صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دستگیری باند سارقان سایبری در مشهد

  • کد خبر: ۴۱۶۱۳
  • ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۶
۳ متهم نوجوان اعتراف کردند که برای کسب درآمد و نشان دادن توانایی خود، با قبول و اجرای پیشنهاد ارسال لینک آلوده به افرادی که آگهی خود را در سایت‌های واسطه گر درج کرده اند به اهداف کلاهبردارانه خود دست یافته اند.
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ فضای مجازی پاتوقش شده بود، محمد از زبان مادرش می‌گفت که دوستان مجازی اش او را بیشتر از خانواده اش می‌بینند. خودش معتقد بود که خانواده درکش نمی‌کنند و برای همین بیشتر در دنیای مجازی غوطه ور بود تا در حقیقت جاری زندگی. دوستان جدیدش از همه جای کشور بودند، همان‌هایی که در غم و شادی هایش سهیم بودند و احساسشان را با شکلک‌های شاد و غمگین نشان می‌دادند.
 
فضای مجازی سرگرمی‌های خاص خودش را هم دارد، یکی از مهم ترینشان بازی‌های آنلاین است. محمد نمی‌داند که بازی آنلاین «پابجی» را او به دوستانش معرفی کرده یا آن‌ها او را وارد این بازی کرده اند، اما همین قدر می‌داند که این بازی پُلی شده برای ارتباط واقعی با دوستان مجازی اش، ارتباطی که از او یک مجرم ساخته و حالا باید در کانون اصلاح و تربیت، به آینده‌ای که نمی‌داند چه خواهد شد فکر کند.

پرونده محمد و دوستان مجازی اش که متهم به سرقت هستند، زمانی در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت که چندین شاکی از افرادی ناشناس به اتهام سرقت سایبری شکایت کردند.
با تشکیل پرونده در پلیس فتای خراسان رضوی، شاکیان اعلام کردند که از حساب هایشان برداشت‌های غیرمجاز صورت گرفته است. سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس خراسان رضوی با مأمور کردن گروهی از کارشناسان این پلیس تخصصی، از آن‌ها خواست تا راز این برداشت‌های غیرمجاز را کشف کنند.


شیادی به بهانه آگهی

براساس اقدامات کارشناسان پلیس فتا مشخص شد که تمامی شاکیان جزو افرادی بوده اند که قصد ثبت آگهی بر روی سایت‌های واسطه گر را داشته اند. آن‌ها پس از بارگذاری آگهی، پیامکی دریافت کرده اند با این مضمون که برای باقی ماندن آگهی تان بر روی این سایت باید هزار تومان پرداخت کنید. این افراد هم به واسطه کم ارزش بودن مبلغ بر روی لینک اعلام شده کلیک کرده و وارد درگاه بانکی شده اند، غافل از اینکه به یک سایت فیشینگ وارد شده اند. اما پس از واریز وجه با برداشت‌های غیر مجاز از حسابشان روبه رو می‌شوند.
مأموران که متوجه تله فیشینگ شده بودند، تحقیقات فنی خود در بستر سایبری را ادامه دادند و تا آنجا پیش رفتند که یکی از متهمان پرونده را در مشهد شناسایی کردند، متهمی نوجوان که هیچ گونه سابقه کیفری نیز در پرونده اش نداشت.


ماجرای سوئیت ۴۰ متری

کارشناسان دایره اقتصادی پلیس فتای خراسان رضوی پس از ردزنی متهم به سرنخ‌هایی رسیدند که آن‌ها را به یک سوئیت چهل متری که متهمان پرونده در آنجا مخفی شده بودند رساند. پس از هماهنگی‌های قضایی و دریافت مجوز‌های لازم، بازرسی از این پاتوق شرارت آغاز شد و ۳ پسر نوجوان در این مکان دستگیر شدند که به همراه گوشی و ابزار دیجیتالی شان به پلیس فتا منتقل شدند.

۳ متهم نوجوان به نام‌های میلاد، امیر، محمد که به ترتیب اهل اصفهان، اهواز و مشهد بودند در برابر ادله فنی، جرم خود را پذیرفتند و اعتراف کردند که در چت آنلاین بازی به نام «پابجی» با یکدیگر آشنا شده اند و برای آشنایی بیشتر و گذراندن تعطیلات به مشهد آمده اند. در این میان برای کسب درآمد و نشان دادن توانایی خود، با قبول و اجرای پیشنهاد ارسال لینک آلوده به افرادی که آگهی خود را در سایت‌های واسطه گر درج کرده اند به اهداف کلاهبردارانه خود دست یافته اند.

آن‌ها همچنین اعتراف کردند که یک نفر دیگر هم در این شیادی‌ها آن‌ها را کمک می‌کرده و مسئول تهیه سیم کارت‌های بی هویت و آماده سازی لینک فیشینگ بوده است.

نفر چهارم نیز پس از تعقیب و گریز چند ساعته در نهایت به دست قانون گرفتار شد و به همراه دیگر اعضای باند، با صدور قرار قانونی از سوی مقام قضایی روانه کانون اصلاح و تربیت شد.

آغاز بررسی‌های تکمیلی

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، با اشاره به اینکه مدت فعالیت متهمان دستگیر شده و رقم و میزان کلاهبرداری در دست بررسی است، اعلام کرد: این افراد در فضای مجازی با هم آشنا شده و سپس به دور از چشم خانواده هایشان با سفر به مشهد، اقدام به اجاره سوئیت کرده و از همانجا نقشه این سرقت‌ها را کشیده اند.

جهانشیری ضمن هشدار به خانواده‌ها درباره تربیت فرزندانشان بیان کرد: آنچه در پرونده‌های مشابه زیاد دیده می‌شود، بی توجهی برخی والدین به فرزندان و کمبود محبت شدید است که موجب می‌شود فرزندانشان به دنبال دوستی‌های مجازی بروند و بدون هیچ کنترلی به هر کاری دست بزنند.

وی به والدین توصیه کرد که درباره رفتار نوجوانان خود احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند و با همراهی بیشتر فرزندان در انتخاب دوست به ویژه در فضای سایبری به نحوه استفاده صحیح از این فضا توجه کرده و درباره مخاطرات فضای سایبری با آن‌ها گفتگو کنند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.