مناطق محروم است تمام تلاش خودرا به کار می گیریم مناطق محروم ما از این جهت دچار مشکل نباشند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره مدارس شبانه روزی نیز گفت: برای مدارس شبانه روزی به دلیل چالش های موجود، در حال نهایی کردن دستورالعمل خاص مدارس شبانه روزی هستیم و در اولویت خدمات پشتیبانی ما قرار دارند.
حکیم زاده همچنین درباره روند ثبت نام ها گفت: هشت میلیون و ۳۳۶ هزار و ۹۴۳ نفر در دوره ابتدایی تا روز گذشته ثبت نام کرده اند و نه تنها افتی نداشته ایم بلکه ۰.۷۱ درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته ایم. عمده خانواده ها با نظام تعلیم و تربیت همکاری می کنند. نمی توان امر تعلیم و تربیت را واگذار کرد زیرا یک امر تخصصی است.
وی با بیان اینکه دانش آموز حتما همراه با مدرسه باشد افزود: از خانواده ها می خواهیم به نظام آموزشی اعتماد کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در ادامه با بیان اینکه یکی از ابزارهای جدید شبکه شاد، آزمون یار است گفت: یکی از امکانات دیگر، ایجاد تعامل بود که این ارتباط برقرار شده است. امکان حضور و غیاب هم به شبکه شاد اضافه شده است. وقتی که معلمان و دانش آموزان در سامانه صرف می کنند قابل مشاهده است.
وی همچنین در پاسخ به اینکه برخی مدارس به ویژه غیردولتی ها که از بسترهایی غیر از شبکه شاد استفاده می کنند، آیا این بسترها ایمن هستند؟ گفت: درباره فضای مجازی، تابع شورای عالی فضای مجازی هستیم. حفظ امنیت داده های ملی یکی از علل تصمیم آموزش و پرورش برای راه اندازی شبکه شاد بود. امکان نظارت نیز برای ما مهم بود. تنها بستر مورد تایید فعالیت های آموزشی شبکه شاد است و اگر مدارس از بسترهای دیگری استفاده می کنند باید به شاد بپیوندند که اقداماتی هم در این زمینه انجام شده است.
حکیم زاده درباره ۳.۲ میلیون دانش آموزی که به آموزش های مجازی دسترسی ندارند نیز گفت: آنها که عضو شاد نیستند چند دسته اند. برخی در مناطقی قرار دارند که دسترسی به زیرساخت فناوری وجود ندارد. در سال گذشته آموزش حضوری برای این گروهها دنبال شد. گروه دیگر به دلیل در اختیار نداشتن ابزار هوشمند عضو شاد نیستند که سه میلیون و ۲۵۵ هزار نفر می شوند. برای این دسته از دانش آموزان برنامه ریزی کردیم که آموزش به چه شکلی باشد.
وی ادامه داد: مدیران مناطق باید این افراد را شناسایی کرده و برای آنها برنامه داشته باشند. مدرسه تلویزیونی را هم داریم. منتظر نماندیم بچه ها تبلت دار شوند بلکه روش های مختلفی را در دست داریم. البته تفاهم نامه ها و جلساتی هم برگزار شده و سازمان ها و نهادهایی قول همکاری برای تهیه تبلت داده اند. امیدواریم پویشی که راه اندازی کرده ایم بتواند کمک های مردمی بیشتری را جذب کند و از این خدمات به نحو بهتری استفاده کنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره مشکلات مادران شاغل و تبلیغاتی مبنی بر اینکه برخی مراکز اماکن و اتاق هایی را در اختیار خانواده ها برای آموزش قرار می دهند گفت: هرجایی بخواهد فعالیت آموزشی انجام دهد باید مجوز داشته باشد. یکی از تصمیمات ما برای کاهش مشکلات مادران شاغل، موکول کردن کلاس های دوره ابتدایی به ساعات بعدازظهر است.
به گفته وی محتوای همه کتاب های درسی نیز آماده شده و در بستر شاد ارائه می شود که کاملا مورد تایید هستند.
منبع: ایسنا