حداقل ۳۶ کشته و بیش از ۵۰ زخمی بر اثر ازدحام جمعیت در تجمع انتخاباتی در هند بن‌فرحان: دیپلماسی، تنها راه حل بحران برنامه هسته‌ای ایران است حجت‌الاسلام زرندی: دستگاه قضایی در کنار صنعت، معدن و تجارت است دست رد رئیس جمهوری آرژانتین به سینه نتانیاهو معاون امور معادن و فرآوری وزارت صمت خبر داد: رشد ۱۲ درصدی صادرات کشور طی یک سال اخیر ترکیه: فلسطینی‌ها باید خودشان غزه را اداره کنند واکنش دفتر رهبر انقلاب به سخنرانی نتانیاهو برای صندلی‌های خالی واکنش شورای عالی امنیت ملی به شایعه تعیین جانشین مقامات انتقاد استاندار خراسان رضوی از تعلل در واگذاری اختیارات معادن مهلت یک‌ماهه رئیس کمیسیون اصل ۹۰ به شبکه بانکی برای رعایت نسبت مصارف به منابع در خراسان رضوی سرلشکر صفوی: نقاط ضعف پدافند هوایی در جنگ ۱۲ روزه در حال بازسازی است رسانه عبری: بخشی از طرح ترامپ پیشبرد توافقنامه‌های ابراهیم است استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه وزیر خارجه مصر: جامعه جهانی در برابر نقض قانون بین الملل تماشاچی است وزیر خارجه آلمان: آنچه در غزه اتفاق می‌افتد یک کابوس انسانی است عراقچی: تروئیکا و آمریکا به دنبال وادار کردن ایران به امتیازدهی بودند تظاهرات گسترده آلمانی‌ها در مخالفت با حمایت برلین از اسرائیل رویترز: حماس هنوز طرح آتش بس ترامپ را دریافت نکرده است سخنگوی سپاه: تجزیه ایران هدف اصلی دشمن در دو جنگ تحمیلی بود رهبر انصارالله: سیدحسن نصرالله وحشت و کابوس واقعی برای صهیونیست‌ها بود لاوروف: تلاش برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران غیرقانونی است عراقچی با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس دیدار کرد پزشکیان: آمریکا ایران ضعیف و ذلیل می‌خواهد پزشکیان از نیویورک بازگشت (۵ مهر ۱۴۰۴) انفجار بمب در حومه دمشق (۵ مهر ۱۴۰۴) روحانی: سعید جلیلی با من مناظره کند + فیلم دیدار عراقچی با رئیس مجمع عمومی سازمان ملل (۵ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نگاهی به تلاش‌ها برای ائتلاف و گروه‌ها در اردوگاه راست

  • کد خبر: ۶۳۲۶۴
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۳
نگاهی به تلاش‌ها برای ائتلاف و گروه‌ها در اردوگاه راست
در آستانه برگزاری مهم‌ترین رویداد سیاسی در سال‌۱۴۰۰، صحنه سیاست ایران نشان می‌دهد که نگرانی اصلی این روز‌های اصولگرایان، رقابت با هم قطاران و همکاران خودی است.
به گزارش شهرآرانیوز، در آستانه برگزاری مهم‌ترین رویداد سیاسی در سال‌۱۴۰۰، صحنه سیاست ایران نشان می‌دهد که نگرانی اصلی این روز‌های اصولگرایان، رقابت با هم قطاران و همکاران خودی است؛ اینکه چگونه بتوانند اعضای ارشد و مؤثر جریان خود را قانع کنند که گزینه اصلح برای ریاست جمهوری چه کسی است. به همین‌دلیل پیش بینی می‌شود که روزبه‌روز رایزنی‌ها در این جریان برای تعیین نامزد نهایی فشرده‌تر و داغ‌تر شود؛ باید منتظر ماند و دید که چه کسی از این جریان برای انتخابات‌۱۴۰۰ انتخاب خواهد شد.
 
