مشهد میزبان یادواره شهدای مهندسی رزمی و تخریب استان‌های خراسان نظامیان صهیونیست از ترس حماس، فرمانده‌شان را به گلوله بستند هشدار وزیر کار درباره بحران جهانی مهاجرت نخبگان و متخصصان پیشروی رژیم صهیونیستی به سمت مرز عراق در سایه انفعال دولت جولانی کاخ سفید: ترامپ آماده مکاتبه با رهبر کره شمالی است اتحادیه اروپا خواستار همکاری جدی ایران و آژانس شد روسیه ۳۰ هزار تن گندم برای مردم گرسنه غزه فرستاد رأی‌گیری قطعنامه شورای حکام درباره ایران به فردا (پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) موکول شد سیدعباس عراقچی در بیست‌ودومین مجمع جهانی اسلو چه گفت؟ (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) نمایندگی ایران در سازمان ملل: دیپلماسی تنهاراه پیش‌رو است پزشکیان: مبنای گفت‌و‌گو‌های ما با آمریکا، سیاست‌های رهبر انقلاب است رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: اسناد خراب‌کاری اسرائیلی‌ها در تورقوزآباد به آژانس ارائه شده است تکذیب تخلیه سفارت آمریکا در بغداد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) وزیر دفاع آمریکا: ایران به سمت چیزی شبیه به سلاح هسته‌ای حرکت می‌کند غریب‌آبادی: در مقابل قطعنامه، اقدامات فنی بلافاصله اجرایی خواهد شد عراقچی: یک خطای راهبردی دیگر از سوی سه کشور اروپایی به واکنش ما منجر خواهد شد ادامه بررسی لایحه CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام پزشکیان وارد ایلام شد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) سرلشکر سلامی: آمادگی رزمی نیروی دریایی برای واکنش به هر تهدید فراهم است عراقچی و بن فرحان در اسلو دیدار کردند تأکید پزشکیان بر عزم ایران در هم‌صدایی مسلمانان برای حمایت از مردم فلسطین تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام اتهام‌پراکنی کرد وزرای خارجه ایران، مصر و عمان پیرامون مذاکرات هسته‌ای رایزنی کردند عبور شمار شهدای غزه از ۵۵ هزار نفر (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه روسیه: انتظار داریم مذاکرات تهران-واشنگتن ثمربخش باشد یک تحلیلگر اقتصادی: برای رفع چالش‌های اقتصادی، توانمندی دولت و وزیر کافی نیست بروجردی: افتتاح سرکنسولگری چین در بندرعباس گامی مهم در تقویت روابط تهران و پکن است
سرخط خبرها

«ظریف» در انتخابات ۱۴۰۰؛ نامزد اصلی یا گزینه پوششی؟

  • کد خبر: ۶۰۴۷۲
  • ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰
«ظریف» در انتخابات ۱۴۰۰؛ نامزد اصلی یا گزینه پوششی؟
جبهه اصلاحات و اعتدال اقبال ویژه‌ای به نامزدی ظریف در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری دارند و این موضوع را بار‌ها در رسانه‌های مختلف به‌طور علنی مطرح کرده‌اند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ این روز‌ها صحبت از نامزد‌های احتمالی ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ داغ است و برخی بالقوه و در حد سخن باقی خواهند ماند و برخی هم در حال حذف‌شدن از این کارزار هستند، اما برخی گمانه‌زنی‌ها در حال جان‌گرفتن هستند که تا چندی پیش بعید به نظر می‌رسیدند؛ ازجمله محمدجواد ظریف، مرد شماره یک دیپلماسی ایران.
 
جبهه اصلاحات و اعتدال اقبال ویژه‌ای به نامزدی ظریف در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری دارند و این موضوع را بار‌ها در رسانه‌های مختلف به‌طور علنی مطرح کرده‌اند. حتی برخی چهره‌های اصلاح‌طلب با اصرار بر این موضوع، مذاکرات فشرده‌ای را با ظریف برای جلب رضایت او به این موضوع آغاز کرده‌اند. با این حال، برخی چهره‌های اصول‌گرا این موضوع را چندان جدی نمی‌پندارند. زیرا معتقدند کاندیدای اصلی جریان اصلاحات و اعتدال، علی لاریجانی است و مطرح‌شدن افرادی، چون ظریف فقط برای تحریک افکار عمومی است. در ادامه مروری خواهیم کرد آخرین اظهارنظر‌ها در این رابطه را.


