دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند وزیر خارجه روسیه: از تلاش‌های آمریکا در مذاکرات با ایران حمایت می‌کنیم آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حشدالشعبی، محور مقاومت مردمی عراق عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم لحظه زمین لرزه تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم مظفری: ۱۰ درصد از برق پاک کشور از خراسان رضوی تأمین می‌شود | تحول صنعت انرژی‌های پاک با بسته حمایتی ویژه دولت + فیلم
سرخط خبرها

راه‌حل اصلاح قانون انتخابات چیست؟

  • کد خبر: ۴۳۷۰۹
  • ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۶
راه‌حل اصلاح قانون انتخابات چیست؟
فعالان اصلاح‌طلب و اصولگرا، طرح قانون انتخابات مجلس را ناقض قانون اساسی می‌دانند
به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایندگان مجلس یازدهم در چارچوب طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستَ جمهوری با شعار تسهیل در فرایند انتخابات، درتلاش هستند درقالب طرح اصلاحی، شرایط نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری را تغییر دهند. تعیین سن -دست‌کم ۴۵سال تمام و حداکثر ۷۵سال هنگام ثبت‌نام- داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن و ارائه برنامه مکتوب ازسوی نامزد‌ها به شورای نگهبان و بررسی آن ازسوی این نهاد، از موضوعاتی است که در روز‌های اخیر، انتقاد‌هایی به دنبال داشته است و در این صفحه نیز در هفته‌های اخیر در قالب گزارش و گفتگو به این مقوله پرداختیم. در جدیدترین اظهارنظر، قائم‌مقام حزب اتحاد ملت ایران اسلامی دراین‌باره گفته است: بخش عمده طرح درحال بررسی در مجلس شورای اسلامی بر ماده۳۵ قانون انتخابات و معطوف به واجدان شرایط نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری است.
 
مجلس با این طرح، به‌جای تقویت جمهوریت، رویکرد سلبی را درقبال حق انتخاب مردم پیگیری می‌کند. آذر منصوری افزود: علاوه‌بر اصلاح‌طلبان، تعداد زیادی از کارشناسان و فعالان غیراصلاح‌طلب با این طرح مخالف‌اند و آن را در جهت کاهش حق انتخاب مردم قلمداد می‌کنند. فصل سوم قانون اساسی بر حقوق ملت تاکید دارد و اساس این اصل از مبانی شکل‌گیری انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی است. منصوری، تفاسیر از اصطلاح «رجل سیاسی» در انتخابات گذشته ریاست جمهوری را مانع از حضور زنان در انتخابات و محدودکردن دایره انتخاب مردم توصیف کرد.
نکته درخور توجه این است که طبق اصل۱۱۵ قانون اساسی، رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایطی، چون ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور است، انتخاب شود.

در همین زمینه دبیرکل حزب آزادی، همه‌پرسی را تنها راه‌حل اصلاح قانون انتخابات دانست و گفت: هرگونه محدودیت، چه به لحاظ تحصیلات، سن و اعمال سایر شرایط، به غیر از آنچه در اصل۱۱۵ قانون اساسی قید شده است، مغایر قانون اساسی تلقی می‌شود. مجید محتشمی بیان کرد: شاید بتوان گفت ایراد اساسی در روند برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران، کثرت و تعدد ثبت‌نام‌کنندگان است. این موضوع هنگام ثبت‌نام انتخابات سایر کشور‌ها هم ملاحظه می‌شود و این کمیسیون ملی انتخابات کشورهاست که پس از بررسی و تطبیق با قانون اساسی، درنهایت نامزد‌های دارای شرایط لازم را برای ورود به رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری به مردم معرفی می‌کند. وی با اشاره به مغایرت این طرح با اصل۱۱۶ قانون اساسی بیان کرد: طرح مزبور با اعطای اختیارات گسترده به شورای نگهبان، با قانون اساسی مغایرت اساسی و بنیادی دارد و طبعا شورای نگهبان، مغایرت آن را با قانون اساسی اعلام خواهد کرد.

از سوی دیگر، فعالان اصولگرا نیز نقد‌هایی جدی به این طرح وارد کرده‌اند. محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا، دراین‌باره گفت: اصلاح قانون انتخابات قطعا به این دوره از انتخابات نخواهد رسید؛ زیرا این قانون در رفت و برگشت با شورای نگهبان به زمان بیشتری نیاز دارد. مجلس یازدهم با شعار معیشت و مشکلات مردم روی کار آمد، اما کجای قانون انتخابات مشکلات مردم است؟! نمایندگان پاسخ دهند این قانون چه مسئله‌ای از مردم را حل می‌کند؟
باید منتظر ماند و دید جمع‌بندی نهایی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری در مجلس اصولگرای یازدهم چگونه خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->