تأکید مشاور وزیر آموزش و پرورش بر تقویت تجهیزات آموزشی | چینش کلاس‌ها تغییر خواهد کرد وزیر آموزش و پرورش: سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ با کیفیت بالای آموزشی آغاز خواهد شد کنترل فشار خون با کدام ورزش میسر است؟ کاهش سن «سکته قلبی» در کشور حکم اعدام ۳ متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) تمام کودکان اتباع بهزیستی دارای اقامت مجاز هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته آزمون تیزهوشان، آزمونی برای اعتماد عمومی چهره زنانه سالمندی در ایران | بیش از ۷۵ درصد از سالمندان در شهر‌ها زندگی می‌کنند روشن‌بودن طولانی‌مدت صفحه‌نمایش‌، سلامت چشم‌ را به خطر می‌اندازد مهلت ثبت‌نام دانشگاهیان جهت تشرف به پیاده‌روی اربعین امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد مصرف منظم ماست پروبیوتیک، خطر دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد زن جوان در بازسازی صحنه قتل همسرش: شوهرم را همیشه دوست داشتم! هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف نمک‌ دریا ظرفیت پذیرش در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + تاریخ اعلام نتایج آزمون اتهام تجاوز جنسی به ۸ زن در پرونده شیطانی به نام «کیوان» آب، مناسب‌ترین نوشیدنی در روز‌های گرم سال است قلب پیوندی از کرمان به تهران منتقل شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس پلیس راهور: تأمین ایمنی سفر، مهم‌ترین اولویت پلیس راهور در ایام اربعین است رؤیای طبابت، سودای ثروت | آسیب‌شناسی افزایش نامتعادل تمایل دانش‌آموزان به رشته تجربی نقش کلیدی «رنگ دارو» در جلوگیری از خطا‌های دارویی کدام‌یک مقصر «چاقی» است، غذا‌ی پرکالری یا ورزش‌نکردن؟ وزیر میراث فرهنگی: حوزه صنایع دستی کشور باید احیا شود اهدای عضو دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۶۸۹ سارق طی سه روز در طرح سراسری مقابله با سرقت منزل در کشور دستگیر شدند پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | استقرار موج شدید گرما در کشور کشف ۱۱۱ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در تایباد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم: به سمت حذف کنکور حرکت می‌کنیم تأمین اجتماعی چه زمانی می‌خواهد معوقات حقوق فروردین بازنشستگان را پرداخت کند؟
سرخط خبرها

حمله به لانه گرگ‌های سارق در مشهد

  • کد خبر: ۴۱۹۴۳
  • ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴
حمله به لانه گرگ‌های سارق در مشهد
کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی باند ۱۰ نفره ۱۲۰ فقره سرقت را متلاشی کردند
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ «نیاز به نقشه نداشتیم. یک موتورسیکلت و یک رفیق تیزدست کافی بود تا به راحتی خرج هرروز موادمخدرمان را از کف خیابان صید کنیم. آدم‌های سهل‌انگار هم همه‌جا هستند و توی هرخیابانی می‌شود آن‌ها را راحت شناسایی کرد. فقط باید زرنگ باشی و منطقه را بشناسی تا راه‌های فرار را بلد باشی، وگرنه توی بن‌بست‌ها اسیر می‌شوی.»
 
این‌ها بخشی از اعترافات یکی از متهمان باند ده نفره سرقت گوشی تلفن همراه و کیف‌قاپی است که پس از ۱۲۰ فقره سرقت از سوی پلیس مشهد دستگیر شدند.

اینکه چه می‌شود، ۱۲۰ بار سرقت کنی و گرفتار نشوی، خودش یک تراژدی است و عوامل زیادی در آن دخیل هستند. اما اینکه چه می‌شود که بالأخره دستگیر می‌شوی داستان سرراستی دارد و البته سارقان خوب می‌دانند که اگر تعداد سرقت‌هایشان بالا برود، احتمال دستگیری‌شان هم به همان اندازه بالا می‌رود.
 
وقتی گزارش‌های پرتکرار سرقت گوشی تلفن‌همراه با شگرد قاپ‌زنی و همچنین ربودن کیف از روی شانه به خصوص از خانم‌ها از چندی پیش در خیابان‌های مشهد، به پلیس ۱۱۰ اعلام شد، با دستور سردار ابراهیم قربانزاده، جانشین فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی، طرح مبارزه با این سرقت‌های خیابانی پی‌ریزی شد و از آنجا که در اندک زمانی میزان این سرقت‌ها سه رقمی شد، کارآگاهان اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی خراسان‌رضوی، مأمور به گره‌گشایی از این پرونده‌ها شدند.


