پس از معرفی رزم حسینی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت، حالا دوباره چالشی به عنوان انتخاب استاندار جدید در خراسان رضوی به وجود آمده است
علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ دوباره حرف از تغییر و تحولات بزرگ در استان به میان آمده و این بار قرار است مدیری نه به دلیل بازنشستگی، بلکه با سودای تکیه زدن به صندلی یک وزارتخانه عریض و طویل راهی پایتخت شود. پس از اینکه علیرضا رشیدیان، استاندار سابق خراسان رضوی و اولین استاندار دولت تدبیر و امید در این خطه، پس از ۵ سال حضور به دلیل قانون منع به کارگیری بازنشستگان در آبان ماه ۹۷ با خراسانیها خداحافظی کرد و چندی بعد راهی سازمان حج وزیارت شد، هیئت دولت در تاریخ ۱۲ دی ماه همان سال، پس از ۲ ماه سرپرستی قربان میرزایی، علیرضا رزم حسینی، استاندار سابق کرمان، را برای تصدی این پست به خراسان رضوی فرستاد.
بیستم دی ماه همان سال مراسم تودیع و معارفه استاندار خراسان رضوی در مشهد انجام، و رزم حسینی به طور رسمی کلیددار ساختمان خیابان بهار مشهد شد تا نگاهی نو را به ویژه در حوزه اقتصادی به این استان تزریق کند. او در قالب طرحی با عنوان مثلث اقتصادی و همچنین فعال کردن معینهای اقتصادی در نقاط مختلف استان، سعی کرد تا با ورود سرمایه گذاریهای فراوان به خراسان رضوی، وضعیت اقتصادی استان را بهبود ببخشد.
این اقدامات رزم حسینی در خراسان رضوی و البته پیش از آن در استان کرمان سبب شد تا پس از عزل رضا رحمانی، وزیر پیشین صنعت، معدن و تجارت، نام این فرد اقتصادی در کنار نام حسین مدرس خیابانی برای تصدی پست وزارت صمت مطرح شود، اما در آن زمان رئیس جمهور ترجیح داد رزم حسینی همچنان در خراسان رضوی بماند و بر همین مبنا مدرس خیابانی را به عنوان وزیر پیشنهادی صمت به مجلس معرفی کرد. با این حال، پس از اینکه در مردادماه امسال وزیر پیشنهادی روحانی نتوانست رأی اعتماد مجلس را کسب کند، دوباره نام استاندار فعلی خراسان رضوی برای تصدی وزارت صمت بر زبانها افتاد و در نهایت گمانه زنیها درست از آب درآمد و رئیس کابینه، رزم حسینی را به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت صمت به مجلس معرفی کرد.
اگر بهارستان به گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت صمت رأی اعتماد بدهد، دولت در ماههای پایانی کار خود باید بار دیگر برای خراسان رضوی که جایگاه مهمی در عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... در میان استانهای کشور دارد، استانداری جدید منصوب کند. تجربه دورههای گذشته نشان میدهد به دلیل همین حساسیت ها، انتخاب استاندار خراسان رضوی از سوی هیئت دولت تدبیر و امید همواره با تأمل بیشتری انجام شده است و البته این تغییرات مدیریتی و رفت وآمد استانداران به نفع مشهد و استان نیست.
با این حال، انبوه پروژههای برزمین مانده استان و وعدههای محقق نشده دولتمردان ازجمله پروژههای ناتمام ریلی، آزادراه حرم تا حرم، شهر فرودگاهی مشهد، سامان دهی حاشیه شهر، پروژه انتقال آب از جنوب و... از مواردی است که باید بیش از پیش مدنظر پاستورنشینان باشد و این بار خراسان رضوی را معطل انتصاب سکان دار نگذارند.
حالا در میان گمانه ها، نامهای مختلفی برای تصدی پست استانداری خراسان رضوی شنیده میشود و باید منتظر ماند و دید در صورت کوچ رزم حسینی به وزارت صمت، هیئت دولت چه کسی را راهی دیار خراسان میکند.
استاندار جدید ادامه دهنده راه رزم حسینی باشد
در همین زمینه نماینده مردم تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد در مجلس در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه آقای رزم حسینی از زمان حضور در استان گفتمان اقتصادی و توجه به موضوعهای صنعتی را در استان غالب کرد، گفت: بخش عمدهای از تلاش استاندار فعلی در ماههای حضورش در خراسان رضوی، رفع مشکلات صنعتی و اقتصادی استان بوده است.
جلیل رحیمی جهان آبادی تأکید کرد: مثلث توسعه اقتصادی استان با تفکر آقای رزم حسینی ایجاد شد و این مثلث در ابعاد مختلف و همکاریهای اجتماعی بین نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و سرمایه گذاران و رفع موانع و مشکلات با همراهی دستگاه قضایی شکل گرفته است.
وی افزود: در این راستا امروز ما شاهد هستیم که رشد درخور توجهی در حوزه اشتغال، جذب سرمایه گذاری، آموزش و بهینه سازی نیروها و امکانات در استان رخ داده است.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه با اشاره به ویژگیهایی که استاندار بعدی خراسان رضوی باید داشته باشد، گفت: استان خراسان رضوی دارای ظرفیتهای عظیم و البته خاصی است. هم مرزی با ۲ کشور افغانستان و ترکمنستان، وجود بارگاه رضوی و پایتخت معنوی ایران در دل این استان، حضور میلیونها زائر، قطب کشاورزی کشور و یکی از قطبهای صنعتی ازجمله ویژگیهای این استان است که استاندار بعدی خراسان رضوی باید علاوه بر داشتن سابقه مدیریتی خوب، از این ویژگیها و ظرفیتهای استان هم شناخت کافی داشته باشد.
وی تأکید کرد: همراه کردن بخشها و طیفهای مختلف استان و منجسم کردن آنها از دیگر موضوعاتی است که استاندار بعدی باید به آن توجه داشته باشد.
رحیمی با تأکید بر اینکه مثلث توسعه اقتصادی کار ارزشمندی بود که باید ادامه یابد، تصریح کرد: به طور قطع در عمر کوتاهی که از دولت دوازدهم باقی مانده است، استاندار بعدی بهتر است اقدامات ارزشمند آقای رزم حسینی را ادامه دهد و درصدد رفع مشکلات برآید.
وی بیان کرد: به طور قطع نمایندگان مجلس هم در ادامه مسیر و برای پیشبرد کارهای استان، با استاندار بعدی همراهی کامل خواهند داشت.