با‌این‌حال ناگفته پیداست که اجماع اصولگرایان در انتخابات‌۱۴۰۰ بیش از هر چیز به نحوه عملکرد اصلاح‌طلبان بستگی دارد؛ زیرا اگر اصلاح‌طلبان نامزد خود را در انتخابات‌۱۴۰۰ معرفی کنند، اصولگرایان به‌سمت چهره‌های شاخص می‌روند، اما اگر اصلاح‌طلبان در عرصه انتخابات حاضر نشوند، طیف اصولگرا با خالی دیدن صحنه، حاضر به اجماع روی فرد مشخصی نمی‌شوند. همچنین زمزمه‌های احتمال توافق میان ایران و آمریکا برای بازگشت به برجام و لغو تحریم‌ها در روز‌های منتهی به انتخابات، بدون شک بر شرایط اقتصادی کشور و میزان مشارکت مردم و قشر خاکستری در پای صندوق‌های رأی اثرگذار خواهد بود. در همین راستا، محمدصادق کوشکی، فعال سیاسی اصولگرا به «نامه‌نیوز» گفت: «احیای برجام تنها برگ برنده اصلاح طلبان در انتخابات است.
 
آن‌ها باورشان این است که اگر برجام احیا شود، مردم بار دیگر جذب آن‌ها می‌شوند. درحقیقت جبهه اصلاحات برای بار سوم با تمسک به سیاست مذاکره غرب وارد انتخابات می‌شود.» همچنین اصرار اصلاح‌طلبان و نیرو‌های اعتدالگرا بر معرفی یک نامزد با حداکثر اجماع نیرو‌های این دو جریان سیاسی همانند انتخابات‌۹۲ و ۹۶، سبب شده است اخبار ضدونقیضی از حرکت اصولگرایان به سمت اجماع بر یک نامزد نهایی علی‌رغم دشواری‌های پیش رو برای تضمین پیروزی در انتخابات به گوش برسد؛ زیرا آنان نمی‌خواهند تجربه تلخ انتخابات‌۹۲، تکثر نامزد‌ها و پخش‌شدن آرا در میان نامزدهایشان را تجربه کنند. در همین راستا شایعاتی درباره ادغام سازوکار‌های انتخاباتی اصولگرایان شنیده می‌شود.
 
روز گذشته حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، درباره ادغام شورای عالی وحدت و شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب و تشکیل شورایی با عنوان شورای وحدت ملی، به «مهر» گفت: «این خبر را نه تأیید و نه تکذیب می‌کنم. بحث‌های زیاد در این مورد صورت گرفته است و ان‌شاء‌ا... عمل مشترکی با یکدیگر خواهیم داشت. هنوز برای این موضوع قالب تشکیلاتی مشخص نشده و تصمیمات نهایی هم اتخاذ نشده است.» همچنین حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی اصولگرا و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفتگو با «عصر ایران» درباره تکثر نامزد‌های انتخاباتی جریان اصولگرا در آستانه سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری و تنها شانس این جریان برای انسجام گفت: «تکثری که الان وجود دارد، برای جریان اصولگرا خطرناک است.
 
اجماع‌نداشتن روی فردی جز آقای رئیسی هم واقعیتی اجتناب‌ناپذیر است و همین مسئولیت آقای رئیسی را سنگین می‌کند. نهایتا به نظر می‌رسد که اگر قرار باشد تکثر از بین برود و از همه نیرو‌ها در دولت آینده استفاده شود و تا جایی‌که ممکن است، وحدت و انسجام نیرو‌های اصولگرا هم حفظ شود، بهترین گزینه آقای رئیسی است. اگر آقای رئیسی نامزد نشود، شرایط خیلی متفاوت خواهد شد و اجماع روی یک نامزد دشوار خواهد بود و ممکن است انتخابات به دور دوم بکشد.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->