کالاهای گمرک شهید رجایی تا ۲۴ ساعت آینده ترخیص می‌شود پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)| اصلاح هیجانی ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت سکه و طلا (دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی رشد کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرانی در خانواده کوییک و شاهین دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود پرمصرف‌ها منتظر قبوض میلیونی باشند آسان‌شدن جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید انهدام ۸۳ تن کالای غیرقابل مصرف در انبارهای اموال تملیکی خراسان رضوی چه کالا‌هایی در بندر شهید رجایی سوختند؟ نصب پنل خورشیدی در ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان | خراسان رضوی می‌تواند نیمی از برق تجدیدپذیر کشور را تأمین کند فشار فروش در بورس | خروج سنگین پول حقیقی از بازار (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار نیروهای پالایش و پخش در بندر شهید رجایی ایران پنجمین مصرف‌کننده بزرگ طلا در جهان است توجه ویژه به تأمین مواد اولیه داخلی برای کاهش هزینه‌های تولید در خراسان رضوی نوسانات طلا، بازار را دچار التهاب کرد | مشهد، قطب جدید طراحی طلا در کشور پرواز قیمت طلا در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود دلار به کانال ۸۴ هزار تومان آغازبه‌کار نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگ‌ها از ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مشهد قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تعداد کل شرکت‌کنندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو اعلام شد کاهش ۵۰ درصدی قیمت تخم مرغ | قیمت مصوب هفته آینده اعلام می‌شود (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهم ۸ درصدی گمرک شهید رجایی از کل واردات کالا‌های اساسی هشدار شرکت توانیر درباره قطعی برق قیمت طلای آب‌شده پشت مرز سرنوشت‌ساز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پهلوگیری اولین کشتی در اسکله شهید رجایی بعد از حادثه انفجار در این بندر بررسی وضعیت پرواز‌های مشهد به بندرعباس، یک روز پس از حادثه بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز بخشش جرائم بیمه شخص ثالث از امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیاسبز را کیلویی چند بخریم؟
سرخط خبرها

شاخص بورس؛ قربانی محدودیت دامنه نوسان

  • کد خبر: ۵۹۵۵۸
  • ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
شاخص بورس؛ قربانی محدودیت دامنه نوسان
محدودیت ۲ درصدی در ریزش قیمت‌ها باعث شده است که هر روز شاهد سنگین‌تر شدن صف‌های فروش و افزایش انتظارات برای قرمز ماندن سهم‌ها در روز‌های معاملاتی آینده باشیم.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ نخستین تصمیم محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس جدید سازمان بورس، این روز‌ها بلای جان بازار سرمایه شده است. او پس از تکیه زدن بر صندلی مدیریت سازمان بورس از تغییر دامنه نوسان خبر داد و از ۲۵ بهمن نیز این تغییر رخ داد. از آن روز تاکنون دامنه نوسان در بازار به منفی ۲ تا مثبت ۶ درصد محدود شده است. اگرچه درظاهر به نظر می‌رسد که محدودیت ۲ درصدی برای ریزش بازار می‌تواند به نفع سهام داران باشد، واقعیت چیز دیگری است.

محدودیت ۲ درصدی در ریزش قیمت‌ها باعث شده است که هر روز شاهد سنگین‌تر شدن صف‌های فروش و افزایش انتظارات برای قرمز ماندن سهم‌ها در روز‌های معاملاتی آینده باشیم. طی ۶ روز معاملاتی اخیر شاهد هستیم که روزانه ارزش صف‌های فروش افزایش می‌یابد و ازسوی دیگر ارزش معاملات روزانه کم می‌شود. این دو اتفاق هم زمان باعث شده است که اکنون نگرانی‌ها درباره میزان نقدشوندگی سهام در بازار سرمایه افزایش یابد. در جریان معاملات دیروز، افزایش تقاضا در ۲۶ نماد باعث شد که برای این نمادها، صف خریدی به ارزش ۲۹۹ میلیارد تومان تشکیل شود. ازسوی دیگر افزایش عرضه در ۵۲۰ نماد، موجب قفل شدن معاملات در این نماد‌ها و تشکیل صف فروشی به ارزش ۶ هزارو ۲۰۵ میلیارد تومان شد.

در معاملات بورسی دیروز از ۳۴۶ نماد معامله شده در پنجره مجاز، تنها قیمت پایانی ۸ درصد نماد‌ها مثبت و قیمت ۵/۷۰ درصد نماد‌ها منفی بود. در معاملات بازار اصلی فرابورس نیز، از ۱۳۰ نماد معامله شده، قیمت پایانی ۳/۵ درصد از نماد‌ها مثبت و قیمت پایانی ۹۱ درصد از نماد‌ها منفی بود. همچنین در بازار پایه فرابورس از ۱۱۷ نماد معامله شده، قیمت پایانی ۴/۹ درصد از نماد‌ها مثبت و قیمت ۷۹ درصد از نماد‌ها منفی بود. بررسی آخرین قیمت معاملاتی و همچنین قیمت پایانی معاملات در تمامی نماد‌های بورسی و فرابورسی، نیز دربردارنده نکته مهمی است. درمجموع طی معاملات روز گذشته و در زمان بسته شدن پنجره معاملاتی، آخرین قیمت معامله در ۱۲ نماد، بیش از ۲ درصد بیشتر از قیمت پایانی (میانگین قیمت معاملات روز) بود که این موضوع نوید رشد قیمت این نماد‌ها را طی معاملات امروز می‌دهد.
 
در نقطه مقابل، دیروز ۱۶ نماد در بورس و فرابورس وجود داشتند که آخرین قیمت معامله شان، بیش از ۲ درصد کمتر از قیمت پایانی شان بود و انتظار می‌رود قیمت این نماد‌ها طی معاملات امروز کاهش یابد. با بررسی این آمار‌ها و شرایط پیش آمده در صف‌های خریدوفروش و همچنین تفاوت ایجادشده در آخرین قیمت معاملاتی و قیمت پایانی معاملات، انتظار می‌رود روند معاملات امروز نیز همچون روز گذشته با قدرت بیشتر در جبهه فروشنده‌ها دنبال شود و به کاهش سطح شاخص‌های بورسی بینجامد. با احتساب ریزش دیروز شاخص کل بورس، اکنون ۶ روز متوالی است که نماگر اصلی بازار قرمز است. دیروز نیز شاخص کل ۷/۰ درصد (۸۱۱۳ واحد) افت کرد و روی عدد یک میلیون و ۲۱۴ هزار واحد ایستاد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->