باتوجهبه نوسان حاکم بر بازار، برای سهامداران این سوال بهوجود آمده است که تا پایان اسفند، بازار سرمایه چه سمتوسویی میگیرد؟ هرساله با نزدیک شدن به اسفند، شاهد خروج نقدینگی از بازار سرمایه هستیم و این موضوع یکی از دلایل اصلی ریزشهای شاخص بورس در چند روز گذشته بوده است.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ چندی پیش سازمان بورسواوراق بهادار از تغییر دامنه نوسان توسط شورایعالی بورس خبر داد و اعلام کرد که مقرر شده است دامنه نوسان خریدوفروش سهام از ۲۵بهمن از منفی ۲ تا مثبت ۶درصد تغییر کند. پس از این خبر هرچند انتظار میرفت با اعمال تغییرات جدید در سرمایه، مدار بورس صعودی باشد، فشار فروش در بازار کماکان مشهود بود و حتی اخبار رشد قیمت جهانی مس و افزایش بهای نفت خام نیز تأثیر چندانی بر جذب سرمایهگذاران نگذاشت و هفته آخر بهمن، روزهای پرنوسانی برای بازار سرمایه بود، بهگونهایکه از ۵روز کاری ۳روز همراه با رشد و دو روز آن منفی بود. دیروز نیز شاخص کل در بازار بورس، ۵۵۹۷ واحد افت کرد که درنهایت این شاخص به عدد یکمیلیونو۲۳۲هزار واحد رسید.
همچنین دیروز موسوی لاریکانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از تصویب طرح تحقیق و تفحص از بورس خبر داد.
باتوجهبه نوسان حاکم بر بازار، برای سهامداران این سوال بهوجود آمده است که تا پایان اسفند، بازار سرمایه چه سمتوسویی میگیرد؟ هرساله با نزدیک شدن به اسفند، شاهد خروج نقدینگی از بازار سرمایه هستیم و این موضوع یکی از دلایل اصلی ریزشهای شاخص بورس در چند روز گذشته بوده است، با این حال براساس پیشبینیها بهنظر میرسد که معاملات بورس، ماه آخر سال را با رشد و بازدهی معقولی به پایان برساند.
یکی از موضوعات مطرحشده در هفته پایانی بهمن، نامه مستقیم سازمان بورس به حدود ۲۵شرکت بزرگ برای اعلام برنامههای افزایش سرمایه بود که بهنظر میرسد باید برای تمام سهام حاضر در بازار سرمایه چنین شفافسازی و پرسشی اعلام شود که بیشک این اقدام مثبت با واکنشهای متفاوت شرکتها روبهرو خواهد بود.
تغییر برنامه معاملاتی صندوقها و سبدگردانها از دیگر پیشنهادهای مطرحشده برای بهبود وضعیت بازار است که اکنون درحال بررسی است و انتظار میرود برای این سبدها و صندوقها بازار مناسبی به شکل جداگانه طراحی شود. برخی کارشناسان معتقدند که بازار سهام در یک ماه باقیمانده تا پایان سال، حرکتی صعودی خواهد داشت و شاخص کل به یک میلیونو ۴۰۰ هزار واحد خواهد رسید.