اقبال جبهه اصلاحات به کاندیداتوری ظریف

فرزانه ترکان، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز به «اعتمادآنلاین» گفت: مشخصا درباره برنامه حزب کارگزاران باید بگویم آقایان اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی‌رفسنجانی چهره‌های موردنظر حزب برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری هستند، اما از آنجا که جبهه اصلاحات روی آقای ظریف نظر دارد، ایشان اگر ورود به انتخابات را بپذیرند، کارگزاران هم از آقای ظریف حمایت خواهد کرد. به‌همین دلیل منتظر نتیجه تعیین صلاحیت‌ها هستیم تا تکلیف مشخص شود».

هدایت‌ا... آقایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در رابطه با رایزنی‌های برخی احزاب اصلاح‌طلب ازجمله حزب کارگزاران و اعضای آن برای کاندیداتوری ظریف در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو به «برنا» گفت: هنوز درباره ظریف هیچ تصمیمی گرفته نشده و پاسخ قاطعی از جانب افرادی که نام برده می‌شوند، اعلام نشده است. هرچه هست، موضع حزب نیست و موضع شخصی افراد است. شاید هاشمی و جهانگیری تماس‌هایی با ظریف داشته باشند، اما در قالب کار تشکیلاتی اتفاقی رخ نداده است. وی افزود: با شناختی که من دارم، رابطه خوبی بین هاشمی و جهانگیری با ظریف برقرار است و اگر اصلاح‌طلبان تمایلی داشته باشند، کارگزاران در این‌خصوص پیشرو خواهد بود و بیشترین تلاش را برای دعوت خواهد داشت.
 
صحبت‌ها همیشه هست، بوده و خواهد بود، ولی اینکه موضع رسمی حزب در این صحبت‌ها باشد، هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم. نظر شخصی من این است که با وجود مناسب‌بودن ظریف برای نامزدی، به دلایل متعددی او حاضر نخواهد شد در صحنه حضور پیدا کند. حتی در صورت حضور او هم فکر نمی‌کنم تغییر چندانی در میزان مشارکت و آرای جبهه اصلاحات و اعتدال‌گرایان ایجاد شود و رأی بیشتری جمع نخواهد شد. این موضوع کمی دور از ذهن است و با واقعیت فاصله دارد.


مطرح‌کردن ظریف، پوششی برای لاریجانی است

محمدصادق کوشکی، فعال سیاسی اصول‌گرا، به «فردا» گفت: تردیدی وجود ندارد که آقایان جهانگیری، هاشمی و ظریف نامزد‌های نهایی اصلاح‌طلبان نیستند و آن‌ها از اردیبهشت نام نامزد اصلی خود را ابراز می‌کنند. اصلاح طلبان تا اردیبهشت نامزد‌های رنگارنگی را مطرح می‌کنند تا بدنه اجتماعی شان تحریک شود و بتوانند این بدنه را بسیج کنند تا در انتخابات شرکت کند. سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان سست و بی‌رمق شده است و تمایلی به شرکت در انتخابات ندارد.
 
نیرو‌های اصلاح‌طلب می‌کوشند تا با نام‌بردن از شخصیت‌های مختلف، توجه مخاطبان خود را به انتخابات معطوف کنند. ممکن است در این میان حزب کارگزاران، مجمع روحانیون یا باقی‌مانده‌های حزب مشارکت با عنوان اتحاد ملت شوک‌های مختلف به جامعه هدف خود وارد کنند و سعی کنند با فضاسازی رسانه‌ای سرمایه اجتماعی اصلاحات را به انتخابات دل‌گرم کنند. وی افزود: نامزد اصلی اصلاح‌طلبان علی لاریجانی است و مطرح‌شدن جهانگیری، هاشمی و ظریف پوششی برای اوست. اصلاح‌طلبان به لاریجانی به‌شدت تمایل دارند. زیرا برای آن‌ها مطلوب‌ترین دولت، شبیه به دولت روحانی است. زیرا هرقدر می‌خواهند آن را می‌دوشند و هیچ مسئولیتی هم نمی‌پذیرند و چنین خواسته‌ای برای آن‌ها فقط با لاریجانی محقق می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->