صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

وزن کشی داخلی در اردوگاه اصولگرایان

  • کد خبر: ۶۱۵۰۱
  • ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۱
با نزدیک شدن به انتخابات ۱۴۰۰، رویارویی چهره‌های جناح راست آشکارتر شده است
به گزارش شهرآرانیوز؛ اصولگرایان با پیروزی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس، امید زیادی به پیروزی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و فتح پاستور در ۱۴۰۰ دارند، اما مهم‌ترین نگرانی و دغدغه آنان در شرایط کنونی، اجماع بر نامزد واحد یا به عبارتی وحدت و جلوگیری از انشقاق سبد رأی خود دراثر رقابت‌های انتخاباتی درون جریانی است. در تازه‌ترین اتفاق در این زمینه می‌توان به اعلام نامزدی سعید محمد و پاسخ سرد برخی اصولگرایان به آن اشاره کرد.
 
توضیح آنکه پس از اعلام نامزدی محمد، حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، گفت: «ایشان در فضای اصولگرایان مطرح نیست، فقط در فضای مجازی مطرح است و روی ایشان کار شده و کنار رفتن ایشان از فرماندهی قرارگاه خاتم هم به دلیل انتخابات نبوده و خود ایشان هم تخلفاتی داشته که این مسئله امتیازی منفی در بررسی صلاحیت ایشان خواهد بود.»، اما محمد در پاسخ به این ادعای ترقی، روز گذشته گفت: «هیچ تخلفی از سوی من صورت نگرفته است. به دلیل حضور در انتخابات ریاست جمهوری و پرهیز از هرگونه شائبه ای، از فرماندهی قرارگاه خاتم استعفا کردم و این استعفا مورد پذیرش فرمانده کل سپاه قرار گرفت.»


وارد رقابت تخریبی اصولگرایان با هم

مصطفی میرسلیم، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفتگو با «خبرآنلاین» درباره انتخابات ریاست جمهوری و پیش بینی اش از پیروز ۱۴۰۰ و وضعیت اصولگرایان گفت: «اصولگرایان هر بار که رقیب ضعیف بوده یا در صحنه نبوده است، به رقابت درون جریانی رو آورده اند؛ به بیانی دیگر، این فرایند شناخته شده‌ای است که هرگاه اقلیت، ضعیف باشد، بین اکثریت تفرقه می‌افتد؛ بنابراین از همین امروز شاهد بروز نوعی رقابت در میان اصولگرایان هستیم، رقابتی که جنبه تخریبی آن غلبه دارد. البته در بسیاری از این رقابت‌ها متأسفانه اصول زیر پا گذاشته می‌شود.»


فقط رئیسی می‌تواند عامل اجماع در جریان اصولگرایی باشد

محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا، درباره وضعیت اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ و اینکه آیا این جریان سیاسی سرانجام می‌تواند به وحدت برسد یا نه به «برنا» گفت: «در جریان اصولگرا با نامزد شدن رئیسی، اجماعی نسبی به وجود می‌آید. حتی درباره جبهه پایداری تکلیف مشخص است و جبهه پایداری نامزدی معرفی نمی‌کند.
 
بخشی از جناح سنتی اصولگرا ازجمله حزب مؤتلفه و بخش‌های قدیمی‌تر جامعه روحانیت نیز از رئیسی حمایت خواهند کرد و با آمدن او، تکلیف اصولگرایان روشن‌تر از سایر جریانات است. اما اگر رئیسی نیاید، انتخاباتی چندقطبی پیش روی ما خواهد بود؛ انتخاباتی که می‌تواند مثل سال۸۴ باشد و چندین نامزد با هم رقابت کنند و تکلیف انتخابات در دور دوم روشن شود.» وی افزود: «البته عملکرد اصلاح طلبان روی استراتژی انتخاباتی اصولگرایان مؤثر است.
 
اگر جریان اصولگرا با نامزد‌های متعدد ورود کند و از طرف دیگر جریان اصلاح طلب با یک نامزد برتر حضور پیدا کند، اصولگرایی دربرابر پرسش بزرگی قرار می‌گیرد که آیا اصلاح طلبان می‌توانند پیروز انتخابات باشند یا نه و اگر پاسخ این سؤال برای آن‌ها منفی باشد و جریان اصلاح طلب را به هرحال بازنده انتخابات بدانند، جریان اصولگرا ترجیح خواهد داد با هر تعداد کاندیدای ممکن حضور پیدا کند؛ چون فرصت خوبی برای جریان اصولگرا پیش می‌آید که وزن کشی داخلی داشته باشد.»
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.