فرمانده نیروی دریایی ارتش: امروز تراز کشورمان در ساخت صنایع و تجهیزات بسیار پیچیده دریایی است واگذاری اختیار تعیین زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها به وزارت کشور (۴ دی ۱۴۰۳) عراقچی: موشک‌های یمنی محاسبات ائتلاف آمریکایی-صهیونی را بر هم زده است آیت‌الله علم‌الهدی: تولیت و مدیریت مشهد به فرمانداری سپرده شود | تأمین اعتبارات پروژه‌های نیمه‌تمام استانی با مولدسازی سخنگوی دستگاه قضا: تشکیل پرونده درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه | اخذ ۲۲۴ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمین اژه‌ای: مدیریت فضای مجازی با روش‌های قدیمی ممکن نیست سفر پزشکیان به روسیه در چه تاریخی خواهد بود؟ گزینه معاون وزارت دفاع آمریکا در دولت ترامپ؛ توجه به چین و بی اهمیت دانستن خاورمیانه انتقاد معاون‌اول رئیس‌جمهور از برخی عقب‌ماندگی‌های علمی کشور هدایای غیرمتعارف نمایندگان مجلس در اختیار مجلس قرار خواهد گرفت سخنگوی دولت در نشست خبری: براساس قدرت خرید مردم، افزایش قیمت خواهیم داشت استیضاح وزیر نفت رسماً در مجلس آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت وزیر ارتباطات: شعاردادن و امضای تفاهم‌نامه کافی نیست رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

راه‌حل اصلاح قانون انتخابات چیست؟

  • کد خبر: ۴۳۷۰۹
  • ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۶
راه‌حل اصلاح قانون انتخابات چیست؟
فعالان اصلاح‌طلب و اصولگرا، طرح قانون انتخابات مجلس را ناقض قانون اساسی می‌دانند
به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایندگان مجلس یازدهم در چارچوب طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستَ جمهوری با شعار تسهیل در فرایند انتخابات، درتلاش هستند درقالب طرح اصلاحی، شرایط نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری را تغییر دهند. تعیین سن -دست‌کم ۴۵سال تمام و حداکثر ۷۵سال هنگام ثبت‌نام- داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن و ارائه برنامه مکتوب ازسوی نامزد‌ها به شورای نگهبان و بررسی آن ازسوی این نهاد، از موضوعاتی است که در روز‌های اخیر، انتقاد‌هایی به دنبال داشته است و در این صفحه نیز در هفته‌های اخیر در قالب گزارش و گفتگو به این مقوله پرداختیم. در جدیدترین اظهارنظر، قائم‌مقام حزب اتحاد ملت ایران اسلامی دراین‌باره گفته است: بخش عمده طرح درحال بررسی در مجلس شورای اسلامی بر ماده۳۵ قانون انتخابات و معطوف به واجدان شرایط نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری است.
 
مجلس با این طرح، به‌جای تقویت جمهوریت، رویکرد سلبی را درقبال حق انتخاب مردم پیگیری می‌کند. آذر منصوری افزود: علاوه‌بر اصلاح‌طلبان، تعداد زیادی از کارشناسان و فعالان غیراصلاح‌طلب با این طرح مخالف‌اند و آن را در جهت کاهش حق انتخاب مردم قلمداد می‌کنند. فصل سوم قانون اساسی بر حقوق ملت تاکید دارد و اساس این اصل از مبانی شکل‌گیری انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی است. منصوری، تفاسیر از اصطلاح «رجل سیاسی» در انتخابات گذشته ریاست جمهوری را مانع از حضور زنان در انتخابات و محدودکردن دایره انتخاب مردم توصیف کرد.
نکته درخور توجه این است که طبق اصل۱۱۵ قانون اساسی، رئیس‌جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایطی، چون ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور است، انتخاب شود.

در همین زمینه دبیرکل حزب آزادی، همه‌پرسی را تنها راه‌حل اصلاح قانون انتخابات دانست و گفت: هرگونه محدودیت، چه به لحاظ تحصیلات، سن و اعمال سایر شرایط، به غیر از آنچه در اصل۱۱۵ قانون اساسی قید شده است، مغایر قانون اساسی تلقی می‌شود. مجید محتشمی بیان کرد: شاید بتوان گفت ایراد اساسی در روند برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران، کثرت و تعدد ثبت‌نام‌کنندگان است. این موضوع هنگام ثبت‌نام انتخابات سایر کشور‌ها هم ملاحظه می‌شود و این کمیسیون ملی انتخابات کشورهاست که پس از بررسی و تطبیق با قانون اساسی، درنهایت نامزد‌های دارای شرایط لازم را برای ورود به رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری به مردم معرفی می‌کند. وی با اشاره به مغایرت این طرح با اصل۱۱۶ قانون اساسی بیان کرد: طرح مزبور با اعطای اختیارات گسترده به شورای نگهبان، با قانون اساسی مغایرت اساسی و بنیادی دارد و طبعا شورای نگهبان، مغایرت آن را با قانون اساسی اعلام خواهد کرد.

از سوی دیگر، فعالان اصولگرا نیز نقد‌هایی جدی به این طرح وارد کرده‌اند. محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا، دراین‌باره گفت: اصلاح قانون انتخابات قطعا به این دوره از انتخابات نخواهد رسید؛ زیرا این قانون در رفت و برگشت با شورای نگهبان به زمان بیشتری نیاز دارد. مجلس یازدهم با شعار معیشت و مشکلات مردم روی کار آمد، اما کجای قانون انتخابات مشکلات مردم است؟! نمایندگان پاسخ دهند این قانون چه مسئله‌ای از مردم را حل می‌کند؟
باید منتظر ماند و دید جمع‌بندی نهایی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری در مجلس اصولگرای یازدهم چگونه خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->