صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

۴۰۰ هزار فراورده خونی در یک‌سال

  • کد خبر: ۴۱۷
  • ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۶
در جشن روز جهانی اهدای خون مطرح شد

مهدیه فرهنجی -

به مناسبت 14ژوئن یا همان 24خرداد خودمان که روز جهانی اهدای خون و تقدیر از اهداکنندگان خون است، جشن روز جهانی «اهدای خون» به همت سازمان انتقال خون استان و با مشارکت شهرداری منطقه8 در گرادیان بوستان کوهسنگی برگزار شد.
شهردار منطقه8 در این مراسم ضمن قدردانی از همت والا و فعالیت انسان‌دوستانه تمام کسانی که در زمینه اهدا و انتقال خون و نجات جان انسان‌ها تلاش می‌کنند، گفت: باوجود پیشرفت‌های انجام شده در علم پزشکی تاکنون هیچ جایگزینی برای خون و فراورده‌های خونی وجود ندارد و نیاز روزانه به این ماده جایگاه اهمیت انتقال را مشخص می‌کند. خون سالم، نجات‌دهنده زندگی است. همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فراورده‌های خونی نیاز دارند.
مهندس علی شیرازی با اشاره به نبود آموزش درست در زمینه اهدای خون در این سال‌ها، ادامه داد: موضوع اهدا و انتقال خون مغفول مانده است. در کتاب‌های درسی همه اصول محیط زیست و خون ازجمله گلبول‌های سفید و گلبول‌های قرمز، نقش اکسیژن در خون و... را آموزش داده‌اند اما درس زندگی را نمی‌دهند. به فرزندانمان و حتی خودمان یاد نداده‌ایم که خون امری واجب در زندگی است و از 18سالگی می‌توانیم سالی یک یا دوبار خون اهدا کنیم و این نقص در فرهنگ ماست.

مناسبتی عمل نکنیم
معاون فنی انتقال خون استان نیز در این مراسم گفت: این مناسبت‌ها فرصتی است برای اینکه بتوانیم اهداکنندگان خون را بشناسانیم و مردم را با این فرهنگ آشنا کنیم. جشن‌ها و برنامه‌های مناسبتی که هر ساله برگزار می‌شود تأثیر دارد اما کافی نیست، در فرهنگ‌سازی نباید  مناسبتی عمل کنیم ما نیاز به کار مستمر داریم.
دکتر علی حسنی ادامه داد: نیاز به خون همیشه هست و با توجه به شرایط کنونی، استان خراسان رضوی که قطب گردشگری سلامت منطقه شناخته شده است و همین امر سبب شده تا مراکز درمانی بسیاری تأسیس شود که همه این‌ها نیاز به فراورده‌های خونی را افزایش می‌دهد و نیاز به اهدای خون مستمر دارند. وی با درخواست توجه بیشتر مسئولان و خیران استان به موضوع انتقال خون یادآور شد: مرکز انتقال خون در مشهد با 250کارمند و کمبود ساختمان نیاز به توجه بیشتری دارد و با تمام کمبودها، به همت مردم با تمام فراز و نشیب‌هایی که دارد تاکنون دچار مشکل نشده است.
دکتر حسنی با بیان اینکه سال گذشته 151هزار واحد خون اخذ شد که از این میزان نزدیک به 400هزار فراورده خونی تهیه شده است، افزود: این اعداد و ارقام معنایش مناسب‌بودن وضعیت نیست، اما با توجه به اینکه به‌طور مستمر انجام می‌شود، نتیجه‌بخش بوده است. ما باید طوری فرهنگ‌سازی کنیم که این روند همچنان ادامه داشته باشد.
شرایط اهداکننده
معاون فنی انتقال خون استان توضیح داد: اهداکننده باید در شرایط خوب و در وضعیت سلامت جسمانی و روانی باشد. همچنین وضعیت روحی داوطلب در هنگام اهدای خون مهم است و باید از این نظر آمادگی لازم را داشته باشد. شرایط جسمانی اهدای خون سن افراد برای اولین‌بار 18 تا 60سال و حداقل وزن 50کیلوگرم است. افرادی که به‌طور مداوم خون اهدا می‌کنند می‌توانند تا 65سال هم خون اهدا کنند. آقایان 4بار در سال و خانم‌ها 3بار در سال می‌توانند خون اهدا کنند.
در این مراسم علاوه‌بر تقدیر از اهداکنندگان شاخص خون در مشهد از اهداکنندگان شاخص منطقه8 از جمله مجتبی قاآنی اکبرنژاد (106نوبت اهدای خون و پلاسما)، جلال بنی‌اسدی(47نوبت خون)، کاظم عاشوری(47نوبت خون)، سیدحسین موسوی(48نوبت خون) و مجتبی قاسمیان(48نوبت خون) تقدیر شد.
همچنین در این برنامه، اختتامیه رویداد مردمی بهار جان‌ها برگزار شد و از عوامل اجرایی آن (برخی ساکنان نامجوی2) تقدیر شد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.