صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

قانون اساسی شیلی تغییر می‌کند | پایکوبی مردم روی بقایای نظام دیکتاتوری ژنرال پینوشه

  • کد خبر: ۴۸۰۰۶
  • ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲
تغییر قانون اساسی یکی از خواسته‌های معترضان در شیلی بود که برای مقابله با نابرابری‌ها از یک سال پیش در خیابان‌ها تظاهرات می‌کردند. اکثریت مردم شیلی روز یک‌شنبه با شرکت در یک همه‌پرسی به تغییر قانون اساسی چهل ساله این کشور رأی مثبت دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، در پی موافقت اکثریت مردم شیلی با بازنویسی قانون اساسی به جا مانده از دوران دیکاتوری آگوستو پینوشه بسیاری از شهروندان این کشور در خیابان‌ها جشن گرفتند.

اکثریت مردم شیلی روز یک‌شنبه با شرکت در یک همه‌پرسی به تغییر قانون اساسی چهل ساله این کشور رأی مثبت دادند. بر اساس این همه‌پرسی، تدوین قانون اساسی جدید شیلی در یک شورای منتخب ۱۵۵ نفری با عنوان «مجمع موسسان» که به طور مساوی از شهروندان زن و مرد تشکیل شده، صورت خواهد گرفت.

تغییر قانون اساسی یکی از خواسته‌های معترضان در شیلی بود که برای مقابله با نابرابری‌ها از یک سال پیش در خیابان‌ها تظاهرات می‌کردند.

ناآرامی‌ها در شیلی که با افزایش قیمت بلیت مترو در سانتیاگو در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹ آغاز شده بود به سرعت به یک اعتراض گسترده علیه تبعیض و نابرابری‌ اجتماعی در این کشور تبدیل شد. در جریان این اعتراض‌ها حداقل سی نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند.

در جریان بحث پیرامون قانون اساسی جدید شیلی، مسأله حق و حقوق اقوام و جمعیت بومی مانند ماپوچه‌ها، آیماراها و راپانوئی‌ها از جمله موضوع‌های مطرح شده است.

در جریان اعتراض‌های اجتماعی در شیلی که منجر به توافق سیاسی برای برگزاری همه‌پرسی قانون اساسی در این کشور شد، پرچم ماپوچه‌ها به صورت گسترده دیده می‌شد.

خواسته قدیمی سرخپوستان ماپوچه، استرداد زمین‌هایشان و خودمختاری بیشتر است. از همین رو ماپوچه‌ها نظرهای متفاوتی پیرامون قانون اساسی جدید شیلی دارند، برخی به روند سیاسی کنونی اعتقاد دارند اما در مقابل عده‌ای طرفدار روش‌های تندتر هستند.

تردیدها در قانون اساسی جدید
با این حال رهبر ماپوچه‌ها به خبرگزاری فرانسه گفته است که موافق این همه پرسی به عنوان یک عمل دموکراتیک بی‌سابقه در کشورشان است. اما او در ادامه می‌گوید که برای رسیدن به حقوق‌شان تردیدهایی دارد.

خوان پیچون، رهبر ماپوچه‌ها با بیان اینکه مسأله اصلی‌شان «زمین» است، می‌گوید که زبان و فرهنگ‌شان با قانون اساسی جدید به رسمیت شناخته خواهد شد اما مسأله زمین‌هایشان هیچ وقت مطرح نخواهد شد. سطح فقر ماپوچ‌ها که ۷ درصد جمعیت شیلی را تشکیل می‌دهند دو برابر بقیه جمعیت این کشور است.

منبع: انتخاب

 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.