صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

برندگان ایگ‌نوبل ۲۰۲۰ معرفی شدند| جایزه‌ای برای پژوهش‌های عجیب و باورنکردنی

  • کد خبر: ۴۵۲۶۰
  • ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۷
هرسال درکنار جایزه نوبل، جایزه مهم و جالب دیگری هم به نام «ایگ‎نوبل» اعطا می‏‌شود. این جایزه تفاوت‎های ویژه‎ای با نوبل دارد، زیرا به فعالیت‎ها و تحقیقاتی تعلق می‎گیرد که اتفاقا بیشتر از جنبه علمی و تحقیقاتی‎شان باعث خنده و به فکر فرو رفتن افراد می‎شود. این جایزه در واقع نسخه‎ای طنزآمیز از جایزه نوبل محسوب می‌شود.
مریم ملی | شهرآرانیوز - هر سال غیر از جایزه نوبل که به کسانی داده می‎شود که فعالیت‎های مهم و اثرگذاری در حوزه‎های علم، اقتصاد، پزشکی، ادبیات و صلح انجام داده‎اند جایزه مهم و جالب دیگری هم به نام «ایگ‎نوبل» اعطا می‏‌شود. این جایزه تفاوت‎های ویژه‎ای با نوبل دارد، زیرا به فعالیت‎ها و تحقیقاتی تعلق می‎گیرد که اتفاقا بیشتر از جنبه علمی و تحقیقاتی‎شان باعث خنده و به فکر فرو رفتن افراد می‎شود.
این جایزه در واقع نسخه‎ای طنزآمیز از جایزه نوبل محسوب می‌شود. دانشگاه هاروارد آمریکا مسئول برگزاری ایگ‎نوبل است و همین چند روز پیش تعداد زیادی از محققان جهان، جایزه ایگ‎نوبل امسال را از این دانشگاه، البته به شکل آنلاین و غیر حضوری دریافت کردند. برندگان، ۱۰ تریلیون دلار زیمباوه که برابر با ۴۰ سنت آمریکاست دریافت کردند! احتمالا از خواندن ادامه مطلب و تحقیقات عجیب وغریبی که این جوایز را بردند حسابی شاخ در می‏‌آورید.


سنجش صدای تمساح‌ها در فصل جفت‌گیری

 

 
تمساح‎ها اصولا در فصل جفت‎گیری سر و صدای زیادی از خودشان تولید می‎کنند. سؤالی که برای محققان ایجاد شده بود این بود که صدا‌ها برای جلب توجه دیگر تمساح‎هاست یا علت دیگری دارد؟ محققان این پروژه با همکاری هم محفظه‎ای طراحی و آن را پر از گاز هلیوم کردند و یک تمساح را در آن قرار دادند.

تمساح زندانی به شدت از خودش سر و صدا ایجاد کرد و حدود ۴۰ تمساح آمریکایی دیگر که در محفظه‌ای نزدیک قرار داشتند نیز به این سر و صدا‌ها واکنش نشان دادند. محققان شرایط تمساح‌ها را در دو وضعیت هوای طبیعی و هوای مملو از گاز هلیوم بررسی کردند. آن‏‌ها با این آزمایش متوجه شدند فرکانس‌های صوتی ایجاد شده از سوی تمساح‌ها متناسب با ابعاد جسمی آن‌ها تغییر می‎کند. نتیجه این تحقیق قابل تعمیم به دیگر خزندگان بود و میزان صدایی را مشخص می‌کرد که در فصل جفت‎گیری تولید می‎کنند.


 


 

تشخیص میزان خودشیفتگی از روی ابرو‌ها

 

 
شاید در باور عموم مردم چشم‎ها راوی حکایت‏‌های درونی افراد باشند؛ اما از نظر محققان ابرو‌ها هم داستان‎های جالبی برای گفتن از آدم‎ها در خود دارند. به زعم روان‌شناس‎ها با بررسی شکل و وضعیت ابرو‌های افراد می‎شود درباره میزان خودشیفتگی آن‎ها اطلاعاتی به دست آورد.
 
آن‎ها این آزمایش‎ها را روی ۳۹ دانشجوی کارشناسی انجام دادند و مشخص شد ابرو‌ها در تشخیص میزان خودشیفتگی می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد. جالب است که این ویژگی یکی از وجوه تاریک شخصیت افراد است و ممکن است افراد خودشیفته ظاهر خوب و جذابی هم داشته باشند.




