صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

توضیحات معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره لایحه نفی خشونت علیه زنان

  • کد خبر: ۵۵۰۶۰
  • ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۰
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با بیان اینکه لایحه نفی خشونت علیه زنان از جامعیت خوبی برخوردار است، از هیئت رئیسه مجلس خواست این لایحه را در دستور کار قرار دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «حسینعلی امیری» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره جزییات لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت اظهار کرد: این لایحه با همکاری قوه قضائیه در کمیسیون لوایح دولت با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف از جمله نماینده قوه قضائیه تهیه و در دولت تصویب شد.

 

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه لایحه نفی خشونت علیه زنان از جامعیت بسیار خوبی برخوردار است، افزود: ما سابقاً قوانین، مقررات و آیین‌نامه‌هایی برای دفاع، حمایت و کرامت خانم‌ها داشتیم اما این قوانین جامع و مانع نبود و مقررات پراکنده‌ای بودند و عمدتا هم ضمانت اجراهای کیفری داشت که در قانون مجازات اسلامی در نظر گرفته شده بود.

 

امیری با بیان اینکه این لایحه‌ فرایند ارسال به مجلس شورای اسلامی را طی می‌کند، از هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خواست آن را در دستور کار مجلس قرار دهند و یادآور شد: در این لایحه از جنبه‌های مختلف بحث حمایت و نفی خشونت از خانم‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی ادامه داد: در این لایحه ضمانت اجراهای لازم پیش‌بینی شده است اما در عین حال تکالیفی بر عهده دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا‌وسیما، وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و آموزش عالی و وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی قرار داده شده است.

 

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه این لایحه از جامعیت کافی برخوردار است، اظهار کرد: به عنوان یک دانش‌آموخته حقوق عنوان می‌کنم که این لایحه اولین لایحه‌ای است که کرامت خانم‌ها و موضوع نفی خشونت را از ابعاد مختلف در نظر گرفته و احکام مترقی و قابل توجهی را در این لایحه مشاهده می‌کنیم.

 

امیری همچنین درباره موضوع استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی که با امضای تعدادی از نمایندگان تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است، گفت: مجلس علاوه بر وظیفه تقنینی، حق دارد سؤال، تحقیق و تفحص و استیضاح کند و این‌ها از نظر ما موضوعات عجیبی نیستند و معمولاً در همه مجالس از این نوع موارد و مسائل داشتیم.

 

وی با بیان اینکه وزیری که مورد سؤال یا استیضاح قرار می‌گیرد باید فرآیندی را از جهت قانون اساسی و قانون آیین‌نامه داخلی مجلس طی کند، خاطرنشان کرد: معمولا وزرا در کمیسیون‌های مجلس، کمیسیون‌های تخصصی حضور پیدا می‌کنند و گاهی هم فراکسیون‌های مجلس از آن‌ها دعوت می‌کنند که برای توضیح به آن فراکسیون می‌روند. اگر ابهامی وجود داشته باشد، آن را بررسی می‌کنند.

 

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری یادآور شد: طرح استیضاح آقای دژپسند هم موضوع عجیبی نیست در عین حال ما بسیار امیدوار هستیم که ابهاماتی که نمایندگان مجلس دارند رفع شود.  این حق نمایندگان و مجلس شورای اسلامی است اما زمان اعمال، چگونگی و موضوع این حق مسائلی هستند که به اعتقاد من با توضیحاتی که نمایندگان دولت و خود وزیر ارائه خواهند داد ان‌شاءالله رفع می‌شود.

 

امیری با بیان اینکه ما در سال پایانی دولت قرار داریم، یادآور شد: دشمنان ما به ویژه هیئت حاکمه نابخرد فعلی آمریکا اقتصاد ما را هدف قرار داده است. در چنین شرایطی قطعاً کمک به وزیر اقتصاد می‌تواند یک مقابله و تودهنی به دشمنانی باشد که اقتصاد کشور را هدف قرار داده‌اند.

 

وی عنوان کرد: من بسیار امیدوار هستم با درک درستی که نمایندگان از شرایط جنگ تحمیلی اقتصادی و تمام‌عیار دارند از این موضوع، به نحوی که مصلحت کشور مدنظر قرار گیرد، عبور می‌کنیم.

 

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.