صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پیشنهاد تشکیل کانون نخبه‌های مدیریتی استان

  • کد خبر: ۵۷۰۰۰
  • ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹
محمدجواد رنجکش - عضو هیئت‌علمی دانشگاه
فرض کنید می‌خواهید کسب‌وکار تجاری جدیدی را به راه اندازید یا قرار است به‌عنوان یک مدیر جدید در یکی از حوزه‌های فرهنگی، اداری، سیاسی و اقتصادی در سطوح میانی یا ارشد و عالی منصوب شوید. یکی از نکاتی که ممکن است به ذهنتان برسد، این است که چگونه در آن حوزه کسب‌وکار تجاری جدید، ورود و یا سرمایه‌گذاری کنید، به‌نحوی‌که موفق شوید یا در قامت یک مدیر تازه منتصب شده، بتوانید در کوتاه‌ترین زمان، زمام امور را به‌دست بگیرید یا در مواقع بروز بحران، از عهده مشکلات برآیید.
 
در این مواقع، حضور فرد یا افراد باتجربه که خود ازقضا در آن حوزه، روزگاری عمر گذرانده‌اند و کوله‌باری از تجربه و دانش بر دوش دارند، بسیار غنیمت است. افرادی که یا از سر تحصیلات آکادمیک یا از طریق آزمون و خطا، یا هر دو، بهترین سال‌های عمر را در یکی از زمینه‌های فعالیت خصوصی یا دولتی سپری کرده‌اند و اکنون با مویی سپید، دوران بازنشستگی خود را می‌گذرانند. از سوی دیگر این دسته از مدیران باتجربه خصوصی یا دولتی نیز که سه دهه یا بیشتر از عمر خود را در یک زمینه مشخص و کارکردی صرف کرده‌اند، از اینکه به یک‌باره در جامعه رها می‌شوند، احساس خوشایندی ندارند و حداقل به لحاظ معنوی انتظار دارند که از دانش و تجربه آن‌ها که به قیمت صرف عمر خود به‌دست آورده‌اند، استفاده و ارج نهاده شود. تجربه نگارنده از دو کشور ژاپن و آلمان بیانگر این بود که در همه وزارتخانه‌ها و نهاد‌های دولتی و همچنین بنگاه‌های بزرگ اقتصادی، انجمن یا کانونی متشکل از همه وزرا یا مدیران عالی سابق و بازنشسته آن وزارتخانه و بنگاه اقتصادی وجود دارد که امر انتقال تجربه‌های خود به نسل جدید و فعلی آن تشکیلات را برعهده دارند.
 
در بعضی زمینه‌ها نقش این انجمن از مدیران بازنشسته، از حالت غیررسمی فراتر می‌رود و در عمل در مذاکرات با هیئت‌های خارجی نیز حضور دارند و بر روند تصمیم‌گیری‌ها تأثیرگذار هستند.
از این‌رو با کنار گذاشتن دو نیروی عرضه و تقاضا برای تجارب ارزشمند این طبقه از جامعه، این انگاره و ایده مطرح می‌شود که در مشهد یا استان، ضرورت تشکیل کانون یا باشگاهی متشکل از مدیران باسابقه و گاه، بازنشسته که امکان انتقال تجارب خود را با کمترین هزینه به نسل جدید مدیران فعلی دارند، از اولویت‌های حکمرانی و اداره بهینه امور مشهد یا استان است.
 
نویسنده پیشنهاد می‌کند که در مشهد با همکاری استانداری، شهرداری، نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی و شورای شهر مشهد، آستان قدس‌رضوی، اداره‌ها و نهاد‌های دولتی، اتاق بازرگانی و انجمن‌های مردم‌نهاد، تشکیلاتی به نام کانون مفاخر شهر مشهد تاسیس شود و زمینه آشنایی با مدیران و خادمان سابق شهر و همچنین ارج نهادن به تجارب گران‌قدر آن‌ها فراهم و از این تجربه‌ها در اداره امور استان و مشهد، استفاده بهینه شود.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.