صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

وعده تازه برای ساختمان قدیمی انتقال  خون مشهد

  • کد خبر: ۶۲۹۹۸
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۳
مشاور مدیرعامل انتقال خون کشور: ساختمان انتقال خون خراسان رضوی ۳ یا ۴ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ اگر این بار پای اتفاق یا مانع خاصی در میان نباشد، با وعده جدید مشاور اجرایی مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور، احتمالا ظرف ۳ یا ۴ ماه آینده گره ساختمان انتهای سناباد باز می‌شود و فاز نخست این ساختمان به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ما، مصطفی جمالی که برای حضور در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید سازمان انتقال خون خراسان رضوی به مشهد آمده بود، در این مراسم گفت: مشهد قرار است به قطب آموزشی انتقال خون تبدیل و یک پالایشگاه خون نیز در این شهر تأسیس شود. افتتاح این ۲ بخش نیاز به فضای فیزیکی جدید دارد که این مهم در ساختمان انتقال خون انتهای سناباد محقق می‌شود


مشهد باید سرآمد انتقال خون کشور باشد

وی با بیان اینکه انتظارات زیادی از انتقال خون خراسان رضوی وجود دارد که باید برآورده شود، گفت: مشهد به دلیل وجود آستان قدس و خیران بزرگی که در این شهر هستند، از نظر مشارکت در بحث انتقال خون و به ویژه کمک‌های مالی باید در کشور سرآمد باشد. ضمن اینکه مشهد قطب انتقال خون شرق کشور است و باید به پایگاهی برای آموزش کشور‌های مجاور تبدیل شود. امیدواریم با وجود همه این ظرفیت‌ها که در استان و مشهد وجود دارد و البته حمایت سازمان انتقال خون کشور، اولین پالایشگاه خون کشور‌های اسلامی در مشهد احداث شود.

مشاور اجرایی رئیس سازمان انتقال خون کشور با تأکید بر این مسئله که ساختمان جدید انتقال خون خراسان رضوی در انتهای خیابان سناباد باید ظرف ماه‌های آینده به بهره برداری برسد، افزود: عملیات عمرانی این ساختمان ۱۴ سال است که ادامه دارد و همچنان نیمه تمام مانده است؛ با این همه قول می‌دهیم برای افتتاح این ساختمان به وعده خود عمل کنیم.


انتقال خون استان در بودجه مظلوم است

سرپرست جدید انتقال خون خراسان رضوی هم در این مراسم مشکل اصلی این سازمان را کمبود بودجه اعلام کرد و گفت: بودجه همیشه یکی از مشکلات انتقال خون استان بوده است. این استان در بحث اختصاص بودجه همیشه مظلوم واقع شده و برای گذراندن امورات خود دچار مشکل شده است.
حمیدرضا اسلامی با اشاره به ناتمام ماندن ساختمان انتقال خون استان بعد گذشت بیش از ۱۴ سال ادامه داد: یکی از چالش‌های جدی انتقال خون استان، نیمه تمام ماندن ساختمان جدید این اداره است که عملیات عمرانی آن به دلیل نبود و کمبود بودجه و اعتبار بار‌ها متوقف شده است و مدیران زیادی نیز در استان تغییر کرده اند، اما نتوانسته اند کار این ساختمان را به اتمام برسانند. ساختمان انتهای سناباد نیاز به توجه خاص کشوری و منطقه‌ای دارد.

سرپرست انتقال خون خراسان رضوی گفت: در ۴تا۵ سال آینده، حداقل ۱۰ بیمارستان با حداقل ۴۰۰تا۵۰۰ تخت به تعداد بیمارستان‌های استان اضافه خواهد شد. با این حجم توسعه، پیشرفت انتقال خون به نسبت پیشرفت تخت‌های درمانی استان بسیار پایین بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات جدی سازمان انتقال خون به کارگیری کارکنان جدید است. تعداد نیرو‌های این سازمان با کاری که دارند انجام می‌دهند هماهنگ نیست و متأسفانه بازنشستگان انتقال خون جایگزینی ندارند و این فشار حوزه توسعه و فنی سازمان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.