 

ارتباط عشق با درآمد ملی کشور‌ها

 

 
 
عده‌ای از اقتصاددان‎های خوش‎ذوق با تحقیقی، رابطه نابرابری درآمد ملی کشور‌های مختلف را با روابط عاشقانه افراد در این کشورها، بررسی کردند و ایگ‌نوبل اقتصاد را بردند.




کرم خاکی زنده و فرکانس بالا

 

 

۲ فیزیکدان در یک آزمایش عجیب می‎خواستند تغییرات بدن کرم‎های خاکی را وقتی در معرض فرکانس بالا هستند، بررسی کنند، با اینکه این کار به نظر عجیب می‎رسد؛ اما بالاخره آزمایششان را عملی کردند و گرچه هنوز نتایج نهایی‎اش به طور کامل اعلام نشده است؛ اما برنده ایگ‎نوبل فیزیک شدند.




مدیریت گروهی یک قتل

 

 
کارِ گروهی همیشه نماد انعطاف در همکاری با افراد مختلف برای رسیدن به موفقیت‎های بزرگ بوده است؛ اما این‎بار گروهی از محققان حوزه مدیریت تلاش کردند در یک فرایند برنامه‎ریزی شده کارگروهی را برای انجام یک قتل طوری طرح‎ریزی کنند که در نهایت هیچ کس قاتل شناخته نشود. خب شاید کمی باورپذیر و قدری هم غیرمنطقی به نظر برسد، دقیقا به همین دلیل است که این پژوهش هم ایگ‌نوبل حوزه مدیریت را از آن خود کرده است.




حشره‌شناس‎ها از چه چیزی می‌ترسند؟

 

 
شاید شما هم وقتی یک نفر می‎گوید رشته جانورشناسی خوانده یا حشره‎شناس است در دلتان بگویید: «اه، چندش! چطور دلش میاد؟» خب اتفاقا همین ماجرا ایده یک تحقیق جالب شده ‎است. محققان آزمایشی ترتیب دادند و در آن ۴۱ حشره‎شناس بررسی شدند و نتیجه این شد که تقریبا همه آن‎ها نسبت به عنکبوت واکنش‎های عجیبی نشان دادند. به نظر می‎رسد در بین حشره‎شناس‎ها ترس از عنکبوت بیشتر از بقیه حشرات وجود دارد.




 

کرونا آزمایشی برای رهبران کشور‌ها

 

 

ایگ‎نوبل در حوزه آموزش پزشکی به گروهی از رهبران سیاسی کشور‌ها اعطا شد. بله درست خواندید، گروهی از رهبران سیاسی، بله بله دقیقا در حوزه آموزش پزشکی! این افراد با این هدف، به عنوان برنده جایزه انتخاب شدند تا مشخص شود که تصمیم‎ها و انتخاب‎های رهبران سیاسی تا چه حد می‎تواند در مرگ و زندگی مردم یک جامعه تأثیرگذار باشد، گاهی این تأثیر سریع‎تر از تأثیر فعالیت‎های پزشکان است. جالب است بدانید نام «بوریس جانسون» از انگلستان و «دونالد ترامپ» از آمریکا و «ولادیمیر پوتین» از روسیه و «رجب طیب اردوغان» از ترکیه در بین برندگان این جایزه دیده می‎شود.




 

ساخت چاقوی عجیبی که تیز نیست!

 

 
چاقو باید تیز باشند این را همه می‎دانند؛ ولی عده‎ای محقق بی‌ذوق آزمایش عجیبی انجام دادند که در آن از مدفوع یخ‎زده انسان استفاده شده بود. آن‎ها در این پژوهش اثبات کردند چاقویی که از مدفوع یخ‎زده انسان ساخته شود خوب کار نمی‎کند و اصلا تیز نیست! و البته مورد آخر عجیب است؛ ولی افراد زیادی از شنیدن صدای جویدن دیگران احساس ناخوشایندی پیدا می‎کنند؛ اگر این مورد خیلی حاد و جدی باشد به آن «میسوفونیا» می‎گویند و یکی از اختلال‎هایی است که پزشکان درباره‎اش تحقیق می‎کنند. امسال هم ایگ‌نوبل پزشکی به متخصصانی رسید که مدت‌هاست درباره این بیماری عجیب مطالعه می‎کنند.
 
 


 

منبع: https://www.improbable.com
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.