تجهیز ۴۸۵۰ مشترک پرمصرف به کنتور هوشمند در خراسان رضوی «تولید» نیازمند یارانه هدفمند | فرایندهای اداری، مانع حمایت از  صنعت قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | مسیر پرونده هفتگی طلای جهانی با کاهش دلار تغییر کرد قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) جزئیات پرواز‌های اربعین اعلام شد + قیمت بلیت نجف از استان‌های مختلف ایران قرارداد‌های کار و امنیت شغلی دو رکن اساسی برای حفظ حقوق کارگران هستند آیا کالابرگ الکترونیکی دهک ۴ تا ۷ این هفته واریز می‌شود؟ پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تقویت فضای کسب و کار با چارچوب‌های رقابتی

  • کد خبر: ۳۰۶۸۰
  • ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۱
تقویت فضای کسب و کار با چارچوب‌های رقابتی
علی مجتهدی - تحلیلگر مسائل اقتصاد کلان
بانک جهانی پیش‌بینی کرده است که امسال رشد منفی اقتصادی ایران به‌پایان خواهد رسید و از سال ۱۴۰۰ روند مثبتی را در پیش خواهد گرفت. این موضوع دارای ابعاد مختلفی است. تحریم‌ها در سال‌های اخیر، صادرات نفت ایران را با دشواری زیادی مواجه ساخته که نتیجه آن کاهش سهم نفت در تولید ناخالص ملی و به‌عبارت دیگر کاهش وابستگی دیرپای اقتصاد کشور به طلای سیاه است؛ بنابراین در شرایط کنونی، کاهش جدی تولید ملی با منشأ نفت اتفاق نخواهد افتاد، زیرا اقتصاد ایران همانند گذشته به نوسانات جهانی نفت و صادرات آن وابسته نیست. اما از سوی دیگر اگر اقتصاد بتواند با تقویت سازوکار‌های داخلی به‌سمت یک اقتصاد خودگردان برود، این پتانسیل را دارد که رشد اقتصادی مثبت را به‌ارمغان بیاورد. البته شرایط سیاسی بین‌المللی هم بر این موضوع تأثیر خواهد داشت. همان‌گونه که می‌دانیم، در پاییز امسال انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار خواهد شد. وضعیت انتخابات، دولت آینده و سیاست آمریکا در مقابل ایران می‌تواند به‌گونه‌ای تعیین‌کننده باشد. البته نباید فراموش کرد که سیاست‌های آمریکا علیه ایران در دهه‌های اخیر همیشه خصمانه بوده است، اما در بعضی دوره‌ها این موضوع با فشار بیشتری همراه بوده و در بعضی دوره‌ها شاهد فشار کمتری بوده‌ایم؛ بنابراین ضمن اینکه نباید فکر کنیم که تغییر دولت آمریکا شرایط ایران را خیلی عوض خواهد کرد، اما اگر دولتی در آمریکا روی کار بیاید که فشار دوسه سال اخیر را کاهش دهد، امید بیشتری برای افزایش ارتباطات اقتصادی ایران با دنیای پیرامون ایجاد خواهد کرد که همین موضوع منجر به رشد اقتصادی خوبی خواهد شد. طبق فرمایش
مقام معظم رهبری، باید در وهله اول توجه مسئولان و اقتصاددانان معطوف به مسائل داخل کشور باشد. درست است که در عصر جدید اقتصاد کشور‌ها به‌هم وابسته است و برای داشتن اقتصاد بالنده و شکوفا باید با اقتصاد‌های خارجی در ارتباط بود، اما آنچه در نهایت می‌تواند برای آینده اقتصاد ایران تعیین‌کننده باشد، توان داخلی است. در این راستا باید تولید جدی گرفته شود و «بخش خصوصی رقابتی» نیز مورد توجه ویژه قرار گیرد. رقابت برای اقتصاد مهم است، زیرا در شرایط رقابتی است که واحد‌ها و بنگاه‌های اقتصادی تلاش می‌کنند تا عملکرد بهتری داشته باشند و بالطبع با این موضوع بهره‌وری هم افزایش خواهد یافت و رشد اقتصادی ایجاد می‌شود. مهم است که در کل حاکمیت به رقابت در اقتصاد توجه ویژه شود. در این حوزه هم طبیعتا بخش خصوصی باید محور باشد و در این میان دولت باید جاده‌صاف‌کن این بخش باشد تا فضای رقابت شکل بگیرد و در آن صورت است که بهره‌وری ایجاد خواهد شد. ارتباط با خارج از کشور برای ایران مهم است، اما ما بازار ۸۰ میلیونی داخل کشور و بازار‌هایی مانند عراق و افغانستان را در همسایگی داریم؛ بنابراین این‌گونه نیست که تأکید داشته باشیم که اتفاقی در عرصه بین‌الملل بیفتد تا اقتصاد ما شرایط بهتری پیدا کند. بله، اگر بخواهیم به توسعه یعنی داشتن نرخ‌های مثبت رشد اقتصادی طی ۲۰ تا ۲۵ سال دست پیدا کنیم، بازار‌های خارجی اهمیت فراوانی دارند، اما در بلندمدت و میان‌مدت، ولی در بازه زمانی کوتاه‌مدت دولت باید با فراهم‌آوردن چارچوب‌های رقابت، فضای کسب‌وکار را تقویت کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->