وعده کمک دانشگاه علوم پزشکی به انتقال خون

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم با بیان اینکه دانشگاه دغدغه افتتاح ساختمان نیمه تمام انتهای سناباد را دارد، تأکید کرد: در دانشگاه علوم پزشکی هم دغدغه پیشرفت انتقال خون استان را داریم و همکاری تنگاتنگی میان دانشگاه و این سازمان وجود دارد.
شاپور بدیعی افزود: در مقطعی قرار بود این ساختمان در جایی بهتر ساخته شود که بنا به دلایلی انجام نشد، اما دانشگاه علوم پزشکی مشهد از هیچ کمکی برای به ثمر رسیدن هرچه سریع‌تر این پروژه دریغ نخواهد کرد.


ساختمان وعده‌ها

سال ۸۸ بود که پس از ۲ سال انجام مطالعات و بررسی‌های میدانی، کلنگ ساختمان انتقال خون خراسان رضوی در انتهای سناباد به زمین زده شد. پیمانکار و مسئولان کشوری و استانی در آن سال وعده دادند که این ساختمان در بدترین حالت تا سال ۱۳۹۴ به بهره برداری خواهد رسید. خلف وعده مسئولان کشوری و بعضا استانی در اختصاص بودجه باعث شد این بنا در مدت ۵ سال فقط ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد و عملیات عمرانی به دلیل نبود بودجه بار‌ها و بار‌ها متوقف شود. روند اختصاص بودجه خاص برای احداث ساختمان انتقال خون به قدری کند و قطره چکانی بود که مدیر وقت این سازمان در استان، در همان سال اعلام کرد که با این وضعیت ممکن است این پروژه بین ۱۰ تا ۲۰ سال آینده افتتاح شود. سال ۱۳۹۷ پیشنهاد معاوضه این ساختمان نیمه تمام با زمینی در شهرک سلامت توسط دانشگاه علوم پزشکی مطرح و مورد پذیرش مسئولان سازمان انتقال خون قرار گرفت.
 
علیرضا رشیدیان، استاندار وقت خراسان رضوی، نیز در خردادماه همان سال، کلنگ ساختمانِ جدید را به زمین زد و وعده داد که تا انتهای همان سال، اداره کل انتقال خون خراسان رضوی به ساختمان جدیدش در شهرک سلامت منتقل می‌شود، اما مشکلات مالکیتی این زمین باعث شد تا معاونت حقوقی سازمان انتقال خون کشور طی نامه‌ای رسمی با این کار مخالفت کند. یک سال بعد و در شهریور، پروژه دوباره کلید زده شد و وعده جدید مدیران برای افتتاح فاز اول این پروژه قدیمی، دهه فجر سال گذشته بود، در حالی که سال ۱۳۹۷ تنها ۲ میلیارد ریال برای این پروژه اختصاص یافته بود و در سال ۱۳۹۸ هیچ بودجه‌ای برای این ساختمان در نظرگرفته نشده بود.
 
بعد از بازدید حجت الاسلام پژمان فر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس، از این پروژه، ۱۰ میلیارد تومان برای تکمیل فاز اول این ساختمان اختصاص داده شد و ۵ میلیارد تومان دیگر هم از سوی دانشگاه علوم پزشکی و سازمان برنامه و بودجه به سازمان انتقال خون داده شد؛ بودجه‌ای که برای افتتاح فاز اول این ساختمان کافی بود و مدیرعامل وقت انتقال خون خراسان رضوی وعده داده بود که این فاز تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید و حالا در جدیدترین وعده، مسئولان کشوری و استانی این بار وعده ۴ ماه آینده برای بهره برداری از این پروژه را داده اند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.