یک فرضیه و یک چهره فرضی

کارآگاهان پلیس آگاهی زمانی به ماجرای سرقت‌های سریالی در خیابان‌های مشهد وارد شدند که تاکنون هیچ یک از مال‌باختگان و حتی شاهدان نتوانسته بود اطلاعاتی مفید به پلیس اعلام کنند. مأموران با بررسی پرونده‌های سرقت در یک موضوع به اجماع رسیدند و این فرضیه قوت گرفت که با توجه به شگرد تکراری در تمام پرونده‌ها، احتمالا با یک باند روبه‌رو هستند. اقدام بعدی که منجر به کشف سرنخ‌های مهمی در این پرونده شد، بررسی‌های میدانی از نقاطی بود که بیشترین میزان سرقت‌ها در آنجا به وقوع پیوسته بود. در این اقدام مأموران توانستند یکی از متهمان را چهره‌زنی کنند.


رونمایی از یک باند بزرگ

هم‌زمان با آغاز تحقیقات از سوی کارآگاهان پلیس آگاهی، به تعداد سرقت‌ها نیز افزوده می‌شد و سارقان که هیچ سدی مقابل خود نمی‌دیدند، هر روز پرونده‌شان را سنگین‌تر می‌کردند. در مقابل مأموران با سرنخ‌هایی که کشف کرده بودند توانستند یکی از سارقان را شناسایی کنند. گام بعدی یافتن محل اختفای متهم بود که پس از چند روز کار اطلاعاتی، مخفیگاه متهم در مشهد شناسایی شد. بررسی‌های بعدی نشان داد که این مکان پاتوقی برای شرارت است و افراد زیادی به آن رفت و آمد دارند. مأموران که متوجه شدند فرضیه سرقت باندی، درست بوده است، موضوع را به مقام قضایی اعلام و دستور لازم برای انهدام این باند را دریافت کردند.


انهدام در سایه‌روشن غروب

تعدادی از سارقان که از یک روز سخت و پرکار به مخفیگاهشان وارد می‌شدند، نمی‌دانستند چشم‌هایی تمام تحرکات آن‌ها را زیر نظر دارند و پس از چند روز بیدارخوابی کشیدن خوب می‌دانند که تمام گرگ‌ها به لانه بازگشته‌اند و احتمالا پس از عبور از سایه‌روشن غروب، دوباره چراغ سرقت‌هایشان روشن می‌شود. جای هیچ درنگی نبود، مأموران با توجه به تجربه‌های پیشینشان قبل از آغاز عملیات تمام راه‌های فرار از مخفیگاه را رصد کردند و مأموران مسلحی در انتظار طعمه‌هایشان در این کمینگاه‌ها به انتظار ایستادند.
 
آغاز عملیات شبیه حمله نهنگ‌ها به دسته‌های بزرگ ماهی بود، که هر ماهی راهی مجزا برای فرار پیش می‌گیرد. اعضای این باند نیز که با مشاهده پلیس غافل‌گیر شده بودند، هر کدام به سمتی از راه‌های گریز می‌دویدند، غافل از آنکه عمر شرارت‌هایشان به سرآمده و چراغ سرقت‌هایشان حداقل تا چند سالی خاموش خواهد شد.


دستگیری ۱۰ متهم

مأموران در این عملیات موفق به دستگیری ۱۰ سارق شدند. مدارک زیادی نیز از این پاتوق شرارت کشف شد که نقش این افراد را در سرقت‌ها نشان می‌داد. با انتقال متهمان به پلیس آگاهی و با هماهنگی مقام قضایی یک دوره چند روزه بازجویی تخصصی از متهمان آغاز شد و آن‌ها که راه گریزی پیش روی خود نمی‌دیدند به آنچه کرده بودند اعتراف کردند. نتایج این اعترافات نشان داد که آن‌ها تاکنون مرتکب ۱۲۰ فقره سرقت خیابانی شامل کیف‌قاپی و گوشی‌قاپی شده‌اند. کارآگاهان دایره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی پس از تکمیل پرونده و ثبت اعترافات متهمان، این پرونده را به مقام قضایی تحویل دادند تا با اقدامات قضایی مناسب، متهمان دیگر حتی خواب ناامن‌سازی جامعه را هم نبینند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->